Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC3 (2013 / 2014)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC3

vr 07-02-14 20:002Apollo 5IJsselstein - IJsselhal1 - 7

Het voorjaarsseizoen is weer begonnen terwijl het als verslaggever voelt alsof net het laatste verslag over de najaarscompetitie net is geschreven.
Naar IJsselstein alwaar Apollo op vrijdagavond de wedstrijden speelt. Vooraf waren er bussen vol supporters aangekondigd maar, waarschijnlijk door ingrijpen van de burgemeester van IJsselstein, was het aantal OSM fans helaas vrij laag. Jammer want een mooie badmintonwedstrijd op hoog nivo kijken kan toch ook heel leuk zijn. En gezien het feit dat er 7 teams thuis speelden was er zeker een kans op een mooie partij. Omdat het zoeken naar een goed plekje op de perstribune altijd wat tijd kost kwamen José van Ek, Monique Fokker, Eric van der Valk en Leen Schipper al wat zoekend het speelveld op. En dan wordt de rechtgeaarde verslaggever zenuwachtig; “zit ik hier wel goed”? “Heb ik zicht op het juiste speelveld”? Vragen, vragen, terwijl het toch niet de eerste wedstrijd is. Maar uiteindelijk na wat rond vragen bleek ook de tegenstander aanwezig te zijn en was er redelijk zicht op de juiste baan.

Na wat inspelen konden de heren beginnen. Meteen goed uit de startblokken schieten, meteen scoren, dat was het plan. Het is altijd goed om een idee te hebben en omdat Apollo toch als zeer sterk wordt gezien kan een eerste punt zomaar belangrijk zijn. Uit, uit en nog eens uit, dat was een veel gehoorde kreet in de eerste set die uiteindelijk met 22-20 door onze OSM helden werd gewonnen. Het is lang geleden dat de heren in hun dubbel ook meteen de eerste set wonnen maar nu was het dan zover. In de tweede set hadden de Apollo mannen de slagkracht wat ingeperkt en Eric en Leen nog niet dus ging deze set met 14-21 naar Apollo. Ook maar een derde set om het seizoen goed te beginnen. Hierin herpakte de OSM mannen zich en wisten ze net goed genoeg te spelen om te winnen 21-19. Het eerste punt is binnen tussenstand 1-0.
De dames mochten meteen aansluitend hun dubbel spelen en ook zij hadden heel veel moeite om de shuttle binnen de lijnen te houden de eerste set ging dan ook verloren 13-21, jammer. Maar we weten dat er dan nog niet veel aan de hand is en inderdaad in de tweede set liep het weer veel beter onze dames zijn tenslotte ook een klasse apart met 21-9 werd de set afgesloten. Nog een driesetter en heel voorzichtig werd er al naar de klok gekeken. Als de hele wedstrijd zo verder zou gaan en steeds op 1 baan dan kon dit nog wel eens heel laat worden. In de derde set haalden José en Monique hun hoge niveau en ook deze werd met 21-9 afgesloten. Tussenstand 2-0 wat een luxe.

Eric mag dan aan zijn single beginnen en hij had er zin in speelde sterk en geconcentreerd naar 21-8 toe. Een beetje moedeloos was zijn tegenstander er van geworden. In de tweede set had Eric iets minder finesse maar liep toch nog relatief eenvoudig uit naar 21-14. Tussenstand 3-0.
José had zich helemaal ingesteld op haar tegenstander en voor het begin van de wedstrijd bleek dat ze tegen de andere dame moest, wat op de perstribune toch voor wat bevreemding zorgde. Maar goed ieder team maakt zijn eigen opstelling. José begon in ieder geval voortvarend aan haar single, ze had al snel door dat haar tegenstandster niet al te veel wilde lopen en na een setstand van 21-4 was het verschil ook wel duidelijk. In de tweede ging José gewoon verder en speelde zeer geconcentreerd naar 21-5 toe. Tussenstand 4-0.
Leen was nog niet zo zeker van een overwinning in zijn single in de dubbel leek deze heer toch ook gewoon goed te kunnen badmintonnen. Maar het liep lekker en ondanks dat er niet veel dropshots te zien waren kon Leen toch aardig spreiden en op die manier zijn tegenstander tot fouten dwingen. Het was goed genoeg voor de set 21-7. In de tweede set was in eerste instantie wat meer evenwicht maar uiteindelijk liep Leen toch behoorlijk uit 21-11. Tussenstand 5-0 dit soort tussenstanden zijn niet direct standaard voor onze helden en na afloop moest er tot op zaterdag in het geheugen gegraven worden voordat vergelijkbare situaties weer bekend waren.
Monique had dus de sterke dame tegenover zich maar wist in de eerste set toch heel goed spelend genoeg punten binnen te halen 21-16. In de tweede set liep het iets minder en die verloor ze dan ook met 13-21. Heel gek want ze had zelf het idee dat ze gewoon moest kunnen winnen. Nog maar een driesetter, voor Monique (het is al vaker gezegd) geen probleem. Na een lange en evenwichtige partij maakte de Apollospeelster uiteindelijk het beslissende punt en verloor Monique dus 22-24. Tussenstand 5-1.

De mixwedstrijd van José en Eric was in de eerste set nog wel enigszins spannend maar werd toch met 21-11 door OSM gewonnen. In de tweede set liep het echt fantastisch voor José en Eric en ze speelden de tegenstanders al vast naar de kantine 21-5. Tussenstand 6-1, maken Monique en Leen er een gedenkwaardige uitslag van?
In de najaarscompetitie was er van de mix nieuwe stijl van Monique en Leen niet veel terecht gekomen en na wat oefenen op de vrije speelavonden hadden ze besloten om weer hun oude meer vertrouwde onconventionele systeem op te pakken. Het was nog even zoeken in het begin maar het liep wel beter. De eerste set was voor OSM 21-19. In de tweede set was het even allemaal weg, veel uit (toch weer) veel niet goed en dan wordt het vanzelf 10-21. Nog een driesetter om de avond nog wat te rekken, maar hierin kwamen de kwaliteiten toch boven drijven: scherp en veel lopen, om de mix te omschrijven, en winnen met 21-11.
Eindstand, om 23.45: 7-1! Dat was een tijd geleden! In eerste instantie leek het alsof het zelfs nog niet was voorgekomen maar uiteindelijk kwam er toch een wedstrijd naar boven met dezelfde uitslag.
Na nog even gezellig nagepraat te hebben werd tevreden de rit huiswaarts aanvaard.

do 27-02-14 20:303Iduna BC 5Maarssen - Safari6 - 2
vr 07-03-14 20:004Helios SB 5Utrecht - Olympos0 - 8
ma 10-03-14 20:005T Veen 3Veenendaal - De Vallei4 - 4
do 27-03-14 20:307Apollo 5Maarssen - Safari7 - 1
wo 02-04-14 19:308Iduna BC 5Utrecht - Galgenwaard4 - 4
do 10-04-14 20:309Helios SB 5Maarssen - Safari7 - 1
do 17-04-14 20:3010T Veen 3Maarssen - Safari4 - 4