zo 16-09-12 09:301Leusder BC 6Leusden - De Meent4 - 4
zo 23-09-12 10:002Hercules 5Maarssen - TSD8 - 0
zo 30-09-12 10:003Ricochet 2Wijk bij Duurstede - De Horden6 - 2
zo 07-10-12 10:004Rap 1Maarssen - TSD7 - 1
za 27-10-12 14:305DVS 6Utrecht - Hoograven1 - 7
ma 29-10-12 19:306Woudenberg 1Woudenberg - De Camp4 - 4
zo 18-11-12 10:007Helios 6Maarssen - TSD6 - 2
zo 25-11-12 10:008Leusder BC 6Maarssen - TSD5 - 3
zo 02-12-12 12:309Hercules 5Utrecht - USV Hercules1 - 7
zo 09-12-12 10:0010Ricochet 2Maarssen - TSD7 - 1
vr 14-12-12 20:0011Rap 1Linschoten - De Vaart5 - 3

Wedstrijdverslag:

De spanning was erg groot voor de wedstrijd, dit kon wel eens de kampioenswedstrijd worden, we stonden 1 punt voor op RAP, dus bij winst en de resterende wedstrijden zouden we een mooie kans maken om in ons eerste seizoen bij de volwassenen gelijk kampioen te worden.

Tim en Feye begonnen zeer gemotiveerd aan de wedstrijd want we moesten voor elke punt knokken. Maar ook RAP wist wat hun te doen stond, zij moesten ons verslaan om voor te komen en de gehele wedstrijd werd door beide teams enorm geknokt voor iedere punt! Het begin was voor RAP en we kwamen snel achter met 4-0, maar door het enorme snelle en vooral harde spel werden er zeer veel risico's genomen door beide partijen, want hier was het echt de aanvaller scoort. De standen bleven gelijk opgaan, via 8-8, 14-14 won OSM met 18-21! De tweede set was een kopie van de eerste, na een tussenstand van 9-10 namen Tim en Feye het initiatief en kwamen door fantastisch spel voor met 10-15 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en ook deze set wonnen we met 18-21 ( 0-1).

Emma en Jadine begonnen direct in de aanval en kwamen snel voor met 4-7, vooral het rustige spel van Emma pakte goed uit en de samenwerking en de communicatie tussen beide werkte prima. Maar de dames van RAP bleven gemotiveerd en wilde kostte wat het kost punten halen. Emma en Jadine bleven geconcentreerd en de spanning werd enorm, na een tussenstand van 13-17 werd het 20-20, 22-22, 24-24 en uiteindelijk 24-26 en de eerste set voor onze dames, dus ze wisten wat er kon gebeuren in de tweede, dus de scherpte moest blijven. De tweede set werd zwaarder, we kwamen snel achter met 7-3, maar na 10-13 vonden de dames het wel mooi en kwam alles uit de kast om deze set te winnen, smashes, volleys harde klappen en ga maar door, na 13-17 wonnen we met 14-21! ( 0-2).

We gingen met vol vertrouwen de singels in, maar hoe liep dat? Tim begon als eerste en wat een wedstrijd, een set met alles erop en er aan, van persoonlijke fouten tot fantastische rally's, beide heren waren zeer aan elkaar gewaagd en het was als toeschouwer een genot om te kijken naar dit soort wedstrijden. Na 7-7 werd het 14-14 en 20-20, helaas verloor Tim met 22-20 de eerste set. De tweede set was nu ook weer een fantastisch schouwspel en een kopie van de eerste, ook hier werd het weer 18-18, maar ook deze set ging naar RAP met 21-18 (1-2).

Jadine kon eindelijk na 10 minuten warm spelen beginnen aan haar eerste set, haar tegenstandster ging direct goed van start want zij wist dat ze bij winst weer gelijk stonden. Ze nam snel initiatief en kwam voor met 5-2, Jadine probeerde alles uit de kast te halen, ballen hard achter, kort droppen etc. maar het was steeds net niet, na een tussenstand van 14-9 knokte Jadine terug tot 19-17, maar kon het niet afmaken, ze verloor deze set met 21-19. Jadine liep vanaf het begin van de tweede set achter de feiten aan en wat ze ook probeerde het lukte niet, de dame van RAP speelde dit goed uit, Jadine verloor met 21-11, zo stonden we weer gelijk in sets (2-2).

