zo 16-09-12 09:301Leusder BC 6Leusden - De Meent4 - 4
zo 23-09-12 10:002Hercules 5Maarssen - TSD8 - 0
zo 30-09-12 10:003Ricochet 2Wijk bij Duurstede - De Horden6 - 2
zo 07-10-12 10:004Rap 1Maarssen - TSD7 - 1
za 27-10-12 14:305DVS 6Utrecht - Hoograven1 - 7
ma 29-10-12 19:306Woudenberg 1Woudenberg - De Camp4 - 4
zo 18-11-12 10:007Helios 6Maarssen - TSD6 - 2
zo 25-11-12 10:008Leusder BC 6Maarssen - TSD5 - 3

Terwijl de wind en Sinterklaas aan de hal rammelden, speelde OSM4 de thuiswedstrijd tegen Leusden6. De vorige keer hadden ze gelijk gespeeld en in het klassement stond OSM4 met 2 punten voor. Leusden speelde met een heren-invaller.

In de herendubbel zochten de heren van beide kanten de open plekken achterin het veld van de tegenstander op. Tim en Feye stonden op 11-8 halverwege de eerste set. Met wat aanwijzingen van de coach speelden ze vlot naar 15-10. Daarna sloeg Tim de shuttle een aantal malen hard maar in het net, waarmee de nodige punten naar Leusden gingen. Via 19-19 won OSM toch de eerste set met 21-19. In de tweede set hielden de OSM-heren steeds de leiding en wonnen ze royaal met 21-10.

Emma en Jadine zagen in de eerste set de punten in hoog tempo naar Leusden gaan: 10-21. Echter in de tweede set volgden ze op 2 punten achterstand. Toen de Leusdense dames ook nog fouten begonnen te maken werd het 16-16 en wonnen onze dames de set met 21-18. Jammer genoeg leek de derde set weer op de eerste: OSM verloor met 13-21.

De herenenkels van Tim en Feye vielen op door de vele hoge slagen ver achterin waarbij het steeds weer de vraag was: Zal die uitgaan? Zal ik terugslaan? De heren moesten veel lopen van voor naar achter en terug. Tim won de eerste set vlot met 21-13 maar in de tweede set bleef hij steeds een paar punten achter tot aan het einde van de set, toen hij via 20-20, 21-21, uiteindelijk won met 23-21. Feye speelde een eerste set met rally’s van drie slagen. Hij bleef steeds een paar punten voor en won met 21-19. In de tweede set moest hij aan de bak maar hield de leiding tot 21-16.

Bij de eerste damesenkel viel de Leusder moeder over de opstelling van Jadine en Emma, die hun plaatsen hadden omgeruild. (Zij spelen afwisselend eerste of tweede dame, maar dat wisten de Leusdense dames niet) . De Maarssense moeders lieten niet over zich lopen en het werd een strijd aan de zijlijn waarmee de stemming er niet beter op werd. Gelukkig bleven alle speelsters sportief spelen. Jadine speelde de eerste damesenkel. Ze leek kansloos en verloor haar eerste set met 8-21. Haar tweede set ging veel beter: ze speelde fanatiek tot 11-10. Toch verloor ze ook deze met 17-21.

Emma moest er hard voor werken. Het werd een lange partij. In de eerste set nam ze vanaf 10-10 de leiding tot 21-18. De tweede set ging het gelijk op tot 10-11. Ze kreeg ineens last van ademnood en verloor 10 punten op rij: 10-21. Even leek het alsof ze de kar van een derde set lichamelijk niet meer zou trekken. Ze herstelde en speelde een goede derde set die ze helaas net verloor met 19-21.

Zo kwam de stand op 3-3. En dus zouden de mixen de uitslag gaan maken. De 6 OSM-ouders aan de zijlijn - goede opkomst! - vonden het moeilijk de uitslag te voorspellen. Jadine en Feye maakten het helemaal in hun eerste set met 21-13 maar ze bleven in de tweede set steeds een beetje achter. Bij 18-18 draaide de stand en ze wonnen ook deze set met 21-19.

Bijna de hele zaal was inmiddels afgebroken, maar toch gaven Tim en Emma nog een voorstelling van 3 setten. De eerste set wonnen ze glansrijk met 21-11, dankzij of ondanks de knevel om Emma’s been. Om de machtige Tim in het achterveld te ontlopen, speelde Leusden in de tweede set alles gericht op Emma: veel superkorte rally’s met korte ping-pong-balletjes bij het net. Het werkte goed voor Leusden, want veel shuttles raakten vooraan net binnen de zijlijn de grond. Toch scheelde het niet veel, of Emma en Tim hadden ook deze set gewonnen: eindstand 19-21. In de derde set werd leusden minder precies en elke te hoge shuttle bij het net was een prooi voor Emma. Zo brachten Tim en Emma de wedstrijd op winst voor OSM met 21-16.

Met een eindstand van 5-3 staat OSM-4 weer als leider van de poule van de Derde Klasse afdeling 8 en gingen hun ouders trots naar huis.

zo 02-12-12 12:309Hercules 5Utrecht - USV Hercules1 - 7
zo 09-12-12 10:0010Ricochet 2Maarssen - TSD7 - 1
vr 14-12-12 20:0011Rap 1Linschoten - De Vaart5 - 3
zo 13-01-13 10:0012Woudenberg 1Maarssen - TSD8 - 0
vr 18-01-13 20:0013Helios 6Utrecht - Olympos2 - 6
zo 27-01-13 10:0014DVS 6Maarssen - TSD5 - 3