ma 13-02-12 20:001Renswouw 1Maarssen - OVVOhal3 - 5
do 23-02-12 20:002Renswouw 1Renswoude - Hokhorst6 - 2
wo 29-02-12 20:003Ricochet 1Wijk bij Duurstede - De Horden8 - 0
ma 12-03-12 20:004Helios 3Maarssen - OVVOhal1 - 7
ma 19-03-12 20:005Apollo 3Maarssen - OVVOhal0 - 8
vr 23-03-12 20:006Apollo 3IJsselstein - IJsselhal6 - 2

BC Apollo 3 – OSM VJC 2 (6-2)

3 invallers en sterker

Het heeft weinig zin om met deze tegenstander te verwijzen naar een beroemde filmscene (Houston we have a problem). Maar gezien de binnengehaalde punten in dit voorjaarseizoen zou het wel kunnen.
In één week twee maal tegen dezelfde tegenstander gebeurt al niet vaak maar dat de tegenstander na een 8-0 overwinning zo geschrokken is van de kracht van onze OSM’ers dat ze drie invallers moesten regelen hadden we niet verwacht.
We lopen even snel de wedstrijden door met wat hoogte of dieptepunten.
De herendubbel, Eric en Leen gaan weer beter samenspelen en haalden in de eerste set net iets te weinig punten binnen 17-21 tegen twee invallers. In de tweede set bleek dat de invallers duidelijk een maatje sterker waren. Met 10-21 ging ook deze set verloren.
De dames, wel vaker een lichtpunt in het team, hadden ook een invalster tegenover zich en wisten met goede passing de tegenstanders te overtreffen 21-14 en 21-10.
Eric had dit keer geluk, de tegenstander bleef qua lengte onder de twee meter en leek conditioneel niet zo heel sterk, helaas was hij wel heel goed en Eric verloor dan ook met 16-21 en 18-21. José mocht in haar single aantreden tegen de linkshandige invalster en won haar eerste set ruim met 21-14. De tweede set was lastiger, je ziet de routine bij een club als Apollo ze zijn gewend heel veel wedstrijden te spelen en weten wel raad met tactische tips. In de tweede set had José het namelijk een stuk moeilijker maar ze wist de set toch binnen te slepen met 23-25. De single van Leen was een treffende situatie waarin duidelijk werd dat de onbalans tussen wil om te winnen en kunde in het badminton kunnen leiden tot stoom uit oren en een heel ver achteraf bekeken misschien wel eventueel slecht verliezerschap. Tijdens de persconferentie moest hij zijn teamgenote wel gelijk geven. Uiteindelijk was de wedstrijd in twee sets (11-21, 11-21) voor de tegenstander, die werkelijk heel goed speelde. Monique had op maandagavond al een zeer spannende partij gespeeld tegen haar tegenstandster en ook nu leken de dames zeer aan elkaar gewend. Helaas net niet gelijk genoeg getuige de setstanden 15-21 en 13-21. De eerste mix met José en Eric leverde wel een mooi kijkspel op maar niet de uitslagen waar de ware OSM fan op zit te wachten 9-21 en 11-21. De laatste wedstrijd van de avond mocht om 23.00 al beginnen en Monique en Leen hadden zich weer helemaal opgeladen. De eerste set was nog niet helemaal het nivo waar we vanaf de zijlijn op hoopten 11-21, maar in de tweede set kwam het koppel na een achterstand van 8-15 sterk terug en wisten nog bijna een derde set eruit te slepen 20-22. Helaas net niet, alles bij elkaar een leerzame avond maar ook een met het gevoel dat er bij de 0-8 wedstrijd meer in had gezeten dan op deze avond. Monique had, vanwege de dichte kantine na de thuiswedstrijd, een van haar overheerlijke kruidkoeken gebakken en die was tijdens de wedstrijd maar ook er na tot een minimum gereduceerd. In de kantine van Apollo werd nog nagepraat over de wedstrijd en om 01.00 was iedereen uiteindelijk toch weer thuis.

vr 30-03-12 20:007Helios 3Utrecht - Olympos8 - 0
ma 23-04-12 20:008Ricochet 1Maarssen - OVVOhal1 - 7