vr 18-09-09 19:301Inside '82 3Baarn6 - 2
zo 27-09-09 10:002DVS-UTRECHT 3thuis4 - 4
zo 04-10-09 10:003ZEEWALLY 1Zeewolde6 - 2
zo 01-11-09 13:005LEUSDER BC 4Leusden7 - 1
zo 08-11-09 13:006AMERSFOORT 14Amersfoort4 - 4
zo 22-11-09 10:007IDUNA BC 5thuis5 - 3
zo 29-11-09 10:008INSIDE 82 3thuis5 - 3

Vandaag zouden we extra vroeg in de hal aanwezig zijn, omdat er maar liefst 7 teams thuis speelden. Dat betekent dat ieder team maar één baan tot zijn beschikking had. We waren ruimschoots op tijd aanwezig en wat bleek: er waren meerdere teams tot de conclusie gekomen dat ze vandaag vroeg op moesten staan om een gunstige baan te bemachtigen. Hierdoor kwamen we naast de jeugdteams 4 en 6 te spelen.
Met de herinnering van een lastige uitwedstrijd tegen Inside in ons achterhoofd begonnen Ton Schut en Geovanni Nijkamp vol goede moed aan de herendubbel. We hadden wat voordeel, omdat de tegenstanders gewend zijn om met een veren shuttle te spelen, maar thuis spelen wij met de plastic versie. Daarom trokken wij deze wedstrijd met 2x 21-19 naar ons toe, alleen dachten wij dat de 2e set iets ruimer was verlopen. 1-0
Na onze overwinning mochten de dames aan de bak. De dames van Inside boden heel slim aan om met hun eigen veren shuttles te spelen. Fineke Selles en Sandra Galesloot gingen hier niet in mee. Immers dan zou ons voordeel direct worden ingeleverd. Het voordeel bleek in de 1e set ook wel, maar helaas werd deze toch verloren met 21-19. De 2e set werd met goede moed begonnen. Toch mocht het niet baten 21-14 waardoor de tussenstand op 1-1 kwam.
Na de 3 vorige singles allemaal gewonnen te hebben begon Geovanni vol goede moed aan deze single. De 1e set ging verloren met 21-18, omdat Geovanni veel harde knallen om zijn oren kreeg. In de 2e set kreeg Geovanni tips van trainer Uun, broer Elano en mix-partner Fineke om niet meer de shuttles omhoog te slaan en veel het korte werk aan te gaan. Verder moest Geovanni ook kort serveren. Met zoveel goed advies kon deze set niet meer verloren gaan en er werd dan ook met 21-16 gewonnen. In de 3e set kwam Geovanni net wat te kort en maakte weer te veel fouten waardoor deze verloren ging met 21-13. Bedankt voor het coachen toch een 3e set eruit gehaald.
Hierna volgde Fineke met haar single. Fineke is weer redelijk hersteld van haar blessure. Ook bij deze partij werd het voordeel gehaald uit de plastic shuttle. De tegenstandster de fouten laten maken was het devies. Fien deed dit o.a. met een hele hoge service die achterin de tramrails loodrecht naar beneden viel. Haar tegenstandster had daar erg veel moeite mee om de shuttle weer naar achteren te slaan. Waar we geen rekening mee hadden gehouden was dat Fineke ook niet echt gewend was om met plastic te spelen, waardoor deze partij met enige moeite nog maar net gewonnen kon worden. Maar goed het werd wel 21-18 en 21-19 in het voordeel van Team OSM 3.
Met een tussenstand van 2-2 verscheen Ton op de baan die ons weer op voorsprong kon zetten. In de uitwedstrijd had Ton al gewonnen dus we hoopten op net zo’n goed resultaat. Ton was deze wedstrijd goed begonnen. Ik vond het alleen jammer dat de tegenstander zoveel commentaar op mij als teller had. Ton liet zich hier niet van zijn à propos brengen en won deze wedstrijd vrij eenvoudig met 21-13 en 21-15.
Sandra begon sterk aan haar single ze begon zelfs met een 6-0 voorsprong, zou het racket van Fineke hier misschien iets mee te maken hebben??? Maar helaas mocht dit niet baten voor de set winst. De 1e set verloren werd met 21-10 verloren. De 2e set ging iets beter maar werd ook verloren met 21-14. Hierdoor bleef het spannend en begonnen we met een 3-3 gelijke stand aan de mixen. Dat is toch mooi in een partij tegen de nummer 2 in onze poule.
Geovanni en Fineke wonnen zoals wel vaker dit seizoen de 1e set . We deden dit door veel shuttles op de dame te spelen. Maar dan die lastige 2e set. Ook in deze set was het weer raak. Geovanni en Fineke stonden weer eens achter, maar door goed spel knokten zij zich terug. We wonnen dan toch die gevreesde 2e set. De setstanden waren 21-18 21-15. Yes.
De mixpartij van Ton en Sandra verliep zoals gewoonlijk in 3 sets. De 1e twee sets werd zonder teller geteld, omdat wij op de andere baan stonden te badmintonnen. Voor de 3e set had Fineke toch niets te doen en kon ze mooi de telbordjes omdraaien. Ton en Sandra maakten het weer erg spannend maar nu werd de overwinning wel binnen gehaald door team OSM 3. De eerste winst in de mix van Ton en Sandra. Toch nog leuk de laatste partij winnen bij het team waar je invalt bedankt voor het invallen Sandra. De setstanden waren 18-21 21-17 21-18.
Door deze winst komen we misschien weer uit de directe gevarenzone van degradatie. Volgende week op 5 december wacht de uitwedstrijd in Utrecht tegen DVS op ons. Hopelijk kunnen wij u daar een even zo goed resultaat als vandaag aanbieden. Het zou een sportief cadeautje van de Sint kunnen zijn.

za 05-12-09 12:309DVS-UTRECHT 3Utrecht3 - 5
zo 13-12-09 10:0010ZEEWALLY 1thuis6 - 2
vr 18-12-09 20:0011IRENE 3Bilthoven3 - 5
zo 10-01-10 10:0012AMERSFOORT 14thuis7 - 1
zo 17-01-10 11:0013IDUNA BC 5Utrecht5 - 3
zo 24-01-10 10:0014LEUSDER BC 4thuis1 - 7