do 31-01-13 20:00Renswouw 1Renswoude - Hokhorst5 - 3
vr 08-02-13 20:00BC Helios 3Utrecht - Olympos3 - 5
do 14-03-13 20:30Ricochet 2Maarssen - TSD4 - 4
wo 20-03-13 20:00Ricochet 2Wijk bij Duurstede - De Horden3 - 5
di 02-04-13 20:00SV Irene 1Bilthoven - Kees Boekehal4 - 4

Voor onze uitwedstrijd tegen S.V. Irene togen we naar Bilthoven. Het was maar goed dat we op tijd vertrokken waren want door een wegomleiding en een daardoor gemiste afslag hebben we flink wat kilometers omgereden en waren we maar net op tijd bij de Kees Boekehal.

Daar troffen we een leuk en gemotiveerd team aan die in de herendubbel gelijk lieten zien dat ze er zin in hadden en dat we de punten niet cadeau zouden krijgen. Ronald en ondergetekende keken al vrij vlot tegen een achterstand aan (10-2) en met 21-11 ging de eerste set kansloos verloren. In de tweede set konden wij het ietsje langer bijbenen maar de heren waren gewoonweg sterker en dus ging de tweede set ook verloren en wel met 21-14. Er moet nog wel vermeld worden dat in de eerste set bij een stand van 10-4 Ronald een wereldpunt binnenhaalde (Ronald's doel is minimaal één keer per wedstrijd een ongelofelijk mooi punt te maken; dan is zijn avond al weer goed).
Damesdubbel: Eerste set: 16 - 21, tweede set: 15 - 21! De druk op Lara en Linda werd natuurlijk wel een stuk groter door het verlies van de herendubbel. Verlies van hun kant zou gelijk een 2-0 achterstand ten gevolge hebben. Dus trokken de dames flink van leer en via 4-4, 10-10 en 16-18 werd de eerste set netjes afgemaakt in 16-21, dus de eerste set ging naar ons. Ook in de tweede set gaat het weer aardig gelijk op. Via 6-9 en 9-9 lopen Lara en Linda uit naar 10-14 en zelfs 13-19 en met 15-2 is ook de tweede set winst voor ons en staat het 1-1.

Net als bij onze vorige uitwedstrijd waren onze supporters weer meegekomen. Fardau, onze geblesseerde dame, en de vader en moeder van Lara waren onze grote steun en toeverlaat tijdens de wedstrijd. Fardau hield tijdens de wedstrijd zelfs al het wedstrijdverloop bij zodat ondergetekende zijn hoofd bij het spelen kon houden.

Lara is een hele goede speelster en dat bewees ze maar weer eens in het damesenkel. Met 6-13 nam Lara in de eerste set gelijk al een ruime voorsprong en gezien de eindstand van 7-21 had Lara het niet moeilijk in deze set. In de tweede set neemt Lara opnieuw een voorsprong. Via een aantal mooie punten loopt ze uit naar 9-16. Toch doet de eindstand van 17-21 vermoeden dat óf de tegenstander nog sterk terugkwam óf dat Lara wat inzakte. Lara hield het zelf op het tweede: ze is niet tevreden over haar eigen spel. Maar wel mooi het tweede wedstrijdpunt binnen.
Peter was gewaarschuwd door het verlies van de herendubbel waarin allebei de heren hadden laten zien van goede huize te komen. Peter had het dan ook behoorlijk moeilijk met zijn tegenstander. Hij doet zijn best (uiteraard!) en blijft redelijk bij. Maar de tegenstander komt beter in zijn spel en dan staat het opeens 17-10 en met 21-11 wordt duidelijk dat het voor Peter lastig gaat worden om deze wedstrijd te winnen. In de tweede set krijgt Peter wat meer vat op het spel van de tegenstander maar ook door een beter service (lees: meer achterin) pakt Peter een kleine voorsprong die hij vol kan houden tot 14-16. Daarna maakt de tegenstander een aantal punten op rij. Peter blijft vechten maar helaas pakt de tegenstander net de winst met 21-18 in deze spannende partij.

Tussenstand dus 2-2.

Hans had natuurlijk gezien in de herendubbel waartoe onze tegenstanders in staat waren. Hij ging dan ook niet echt gerust het enkelspel in. Hij deed wat hij kon en maakte mooie punten maar kon toch niet voorkomen dat de eerste set met 21-7 naar de tegenstander ging. In de tweede set komt Hans op voorsprong maar langzaam buigt de set om en staat Hans op een gegeven moment met 15-12 achter. Hij vecht voor ieder punt en alhoewel deze set een stuk beter ging dan de eerste moest Hans ook deze set aan de tegenstander laten: 21-16.

Tweede damesenkel: Eerste set: 18 - 21, tweede set: 7-21.
Het wapen van Linda is de drop. Zij maakt hier veel gebruik van en het levert de laatste weken ook steeds veel punten op, dus Linda: vooral doorgaan! In de eerste set blijft de tegenstander desondanks goed bij en kan Linda gelukkig de set naar haar toe trekken in 18-21. In de tweede set is Linda niet meer te houden en dankzij goed spel én haar drops wint ze deze set gemakkelijk in 7-21.

Tussenstand na zes wedstrijden: 3-3. De mix partijen moesten dus zorgen voor winst of verlies maar een gelijkspel zat er natuurlijk ook nog steeds in.

Na afloop van de mix partijen, die heel spannend waren, deed ineens de iPad van ondergetekende vreemde dingen met het verslag van deze partijen waardoor de tekst die Fardau had neergepend verdwenen was. Daarom een korte impressie van deze partijen...

De mix van Ronald en Linda was erg spannend. Verloren zij de eerste set redelijk kansloos met 21-11, in de tweede set kwamen zij sterk terug en met 17-21 moest een derde set dus uitwijzen wie als overwinnaars van de baan konden stappen. Bij de vorige uitwedstrijd was het Ronald en Linda ook gelukt om na verlies in de eerste set en winst in de tweede, de derde set in winst om te zetten dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Zij konden dit bijna waarmaken maar helaas ging met 21-18 de derde set verloren en was de stand dus 4-3.
Meer dan een gelijkspel zat er dus niet in en daar moesten Hans en Lara dan voor zorgen. In een hele spannende partij gaven hun tegenstanders, maar ook Hans en Lara, geen duimbreed toe. De eerste set ging met 21-18 naar S.V. Irene en de tweede met 19-21 naar ons. Een derde set moest dus de beslissing geven en zie: met 4-21 ging deze heel gemakkelijk naar Hans en Lara en was het gelijkspel dus een feit.

Gezien de sterkte van met name de heren van S.V. Irene en het feit dat het een uitwedstrijd was konden wij prima leven met dit gelijkspel en met het vooruitzicht dat S.V. Irene een week later al weer bij ons komen spelen (en wij dus het thuisvoordeel hebben) gaan we volgende week voor de overwinning!

do 11-04-13 20:30SV Irene 1Maarssen - Safari6 - 2
do 18-04-13 20:30BC Helios 3Maarssen - Safari4 - 4
ma 29-04-13 20:00Renswouw 1Maarssen - OVVOhal6 - 2