di 28-01-14 19:001De Lobbers 1Wageningen - Bongerd1 - 7
do 06-02-14 20:302T Gein 3Maarssen - Safari3 - 5
wo 12-02-14 20:303Krommerijnstreek 1Odijk - De Lindenhof0 - 8
wo 12-03-14 19:305Maarn Maarsbergen 1Maarn - Twee Marken3 - 5
do 20-03-14 20:306De Lobbers 1Maarssen - Safari5 - 3

Donderdag 20 maart weer een keer een thuiswedstrijd. De Lobbers uit Wageningen kwamen dit keer naar Maarssen toe. Na een 7-1 winst van 28 januari gingen wij met vol vertrouwen de wedstrijd in.

De herendubbel ging de heren van OSM vrij gemakkelijk af. Er was een mooi samenspel en het plaatsen ging deze avond ook erg goed. De shuttles kwamen op de juiste plekken in het veld van de tegenstander. Wageningen maakten nog 11 punten, en de eerste set ging met 21-11 naar OSM. De tweede set begon wat stroever waardoor de punten in eerste helft van de set gelijk opliepen. Er werden wat onnodige fouten gemaakt door de heren van OSM, maar gelukkig was dit bij de tegenstander ook het geval. Bij de 10-12 werden Ronald en Peter ineens scherp en maakten deze set af met 21-14. Het eerste punt voor deze avond was binnen.

De damesdubbel verliep enigszins traag. De dames moesten even gemotiveerd worden om goed hun best te doen deze avond. Er werden ook hier wat onnodige fouten gemaakt. Uiteindelijk besloten zij om niet meer lief te gaan spelen en gingen over op een aanvallend spel. Dit resulteerde in een winst voor de dames van OSM 21-13 en 21-14. Het staat nu al 2-0 voor OSM.

Peter begon als eerste heer met zijn single. Peter gooide al zijn energie in deze wedstrijd, maar helaas ging de eerste set toch nog nét verloren met 22-20. De tegenstander maakte in deze set veel fouten door uit te slaan. Natuurlijk een voordeel voor Peter, en ging er daarom helemaal voor. Omdat Peter zo gevochten had voor deze set, was er nog weinig energie over voor de tweede set. Ook herpakte de heer van de tegenstander zich en sloeg ineens geen bal meer uit. Dit resulteerde in een stand van 21-7. Stand: 2-1 voor OSM.

Lara begon in haar single in beide sets met een voorsprong. In de eerste set ging het erg goed en liet de tegenstander goed lopen. Deze set was dan ook gewonnen voor Lara met 21-9. De tweede set kwam de tegenstander terug, waardoor Lara zich even moest herpakken. Dit deed zij dan ook, waardoor zij deze set won met 21-13. Een stand van 3-1 voor OSM.

Hans begon net als Lara steeds met een voorsprong. Helaas kwam de tegenstander van de Lobbers na een paar punten steeds terug, waardoor Hans zijn voorsprong verloor. Ondanks dat Hans niet meer terugkwam nadat de tegenstander zijn slag geslagen had, heeft hij het er goed vanaf gebracht. Conditioneel zat het niet erg mee voor Hans, maar tactisch speelde hij erg goed. Een stand van twee keer 15-21, is samen toch 30 punten: meer dan één set! Stand: 3-2 voor OSM.

De single van Linda verliep erg goed, ze varieerde fantastisch en ze zat lekker in haar spel. Er zaten mooie rally’s tussen en Linda had weer mooie en scherpe dropshots. Ook de tegenstander had dit keer af en toe scherpe ballen waardoor Linda bijna met haar neus in het net belande. Ze moest hard lopen om deze shuttles nog terug te kunnen slaan, maar door haar goede reacties leidde dit tot een winst voor Linda met twee keer 21-11. Het staat nu 4-2 voor OSM.

De mixpartijen konden gelijk gespeeld worden. Bij Hans en Lara ging het erg goed, het samenspel verliep prima. De eerste set ging dan ook gemakkelijk gewonnen met 21-9 voor OSM. De tweede set kwamen de Lobbers terug en moesten Hans en Lara even hun focus herpakken. Gelukkig ging dit goed en ging ook deze set gewonnen; 21-14. Het is nu 5-2 voor OSM! Dus de wedstrijd is al gewonnen.

In de mix van Linda en Ronald ging het er helaas niet zo goed aan toe. De eerste set begonnen zij met een achterstand en was het lastig om nog terug te komen. Deze set ging dan ook helaas verloren met 13-21. De mixpartners moesten wat meer in zichzelf geloven en gingen de tweede set in. Ook hier begonnen ze weer met een achterstand, maar ze wisten dat ze het konden winnen. Op het laatste moment hebben ze nog een inhaalslag gemaakt en de tweede set gewonnen met 23-21. De laatste set was erg spannend. De punten liepen gelijk op, maar op het einde van deze set werden er teveel fouten gemaakt. Hier hadden de tegenstanders natuurlijk geen problemen mee en pakten hun punten. Met de stand van 17-21 waren we dicht bij de 6-2, maar een 5-3 is ook winst! Daarnaast staan we nog steeds eerste in de poule met 7 punten verschil op de tweede plaats.

Na de bitterballen en de drankjes ging OSM met een tevreden gevoel naar huis.

wo 26-03-14 20:007T Gein 3Nieuwegein - Merwestein1 - 7
do 03-04-14 20:308Krommerijnstreek 1Maarssen - Safari8 - 0
do 17-04-14 20:3010Maarn Maarsbergen 1Maarssen - Safari8 - 0