za 17-09-11 09:301Vale Ouwe J1Ermelo - Triade1 - 7
vr 23-09-11 18:302Veenendaal J1Maarssen - TSD8 - 0
zo 02-10-11 10:003Ban Hoogland J1Amersfoort - Bieshaar1 - 7
zo 09-10-11 10:004Badso J1Maarssen - TSD8 - 0
za 29-10-11 10:305De Zender J1Lopik - De Wiekslag0 - 8
zo 06-11-11 09:306Leusder BC J1Leusden - De Meent1 - 7

Het eerste jeugdteam van OSM Badminton zint op een goed seizoen, nadat de vorige in het water was gevallen door blessureleed. Na een voorzichtig begin, draait het team met Emma Rademaker, Jadine Smit, Deon Ha, Feye Hoekstra en Tim Koenis, nu op volle kracht. Ze wonnen van elke tegenstander, maar verloren 2 van de in totaal 40 partijen. De tegenstander van vandaag: Leusder BC-J1 noteerde geen enkele verliespartij en staat in de poule boven OSM. Het werd vandaag dus een clash tussen de nummer 1 en 2 van poule. Een wedstrijd waar we al wekenlang naar uitkeken.

Feye en Tim startten de herendubbel wat twijfelachtig, maar al snel kwamen ze in hun oude doen. Het was erop en erover en de eerste set ging naar OSM met 21-15. In de tweede kregen ze een beetje hulp van onnodige fouten aan de Leusdense kant en zo pakten onze jongens de partij met een geflatteerde 21-12.

Emma en Jadine begonnen moeizaam. Hier maakte het OSM-duo de onnodige fouten en het leek wel dat de meiden zich daardoor lieten ontmoedigen: ze verloren de eerste set met 17-21. Met de heldere instructie om na een onnodige fout zich te focussen op het volgende punt, kwam in de tweede set een omslag. Emma en Jadine moedigden elkaar goed aan, zodat in de tweede de balans naar OSM doorsloeg: 21-18. Nu was het Leusder dubbel wat aangeslagen en daar maakte OSM dankbaar gebruik van. Met 21-14 bezorgde Emma & Jadine voor het tweede verliespartij van Leusden, zodat de teams nu qua verliespartijen in de poule op gelijke hoogte waren gekomen.

Tim trof het in de herenenkel een eerste heer die van achteruit een uitstekende spreiding liet zien en vaak op de service smashte, hoe diep die service ook kwam. Dit legde een grote druk op Tim, die - gezegend met snelle reflexen - goed onder die druk uit kon komen. Vooral zijn drops vlak bij het net waren vaak onhoudbaar. Het werd een rare partij: Tim verloor de eerste met 17-21, maar in de tweede was Tim onnavolgbaar: 21-9. In de derde werd het ongehoord spannend, totdat de scheidsrechter tot twee keer toe Tim loepzuivere punten ontnam. Normaal klagen we niet zo snel, maar nu kostte deze partijdigheid uiteindelijk de partij, omdat die met 21-23 ongelukkig naar Leusden ging.

Emma speelt al een paar weken met pijn in haar arm en ook vandaag moest ze veel verbijten. Haar kracht ligt in harde slagen en die moeten slaan met pijn was niet leuk. Ze besefte echter het belang van deze partij en ging er vol voor: gewoon doorgaan en vooral niets laten blijken om de tegenstander geen hoop te geven. En het lukte bijzonder goed: met een glimlach op het van pijn vertrokken gezicht stapte ze met 21-14 en 21-15 van de baan en zette ze de teams weer op de gelijke hoogte van 3 verliespartijen elk.

De nog jonge Deon bracht in zijn enkelspel het publiek in extase door zijn mooie looptechniek (het leek wel of hij over de baan zweefde) en de fraaie gemaskeerde net drops die de tegenstander vaak op het verkeerde been zette. Na de eerste set met overmacht te winnen (21-10), bleef het in de tweede lang gelijk opgaan en maakten we ons op voor weer een derde set. Maar na 11-10 pakte Deon de draad van de eerste set weer op en won ook de tweede met 21-16.

Jadine leek in haar enkelpartij op een eenvoudige overwinning af te stevenen: zolang de shuttle maar achterin bleef, kon haar tegenstander weinig anders doen dan fouten maken. Na de eerste game, die Jadine met 21-16 won, kwam haar tegenstander goed terug door minder fouten te maken én Jadine meer naar achteren te dwingen. Tot 19-19 hielden de dames elkaar in evenwicht, maar toen vielen de shuttles voor Leusden, zodat we voor de derde keer naar een derde set gingen. Daar pakte Jadine het tactisch iets beter aan: het ging strakker van voor naar achter en van hoek naar hoek. Tevreden stapte ze met 21-17 winnend van de baan.

Als OSM de mixen zou verliezen (en met de arm van Emma calculeerden we al één verliespartij in), kon Leusden alsnog langszij komen, dus nu ging het er echt om. Jadine en Feye speelden de eerste mix en dat liep lekker, omdat ze de tegenstander goed lieten lopen. Na de eerste set te winnen met 21-13, dachten we dat de partij eenvoudig gewonnen zou worden, maar helaas: Leusden kwam goed terug, meer dan goed zelfs: ze wonnen de tweede en zette OSM flink op achterstand bij de interval in de derde set. Die tijd nam OSM om nog eens goed de tactiek door te nemen en met succes: de Leusder dame weer meer aangespeeld, en zo kwamen Jadine en Feye na een 12-17 achterstand, weer helemaal terug in de wedstrijd. Hun ervaring in het spelen van derde sets hielp de zenuwen goed onder bedwang te houden en die rust bracht hen uiteindelijk de overwinning; 21-19!

Emma en Deon speelden hun tweede mix ooit samen en dat kostte hen de eerste set. Toch gaf de 17-21 wel perspectief op verbetering en ze gingen alsnog voor de winst. Door steeds scherper spel verdwenen steeds meer shuttles onhoudbaar links en rechts in de tramrails van de tegenstander en zo pakten ze de tweede set. Opnieuw een derde set, de vijfde van vandaag. Opnieuw spannend, want OSM stond meteen behoorlijk achter, maar kon dat voor de interval enigszins rechttrekken. Daarna leek Leusden er niet meer in te geloven, terwijl het bij Emma en Deon juist lekker liep, ze leken elkaar steeds beter aan te voelen. Met een duidelijke 21-13 ging ook deze partij onverwachts, maar toch: naar OSM.

Met deze 7-1 overwinning zet OSM-J1 de koploper van de poule (want dat blijft Leusden omdat ze een extra wedstrijd hebben gespeeld) op maarliefst zeven verliespartijen, terwijl OSM-J1 er met drie verliespartijen veel beter voor staat. Bij het OSM-publiek veel waardering voor het “ouderwets” hard werken van het team dat na al deze spannende partijen een zo mooie beloning had gekregen.

zo 20-11-11 10:007T Slot J1Maarssen - TSD8 - 0
zo 27-11-11 10:008Vale Ouwe J1Maarssen - TSD8 - 0
za 03-12-11 13:459Veenendaal J1Veenendaal - De Vallei0 - 8
zo 11-12-11 10:0010Ban Hoogland J1Maarssen - TSD8 - 0
zo 18-12-11 13:0011Badso J1Soesterberg - Banninghal1 - 7
zo 15-01-12 10:0012Leusder BC J1Maarssen - TSD7 - 1
zo 22-01-12 14:0013T Slot J1Zeist - De Clomp0 - 8
zo 29-01-12 10:0014De Zender J1Maarssen - TSD8 - 0