zo 04-10-09 10:003ZEEWALLY 1Zeewolde6 - 2
zo 01-11-09 13:005LEUSDER BC 4Leusden7 - 1
zo 08-11-09 13:006AMERSFOORT 14Amersfoort4 - 4
za 05-12-09 12:309DVS-UTRECHT 3Utrecht3 - 5
vr 18-12-09 20:0011IRENE 3Bilthoven3 - 5
zo 10-01-10 10:0012AMERSFOORT 14thuis7 - 1

Wedstrijdverslag:

Een dubbel verslag, we beginnen met dat van Jan Nijkamp:
Het 3e senioren team van OSM Badminton zit de laatste tijd goed in de lift. Na 6 overwinningen op rij heeft OSM 3 definitief afscheid genomen van de laatste plaats op de ranglijst. Sterker nog ze zijn nu met de 5e plaats opgeklommen tot de middenmoot. Maar niet te vroeg juichen, want er staan nog 2 zware partijen voor de boeg tegen die andere middenmoter Iduna BC 5 en het sterkste team uit de poule Leusden BC 4. We houden onze adem in, want door het verlies van Esmee moeten wij geregeld onze vaste dame Fineke afstaan. In de wedstrijd van vandaag werd zij vervangen door Janke Scharff. Janke heeft al eerder het team versterkt en haar inbreng heeft al vaker tot succes geleid.

De Bisonhal zag er deze morgen verlaten uit. Door de sneeuwjacht had de NBB de clubs de mogelijkheid gegeven om hun geplande wedstrijden af te lasten. Enkele clubs hadden van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. En daarom stonden er vandaag maar 2 wedstrijden in de Bisonhal op het programma. De wedstrijd van Jeugdteam 5 en van Team 3. We hadden dus de ruimte om de dubbelpartijen synchroon af te werken. Dus stonden Ton en Geovanni op de ene baan en Janke met Cindy op de andere. Synchroon, omdat de eerste set gelijktijdig werd beƫindigd met de stand 21-14 in het voordeel van OSM Badminton. De dames ondervonden in de 2e set echter wat strubbelingen en kwamen als verliezers van de 2e set van de baan. De heren speelden het spel ook een tijdje met achterstand, maar hervonden zich bij de stand 16-16 en stoven toen door naar de winst van de 2e set. Janke en Cindy moesten zich gaan opmaken voor de beslissende 3e set. Die 3e set begon al gelijk met een voorsprong die niet meer werd afgegeven. Heel goed dames en gefeliciteerd met de winst.

De heren maakten goed gebruik van de ruimte en hadden besloten om direct door te gaan met hun enkelwedstrijden. Geovanni tegen Thabiso en Ton tegen Joery. Thabiso kenden we nog uit de jeugd. Toen speelde Geovanni ook al tegen de Amersfoorter en toen verloor de OS-emmer nipt in een zinderende 3 setter. Vandaag waren de rollen omgedraaid en zagen we dat Geovanni sterk speelde en door de aanval te zoeken het spel naar zich toe kon trekken. Thabiso gaf goed partij, maar kon Geovanni niet meer in moeilijkheden brengen. 21-15 en 21-16 waren de setstanden. Ton speelde een makkelijke partij. Zijn tegenstander speelde met een blessure aan zijn been. De blessure speelde op en het lopen naar de korte lob werd een probleem. Eenvoudig werd de partij door Ton besloten met de setstanden 21-11 en 21-5.

Cindy was nog maar net terug van down-under en had wat minder tijd gehad voor badminton. Dat zou een reden kunnen zijn waarom van de Amersfoortse Marijn werd verloren. Helaas heb ik van haar wedstrijd niet zoveel meegekregen, want zij besloot om helemaal aan de andere zijde van de hal te spelen. Met 4 partijen gelijktijdig in actie hebben we de single van Janke nog niet beschreven. Janke speelde sterk en was duidelijk in goeden doen. Julia had het zwaar en had last van een verstopte neus. Janke was de slechtste niet en besloot de stand in de 1e set voor Julia iets dragelijker te maken door het 21ste punt even uit te stellen. Daarom kon Julia nog 13 punten vergaren. Ook in de 2e set was het de barmhartige Janke die de wedstrijd tot 20 punten streed. Maar na 3x op matchpoint te hebben gestaan maakte Janke er toch nog een fraai einde aan.

In de daarop volgende mix-partijen ging het nog bijna mis. Geovanni en Janke waren superieur in de 1e set, maar hadden bijna een 3e set moet spelen. Gelukkig lieten zij dat niet zo ver komen. 21-14 en 22-20 waren de set standen. In de wedstrijd van Cindy en Ton hadden we aanvankelijk ook geen reden tot twijfel. Een leuke 1e set met goed spel van het OSM team. De 2e set was duidelijk minder. Veel makkelijke shuttles vielen ten prooi van de tegenstanders en de korte lobjes van Ton werden in het net gevangen. Ja, dan weet je het wel. Verloren die 2e set met 17-21. Kom op zeg, dat was echt niet nodig. Dat was in de 3e set duidelijk te zien. Voor de tegenstander het in de gaten hadden waren Cindy en Ton bij de wissel al uitgelopen naar 11-2 en alle zorgen uit de 2e set waren als sneeuw voor de zon verdwenen. 3e set 21-10. Zo kwam er aan dit verslag weer een happy end en kan OSM Team 3 zich de komende week rustig voorbereiden op hun volgende tegenstander.

En het verslag van Ton Schut:
Vandaag stond voor team 3 de thuiswedstrijd tegen Amersfoort 14 op het programma. De uitwedstrijd hadden we gelijkgespeeld, dit met de verenshutlles. Er speelde nog 1 jeugdteam thuis, er hadden 2 team afgezegd ivm het slechte weer. We hadden dus ruim voldoende banen tot onze beschikking.

De dubbels werden gelijk gespeeld, de heren wonnen snel in 2 sets. Cindy en invalster Janke wonnen de 1ste set makkelijk, maar verloren de 2de set. De 3de set werd ruim gewonnen, 21-8. Hierna gingen de heren snel verder, Geovanni won zijn single redelijk makkelijk, bij Ton ging het nog sneller met 21-11 en 21-5. Binnen een uur stonden we al met 4-0 voor. De dames waren intussen al op andere velden begonnen, Janke won ook makkelijk in 2 sets. Cindy had een sterke tegenstandster en verloor in 2 sets.

Hierna snel door met de mixen, ook om zelf niet teveel af te koelen in de niet bepaald warme sporthal. Janke en Geovanni wonnen in 2 sets, Cindy en Ton wonnen de 1ste set zo makkelijk dat ze in de 2de set wat verslapte en deze dus verloren. In de 3de set schakelde ze een tandje bij en wonnen toch nog eenvoudig. Na de mixen werd de zaal snel opgeruimd, het jeugd team was ook al klaar. Om 12 uur ging het lich al uit.

Een ruim 7-1 winst dus, de 6de winstpartij op rij. Van deze 6 wedstrijden speelde we er ook 5 met plastic, dit scheelt dus wel een stuk. Door deze winst handhaven we ons in de 2de klasse. Janke, bedankt voor het invallen!

zo 17-01-10 11:0013IDUNA BC 5Utrecht5 - 3
zo 24-01-10 10:0014LEUSDER BC 4thuis1 - 7