Seniorencompetitieteam OSM-3 (2009 / 2010)

Het wedstrijdschema van OSM-3

vr 18-09-09 19:301Inside '82 3Baarn6 - 2

Het team wat zich vorig seizoen wist te handhaven in de 2e klasse is op enkele plaatsen gewijzigd. Ton Schut en Geovanni Nijkamp bleven, maar Fineke Selles en Esmee de Graaf hadden de oversteek naar Team 2 gemaakt. Robbert Cuypers wilde zijn contract bij OSM niet verlengen en koos het ruime sop. Cindy Galesloot en Mirjam Limbeek-Biezepol zouden het mix team completeren. Vlak na de start van dit badminton seizoen kregen we bericht, dat er een streep door de naam van Mirjam was gekomen. Mirjam is in blijde verwachting van haar 2e kindje. Leuk voor Mirjam en jammer voor Team 3. Er is nu afgesproken dat Fineke deze competitie het team zal komen versterken.

Vandaag tegen Inside waren het Ton en Geovanni die zich moesten klaarmaken voor de herendubbel. Het was te zien dat de heren er zin in hadden. Gretig werd de veren shuttle gezocht en dat leverde in de 1e set OSM veel punten op. In de 2e set waren de gastheren uit Baarn wat lastiger te bespelen, maar desondanks wisten Ton en Geovanni de winst naar zich toe te trekken.

Cindy en Fineke gingen in de damesdubbel goed van start, maar konden na de pauze de stand niet meer in evenwicht houden. De dames van Inside liepen uit en wisten met 21-14 de 1e set naar zich toe te trekken. In de 2e set hielden de OSM dames gelijke tred, maar ook nu bleek dat Inside over een beter eindschot beschikte. Verloren met 21-18.

In de herenenkel had Geovanni het moeilijk. Geovanni kwam niet goed in zijn spel en verloor kansloos. 21-11 en 21-14 waren zijn resultaten.

Fineke deed het verrassend goed tegen de lange Ester. Verrassend omdat Fineke dit seizoen met een schouder-blessure is begonnen. Met deze handicap kon ze de shuttle nog wel verrassend diep met een clear in het achterveld van haar tegenstandster slaan. Jammer dat Ester deze slagen nog goed wist te verwerken en tot onze spijt werd Fineke net iets te vaak precies achter het net verslagen. In de 2e set werd Ester wat vermoeider en kregen we een spannend slot. Hoewel Fineke stevig tegenstand bood was het toch Ester die met 21-19 het punt voor Inside binnen haalde. Balen.

Ton was op de wisselbaan aan zijn single partij begonnen. Dat ging eigenlijk niet erg goed, want Ton stond achter. Sterker nog aan het eind verloor Ton de 1e set met 21-15. In de 2e set werd Ton sterker en sterker wat leidde tot winst van de 2e set 18-21. Ondanks een gestolen punt door de teller van Inside. Wie Ton kent en wie kent Ton niet, die weet dan dat Ton een bijtertje is. Ook vandaag beet hij zich aan de tegenstander vast en wist Ton naar achteraf bleek tamelijk makkelijk in 3 sets te winnen met 13-21. Heel erg goed Ton. Proficiat!

Cindy en Jolanda zouden de 2e damesenkel voor hun rekening nemen. Cindy streed voor wat ze waard was, maar kon haar tegenstandster alleen op enige afstand volgen. In 2 sets werd met 21-16 en 21-13 verloren.

Tot besluit werden de mixen op 2 wedstrijdbanen gespeeld. Geovanni en Fineke lieten de shuttle in de 1e set goed vliegen. Vaak belandde de shuttle in het gat wat de tegenstander open liet liggen. Vrij eenvoudig werd met 9-21 gewonnen. Waarom werd die 2e set dan zo ruim verloren? Wat ging er mis? De tegenstanders vulden elkaar beter aan. Wij zochten de gaten niet meer en wilde wat te vaak direct scoren. We kregen de kous op de kop en moesten een 3e set ingaan. Spannend dat wel, maar Fineke en Geovanni verloren die 3e set met 21-19. Potverdorie.

Ook bij Cindy en Ton was het reuze spannend. De 1e set kwamen ze nog met 21-17 net iets te kort om de overwinning te pakken. Maar in de 2e set kwamen ze goed terug op 20-20. Volgens mij waren ze toen zo blij, dat de laatste 2 punten enigszins cadeau werden gedaan. Jammer.

Na een 6-2 nederlaag werd het in de kantine later die avond toch nog reuze gezellig.