vr 18-09-09 19:301Inside '82 3Baarn6 - 2
zo 27-09-09 10:002DVS-UTRECHT 3thuis4 - 4
zo 04-10-09 10:003ZEEWALLY 1Zeewolde6 - 2
zo 01-11-09 13:005LEUSDER BC 4Leusden7 - 1
zo 08-11-09 13:006AMERSFOORT 14Amersfoort4 - 4
za 05-12-09 12:309DVS-UTRECHT 3Utrecht3 - 5
zo 13-12-09 10:0010ZEEWALLY 1thuis6 - 2
vr 18-12-09 20:0011IRENE 3Bilthoven3 - 5

Wedstrijdverslag:

Het viel niet mee om deze week een ploeg op de been te brengen. Over de gehele (OSM-competitie) linie was de spoeling dun. Na veel navragen en opbellen kwam op het allerlaatste moment Janke OSM-3 versterken. Met Janke aan onze zijde waren wij er bepaald niet zwakker op geworden. Blijkbaar hadden de Bilthovenaren de tijd, want de wedstrijd begon even voor half negen i.p.v. van de 20.00 uur zoals op de uitnodiging stond geschreven.

De heren Geovanni Nijkamp & Ton Schut maakten er in hun dubbel een spannende wedstrijd van. Werd de 1e set nog met 21-19 verloren, de 2e werd met een nog kleiner verschil, maar dan wel door OSM gewonnen. De 3e set ging tot 7-7 gelijk op, maar toen nam Irene een beslissende voorsprong. Jammer van dit onverwachte verlies mannen.
De 1e set in de damesdubbel was spannend. Fineke Selles en Janke Scharff moesten erg wennen aan de baan, het licht en de shuttle. Dat krijg je als je bij het inslaan de beschikking krijgt over slechte tollende shuttles. Voortaan maar direct een goede wedstrijdshuttle opeisen. Nu was de 1e set hierdoor bijna verloren gegaan. In de 2e set waren de bovengenoemde bezwaren vervlogen en werd eenvoudig met 9-21 gewonnen.

Fineke trof in haar enkelspel Caroline. Het werd een simpele 2 sets overwinning met eenzelfde set cijfers van 10-21. Janke moest het opnemen tegen de bij ons meer bekende dame Francisca Gadella. Nadat zij eindelijk was opgespoord kon de wedstrijd beginnen. Janke had problemen met de harde slagen van Francisca en hoewel Janke aanvankelijk goed partij bood kon ze haar goede spel op het eind niet vasthouden. 21-16. In de 2e set ging moest Janke na een 1e clear een 2e uit de hoed toveren. Haar schouder gaf helaas aan dat dit vandaag niet tot de mogelijkheden behoorde. Het werd wel spannend, want soms lukte de gebruikte tactiek en werd Francisca enkele keren op het verkeerde been gezet. Het werd hierdoor wel erg spannend, maar helaas kon Janke er geen 3e set uit slepen. Wel een goed gespeelde spannende partij van beide kanten. 2e set 21-19.

De heren stonden op de 2e baan te spelen. Na hun dubbel streden zij daar in het enkelspel. Geovanni nam het op tegen Matthijs en kon in deze wedstrijd z"n draai niet vinden. Hij maakte veel onnodige fouten en dwong zijn tegenstander niet tot het uiterste te gaan. Toch won hij de partij wel met 19-21. Een veel sterker optreden in de 2e set. Toch liet hij Matthijs weer terug in de wedstrijd komen, maar gelukkig onvoldoende om uitzicht te hebben voor een 3e set. 2e set 15-21. Good old Ton had in de 2e herenenkel grote moeite met de veel jongere Niels Huussen. De 1e set deed nog niets vermoeden, omdat Ton het spel van Niels goed wist te ontregelen. Dat ging weer lekker met de plastic shuttle, maar vooral de vele fouten die Niels in de 1e set maakte lag ten grondslag aan de winst van deze 1e set 16-21. In de 2e set zat Vrouwe Fortuna op het veld van de tegenstander. Ton slagen waren te kort en de korte tikjes belandden te vaak in het net. Het verlies van de 2e set was niet in Ton's koude kleren gaan zitten. Zichtbaar vermoeid belandde hij op het bankje wat blijkbaar voor hem alleen was klaar gezet. In de 3e set brak het conditieverschil (lees leeftijdsverschil) Ton op. Tot de 11 een gelijk opgaande strijd, maar daarna ging het vuurtje uit. De koek was op en nog meer superlatieven. 3e set verloren met 21-11. Even later werd Ton gevraagd om direct door te gaan met de mix. Er was aan het einde van de avond opeens weinig tijd overgebleven om de wedstrijden af te maken. Ja, hoe zou dat nou gekomen zijn?

Geovanni en Fineke waren alvast begonnen en maakten het zich in de 1e set erg moeilijk. Met minimaal verschil werd hier toch door dit OSM-koppel gewonnen 20-22. Blijkbaar was in de 2e set de spanning gebroken, want in deze set kwamen Fien en Geo wel erg sterk voor de dag. Ruimschoots voordat de lichten uit zouden gaan beƫindigden zij de wedstrijd door met 13-21 in hun voordeel te beslissen.

Inmiddels waren Janke en Ton uitgerust ook op de baan verschenen. Hun 1e set hadden ze succesvol op hun naam geschreven. 1e set 15-21. Vanwege het late tijdstip speelden zij als laatste hun 2e set. Janke en Ton brachten het er goed vanaf en wonnen ook de 2e set met 16-21.

Dit resultaat was goed voor de uiteindelijke zege voor OSM met 3-5. Janke, bedankt voor het invallen in deze laatste wedstrijd van het jaar 2009. Allemaal prettige Kerstdagen en een goede start in het nieuwe jaar. We klinken graag met jullie de glazen op 4 januari 2010 op het OSM Champagne toernooi in de OVVO-hal.

zo 10-01-10 10:0012AMERSFOORT 14thuis7 - 1
zo 17-01-10 11:0013IDUNA BC 5Utrecht5 - 3
zo 24-01-10 10:0014LEUSDER BC 4thuis1 - 7