Najaarscompetitieteam OSM-NJC1 (2011 / 2012)

Het wedstrijdschema van OSM-NJC1

ma 12-09-11 20:001DOSC-1Maarssen - OVVOhal6 - 2
do 29-09-11 00:002BC Leerdam-2Leerdam - Berenschot3 - 5

Een gezellige avond (van horen zeggen, uw verslaggever is niet overal bij), een mooi weekend en een maandagavond om met behulp van clubgenoten nog even wat puntjes op de i te zetten. Een ideale voorbereiding voor een mooie wedstrijddinsdagavond in Leerdam. Nadat Eric als teamcaptain alle teamgenoten opgehaald had en met de persvrachtwagen achter zich aan richting Leerdam reed bleek eigenlijk na Vianen al dat de voorbereiding toch nog enige scherpte miste. Na wat onnette woorden vanaf de bestuurdersstoel bleek dat Eric zijn wedstrijdshirt voor het gemak thuis had laten liggen. Na een goed gesprek met de sponsor die hier natuurlijk absoluut niet blij mee was werd besloten in Leerdam en omgeving te zoeken naar een winkel die een shirt zou kunnen leveren. Hierbij blijkt dat een team met twee dames toch voordelen heeft. Waarschijnlijk was er met 4 heren tot in den treuren gezocht, maar de dames hadden met een goed idee Eric toch nog relatief snel aan een shirt kunnen helpen. Precies 2 minuten te laat werd de auto op het parkeerterrein van de sporthal Berenschot geparkeerd. 10 minuten later stond ook de persvrachtwagen met satellietverbinding naar OSM pay-tv volledig geïnstalleerd. Binnen OSM wordt er gesproken over radioverslagen, dit team pakt het toch anders aan. Binnen gekomen werd het team hartelijk welkom geheten en kon er omgekleed worden. De toeschouwers druppelden langzaam binnen. Voornamelijk dat druppelen kon letterlijk genomen worden, het was tamelijk warm in de hal. Sterker nog op de commentaarpositie leek het geheel op een mega sauna. Na enige seconden warm te hebben gespeeld, veel meer was niet nodig konden de wedstrijden beginnen. Eric en Leen hadden hun dubbelspel nog geoefend en dat was niet te zien. Mopperen was ook geoefend en dat kwam er wel goed uit. De eerste set ging ondanks verwoede pogingen verloren met 19-21 in de tweede set kwamen de heren sterk terug en deze werd gewonnen met 21-15. Een derde set was het resultaat, maar helaas ging deze verloren met 13-21. Dat is lekker dan was een gehoorde kreet, andere opmerkingen zijn niet voor herhaling vatbaar. Tegelijkertijd waren de dames José en Monique aan hun wedstrijd bezig en gek genoeg waren hier diverse tussenstanden exact gelijk, behoudens dan de setstanden. De eerste set ging nog verloren met 16-21 de tweede werd gewonnen met 21-12 en zoals wel vaker deden de dames het iets beter dan de heren want zij wonnen hun derde set met 21-17. Tussenstand 1-1 en door naar de singles. Leen mocht beginnen en had zowaar zijn slag gevonden getuige de 21-10 winst in de eerste set, in de tweede set was het heel even iets lastiger maar uiteindelijk werd het 21-12. Op de andere baan was Monique bezig aan een lastige partij. De tegenstandster was handig in het ontregelen van haar spel en sloeg hard achterin. De eerste set werd dan ook afgesloten met een 14-21 verlies. In de tweede set kwam Monique sterk terug en won deze met 21-17, waardoor alweer een derde set het resultaat was. Nu is Monique conditioneel zeer goed maar door wat meer rust te pakken had haar tegenstandster toch ook weer wat lucht weten te vinden en helaas was de eindstand 12-21, tussenstand 2-2. Daarna was het de beurt aan Eric om zijn single te spelen en dat deed hij met verve, hoewel de tegenstander alles probeerde en zowel kort als diep achterin sloeg, had Eric overal een antwoord op. De eerste set werd met 21-14 gewonnen en in de tweede set was Eric met 21-10 te sterk. José mag de singles altijd afsluiten en deed dat goed. Waarschijnlijk lag het aan de temperatuur want ze had geen moeite om na het lange wachten haar spelpeil op niveau te brengen. De eerste set won ze met 21-17 en in de tweede set was het voor haar tegenstandster niet meer te belopen 21-13. Tussenstand 4-2 voor OSM. Omdat José al klaar was met haar single en Eric nog goed in zijn vel zat werd besloten om de mixed-dubbel van José en Eric eerst te spelen. Dat bleek niet zo’n heel goede keus de eerste set ging verloren met 18-21 en met goed spel van de tegenstanders, sterk aan het net en heel gecontroleerd spelend, werd ook de tweede set verloren 14-21. Tussenstand 4-3 voor OSM. De spanning was al bijna om te snijden toen Monique en Leen aan hun mixed partij mochten beginnen. Normaal gesproken is er de zekerheid dat na een eventueel verlies José en Eric dat recht kunnen trekken, maar nu lag de druk op de schouders van het tweede koppel. Dat speelt toch mee in een dergelijke wedstrijd. Gelukkig had Leen de kritiek van het vorige verslag in zich opgenomen en niet al teveel shuttles voor Monique weggekaapt waardoor beiden goed in het spel zaten en de eerste set met 21-9 werd gewonnen. In de tweede set hadden de tegenstanders toch iets weten te vinden en door Monique zoveel mogelijk achterin te houden wisten ze de set te winnen 16-21. Nog een derde set, het kookpunt was al bijna bereikt maar door een betere conditie en nog scherper te spelen wist het OSM koppel de set te winnen met 21-9. Eindstand 5-3 voor OSM.
Hierna had de pers ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen en het opruimen van de apparatuur en konden de spelers in het donker hun spullen bij elkaar zoeken, de tijd bleek namelijk sneller te zijn gegaan dan verwacht en omdat de zaal maar tot tien uur gebruikt kon worden dacht de zaalbeheerder dat het licht om 22.20 wel uit kon. Na enige opmerkingen die wel in het spel maar niet als tekst herhaald kunnen worden kon het licht gelukkig ook weer aan en werd de route naar een wat aparte kantine gevonden. In de vorige competitie was de uitwedstrijd bij Helios nog in de herinnering blijven hangen vanwege de muzieksterkte. In dit geval was het compleet afwezig zijn van muziek opmerkelijk. Na nog een gezellig gesprek met de sympathieke tegenstanders werd de thuisreis aanvaard en was iedereen zonder obstakels bij voordeuren toch nog redelijk op tijd in huis.

ma 10-10-11 20:003BC Leerdam-2Maarssen - OVVOhal8 - 0
za 05-11-11 00:004DVS Koto Misi-1Utrecht - Hoograven3 - 5
ma 14-11-11 20:005DVS Koto Misi-1Maarssen - OVVOhal7 - 1
ma 12-12-11 20:006BV Houten-2Maarssen - OVVOhal2 - 6
wo 21-12-11 00:007BV Houten-2Houten - De Molenwiek5 - 3
wo 04-01-12 00:008DOSC-1Den Dolder - DOSC1 - 7