Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC3 (2013 / 2014)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC3

vr 07-02-14 20:002Apollo 5IJsselstein - IJsselhal1 - 7
do 27-02-14 20:303Iduna BC 5Maarssen - Safari6 - 2

3 OSM teams die thuis spelen met allemaal een eigen verslaggever en dus een afgeladen perstribune. En dan zoeken naar het juiste plaatsje om je eigen team goed te kunnen volgen, het leven van een reporter gaat niet over rozen pffffff.

Om de avond ook op tijd af te kunnen sluiten en met de gedachte aan de vorige wedstrijd die ook op één baan gespeeld werd moesten Eric van der Valk en Leen Schipper meteen beginnen met hun dubbel. De eerste set liep nog niet geweldig maar ondanks het verlies met 19-21 was er ruimte voor verbetering. In de tweede set niet meer, wat een slechte partij het is al eerder gezegd starten is niet het sterkste punt van de heren na 8-21 was het alweer voorbij. Tussenstand 0-1 de vooraf gehoopte 8-0 overwinning kon meteen naar het land der fabelen.

De dames, José van Ek en Monique Fokker, mogen het dan allemaal weer rechttrekken en dat lukte goed. Het juiste samenspel leidde tot 21-11 en 21-12. Tussenstand 1-1 zo doe je dat heren!.

De hal, er is al veel over gezegd, het licht, de vloer, welke baan, de temperatuur, de droge lucht. Maar gezien het feit dat de tegenstander ook op dezelfde baan speelt zullen de omstandigheden wel eerlijk zijn, hopen we dan toch.

Eric had een frisse heer tegenover zich. Iduna speelde met drie heren en kun je in de single verrast worden. In ieder geval had Eric in de eerste set moeite met zijn tegenstander getuige de 12-21 stand. In de tweede set liep het al weer wat beter en was het verzet gebroken 21-12. Een derde set moest de overwinning brengen en Eric speelde deze set goed uit 21-11. Tussenstand 2-1.

José mocht ondertussen op een baan aan de andere kant van de zaal haar wedstrijd spelen en had in de eerste set nog wat moeite met de teller maar won wel gedegen 21-16. In de tweede set liep het weer iets beter (andere teller) en was het met 21-11 over en sluiten. Tussenstand 3-1.

Leen had grote moeite met allerlei randzaken en ook een beetje met de tegenstander, in ieder geval was het met 13-21 in de eerste set nog niet echt geweldig. Gelukkig liep het in de tweede set nog minder waardoor deze zonder al te veel energie met 7-21 verloren ging. Tussenstand 3-2.

Monique liet zich niet uit het veld slaan pakte de tegenstandster goed aan met veel wisselingen en scherpe crossballen waardoor de eerste set met 21- 14 gewonnen werd. In de tweede set was het spelbeeld vergelijkbaar en de tegenstandster werd een heel klein beetje moedeloos 21-12. Monique speelde ook wel gewoon heel goed. Tussenstand 4-2.

Dan de mixwedstrijden. José en Eric hadden het zwaar in hun eerste set en wisten met heel veel inzet en harde slagen uiteindelijk met 21-19 te winnen. De tweede set liep ook weer vergelijkbaar en het was zeer lastig om halverwege te zeggen wie dit ging winnen maar toen de stofwolken van het strijdtoneel waren opgetrokken stond er toch een mooie 21-18 op het bord. Tussenstand 5-2.

Monique en Leen spelen weer hun normale spel en dat zie je terug, ondanks dat er nog wel wat mis gaat is er meer vertrouwen en na een hele lange eerste set was het 26-24. In de tweede set waren ze duidelijk sterker dan de tegenstanders die het even niet meer wisten 21-14. Eindstand 6-2 heel gek ruim gewonnen en toch niet overtuigend dit kan in de uitwedstrijd nog wel eens heel lastig worden.

De na-borrel was wat hectisch gezien de drie porties bitterballen die geserveerd moesten worden en de daarbij behorende vloeibare versnaperingen. Het was misschien wat veel voor de mensen achter de bar. Maar ondanks dat ging een ieder toch weer redelijk tevreden naar huis.

vr 07-03-14 20:004Helios SB 5Utrecht - Olympos0 - 8
ma 10-03-14 20:005T Veen 3Veenendaal - De Vallei4 - 4
do 27-03-14 20:307Apollo 5Maarssen - Safari7 - 1
wo 02-04-14 19:308Iduna BC 5Utrecht - Galgenwaard4 - 4
do 10-04-14 20:309Helios SB 5Maarssen - Safari7 - 1
do 17-04-14 20:3010T Veen 3Maarssen - Safari4 - 4