Het wedstrijdschema van OSM-VJC3

do 31-01-13 20:00Renswouw 1Renswoude - Hokhorst5 - 3
vr 08-02-13 20:00BC Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 14-03-13 20:30Ricochet 2Maarssen - TSD4 - 4

Ons team had de eer de laatste wedstrijd te spelen in de TSD-hal en wel tegen het tweede van Ricochet uit Wijk bij Duurstede. Het was tegelijkertijd de eerste wedstrijd van Lara. Zij vervangt Fardau die helaas wegens een blessure moest afhaken.

Ronald en Peter speelden een uitgekiende herendubbel. De tegenstanders verschilden onderling nogal van niveau en hoewel we sportief genoeg waren om de sterke heer ook mee te laten spelen, leverde de zwakkere heer veel punten op voor OSM. Zo werd deze wedstrijd vrij eenvoudig in twee sets gewonnen. Helaas voor OSM, speelde de zwakkere heer alleen de herendubbel, het Ricochetteam had nl. een derde heer als invaller meegenomen.

Lara en Linda, die voor het eerst echt samen speelden, hadden het wat zwaarder. Eén van de dames van Ricochet beschikte over een sterke clear en de andere dame kon goed (cross) droppen. Het antwoord van Lara en Linda was vooral door het midden spelen. De tegenstandsters maakten uiteindelijk iets meer foutjes dan OSM, waardoor ook deze partij werd gewonnen.

Na beide dubbels gewonnen te hebben, zag het er theoretisch gezien erg positief uit voor OSM. Echter, niets was minder waar....

Peter mocht in het enkelspel aantreden tegen de sterkste heer van de dubbel. Het ging lang gelijk op, vooral wist Peter punten te halen met zijn drops. Maar uiteindelijk moest Peter buigen voor het harde & strakke spel van de tegenstander.

Voor het tweede enkelspel had Ricochet een sterke invaller ingezet. Deze talentvolle jeugdspeler beschikte over een harde smash. Hans wist de heer af en toe uit zijn spel te halen door goed te spreiden, maar dit bleek niet voldoende. Ook dit enkelspel ging naar het team uit Wijk bij Duurstede.

Zo stond het 2-2 en mochten de dames gaan enkelen. En ... daar was Lara! Lara trof in haar enkelspel de dame met de harde clear. Het antwoord van Lara was een nog hardere clear. Dit gecombineerd met mooie afwisseling in haar spel leverde Lara de overwinning op.

In het tweede damesenkelspel stond Linda tegenover de dame met de scherpe dropshots. Al snel kwam Linda op achterstand, maar wist uiteindelijk terug te komen tot 19-21. De tweede set verliep minder goed, waarna de overwinning naar de tegenstandster ging.

Na de dubbels en enkels was de stand 3-3, dus het kon nog alle kanten op. Hans en Lara, die nog nooit eerder samen hadden gespeeld, speelden een hele goede mix. De eerste set werd gewonnen met 21-14 en de tweede met 21-18. Dezelfde standen waren er in de wedstrijd van Ronald en Linda, maar dan helaas andersom. Jammer want een derde set zat er in.

Uiteindelijk dus een gelijkspel. Helaas geen derde helft, want de tenniskantine was dicht. We waren evengoed wat langer bezig, want alle spullen moesten mee voor de verhuizing naar de nieuwe hal. Woensdag a.s. staat de return tegen Ricochet al op het programma. We zijn erg aan elkaar gewaagd en met een beetje geluk, zit er wellicht een kleine overwinning in...

wo 20-03-13 20:00Ricochet 2Wijk bij Duurstede - De Horden3 - 5
di 02-04-13 20:00SV Irene 1Bilthoven - Kees Boekehal4 - 4
do 11-04-13 20:30SV Irene 1Maarssen - Safari6 - 2
do 18-04-13 20:30BC Helios 3Maarssen - Safari4 - 4
ma 29-04-13 20:00Renswouw 1Maarssen - OVVOhal6 - 2