De singel van Feye was ook een wedstrijd van zeer hoog niveau en twee spelers die wisten ik moet winnen om een klap uit te delen. De klappen waren ongelofelijk en er werd letterlijk voor iedere punt geknokt! RAP hield de druk zeer hoog en hij liet Feye veel lopen en door het snelle spel en de druk moesten we gokken en dit kwam het schouwspel ten goede want de rally's waren fantastisch maar ook de persoonlijke fouten namen hierdoor toe. Feye kwam achter met 11-6 en hoewel hij alles deed om terug te komen verloor hij de eerste set met 21-13. De tweede set moest qua tactiek anders dan de eerste, er werden in het begin onnodige fouten gemaakt maar was onderdeel van het plan, we moesten risico's nemen en dat deed Feye ook. Feye knokte letterlijk voor iedere punt en deze set ging gelijk op tot 6-6, hiernaar liep RAP uit tot 13-9, maar opgeven kwam bij Feye niet op en kwam terug tot 18-18, maar verloor net met 21-18! Wat een set.(3-2)

Emma probeerde rustig te spelen om het zolang mogelijk vol te houden met haar arm en eerlijk is eerlijk, dit ging op zich wel goed. De dame van RAP was in de singel wel beter en Emma liep snel achter de feiten aan en het werd dan ook snel 7-2 en 11-5. Ook bij Emma was het alles of niets en helaas werd het deze set niets, ook bij haar was het net uit, of net niet over het net, zij verloor deze set dan ook met 21-15. De tweede ging stukken beter en met zeer mooi en vooral rustig spel kwam zij voor met 4-8, maar haar tegenstandster gaf niet op wat die wist dat ze bij overwinning niet meer konden verliezen en de schade binnen de perken hield. Zij vocht letterlijk voor ieder punt en kwam weer op gelijke hoogte 9-9, en het spel ging heen en weer en beide dames vochten als leeuwen, na een tussenstand van 14-14 nam RAP een voorsprong en won ook deze set met 21-17, zo was de voorsprong na de dubbels omgebogen naar een achterstand van 4-2, als we nog kans wilden maken op het kampioenschap moesten we de mixen winnen!

Voordat we hiermee begonnen werd er een speler veranderd op de lijst, nadat we hadden aangegeven dat dit niet mogelijk was bleek dat dit bij een blessure wel is toegestaan. Emma en Tim begonnen hun mix zeer gemotiveerd en waren niet van plan te spelen voor spek en bonen, voor iedere punt werd gelopen en ongelofelijk hard geslagen, wat een mix, fantastisch spel van beide. Emma en Tim namen snel de leiding en die voorsprong werd goed vastgehouden, via 14-17 wonnen we met 16-21, zo was er weer vertrouwen voor de tweede set. De tweede set was identiek als de eerste je kon merken dat wij in de dubbels en de mixen zeer sterke teams hebben, ook hier kwamen we voor en hielden we vast, via 14-18, wonnen we met 16-21 (4-3).

De mix van Feye en Jadine was dan ook bepalend voor verlies of gelijkspel! Feye en Jadine speelden ongelofelijk goed samen en hoewel hier ook fouten werden gemaakt was het spel goed te noemen, maar weer moesten er risico's worden genomen en werden soms de ballen te makkelijk gegeven waardoor je bij een tegenstander van 2 meter gelijk een smash terug kan ontvangen (zelf tegen een neus) en dat gebeurde vaak. Via 15-11 verloren we deze set met 21-16, de tegenstander was beter. De tweede set was er een van wie blijft koel maar we moesten aanvallen, zonder aanval geen punten en het ging gelijk op 5-5, 9-9, 17-17 en geloof , en zelfs 20-20, hoe koel moet je blijven, wij bleven koel want we wonnen met 20-22, dus werd de eerste derde set van de avond gelijk een set van winst of gelijkspel. De start was ongelofelijk, wat een spel van beide en we roken de winst, via 2-8 leek het erop dat we uit een achterstand weer helemaal terug kwamen, maar ook RAP haalde alles uit de kast. Na een tussenstand van 5-11 hadden we alle vertrouwen in de overwinning en na de wissel voor de laatste en beslissende helft ging het niet meer goed, RAP speelde zeer goed en wat Feye en Jadine ook probeerde het lukte niet meer, RAP kwam terug tot 12-14 en boog de achterstand om tot een voorsprong van 16-14 en gaf dit niet meer uit handen, we verloren deze set met 21-14.

Eindstand 5-3 en zo staat RAP 1 punt voor op OSM, complimenten voor inzet en getoonde spel tegen een zeer goede tegenstander. Het kampioenschap is nog niet gespeeld, met de resterende wedstrijden te gaan heeft OSM op papier een makkelijker programma dan RAP, maar eerlijk is eerlijk dit is een ongelofelijk goed resultaat in het eerste seizoen bij de volwassen, hier kunnen we trots op zijn.

zo 13-01-13 10:0012Woudenberg 1Maarssen - TSD8 - 0
vr 18-01-13 20:0013Helios 6Utrecht - Olympos2 - 6
zo 27-01-13 10:0014DVS 6Maarssen - TSD5 - 3