vr 07-02-14 20:002Apollo 5IJsselstein - IJsselhal1 - 7
do 27-02-14 20:303Iduna BC 5Maarssen - Safari6 - 2
vr 07-03-14 20:004Helios SB 5Utrecht - Olympos0 - 8
ma 10-03-14 20:005T Veen 3Veenendaal - De Vallei4 - 4
do 27-03-14 20:307Apollo 5Maarssen - Safari7 - 1

De voorjaarscompetitie nadert zijn ontknoping drie teams staan met evenveel punten op kop in de poule en onze OSM helden hebben nog alle kansen om te winnen. Teamcaptain Eric van der Valk, José van Ek, Monique Fokker, Linda Beijert en Leen Schipper mochten tegen Apollo laten zien dat de hoge klassering geen toevalstreffer is. Linda was erbij omdat Monique na haar blessure het nog niet aandurfde om alle drie de partijen te spelen. Ook Leen had last van een lichte blessure wat vooraf al de term kneuzenteam had opgeleverd. Tssssss.
De wedstrijd begon met zoals te doen gebruikelijk de heren dubbel, Eric en Leen hadden een tactisch strijdplan ontwikkeld om de blessure van Leen niet te veel te belasten en inderdaad in een mum van tijd stonden ze met 4-8 achter. Maar geheel tegen de normale gang van zaken in waren de mannen op tijd op temperatuur en werd de eerste set binnen gehaald 21-16. In de tweede set ging het toch weer akelig gelijk op en hadden Eric en Leen maar precies genoeg over om de set te winnen 21-18. Het eerste punt is dan binnen.

De dames José en Monique spelen het hele seizoen al sterk in hun dubbel en in de eerste set klopte het spel ook weer, 21-15. In de tweede set haperde het een beetje, er ging veel mis. Misschien wat concentratieverlies het is nog steeds onduidelijk maar met 12-21 was de set voor Apollo. Meteen een derde set voor Monique die ook weer belachelijk spannend was. Over en weer ging het(dat is vaak met badminton) maar ook de service werd veel gewisseld en pas in de extra tijd bij 27-25 was de set voor OSM. Tussenstand 2-0.

Eric mocht in zijn single laten zien dat de topvorm weer helemaal terug is bij de captain. Dat lukte helaas nog niet echt in de eerste set. Met 18-21 kon Eric alweer wat gaan drinken. Na een tip van de teller ging het in de tweede set beter, mooie diepe slagen en dan afwisselen, de tegenstander laten lopen en dwingen om fouten te maken, zoals het in het theorieboekje “hoe speel ik een single” staat. En met resultaat 21-15! Nog maar een driesetter gelukkig kon de wedstrijd op twee banen gespeeld worden anders zou dit nog wel eens hebben kunnen leiden tot een tijdsoverschrijding. In de derde set waren de heren weer aan elkaar gewaagd en kon je zien dat Eric het moeilijk had. Alleen zijn instelling en zijn goede techniek leverde uiteindelijk 21-16 op.
Tussenstand 3-0 wat een luxe.
Op de andere baan was ondertussen Linda begonnen aan haar single en het blijft mooi om te zien hoe iemand zo snel is terwijl het eigenlijk heel langzaam lijkt. Één stap naar links twee stappen naar rechts nooit hollen of paniek. Veel techniek, een topper, net als de andere twee dames. De eerste set liep goed nog niet helemaal naar volle tevredenheid maar toch 21-13. In de tweede set was de tegenstandster iets meer voorbereid op het spel van Linda maar dat was maar één punt meer 21-14. Tussenstand 4-0.

Leen mocht in zijn single proberen om de score nog mooier uit te laten komen en in de eerste set liep het goed 21-16. Hij had al eens gewonnen van deze heer en het leek de goede kant op te gaan. Met de nadruk op leek, in de tweede set liep het alweer iets minder en was het bij 13-21 uit met de pret. Gelukkig is er dan altijd nog een derde set als je niet helemaal fit bent. In eerste instantie liep het ook in de derde set nog niet geweldig bij 8-11 werd er gewisseld en bij 12-19 was het toch wel heel erg spannend aan het worden. Uiteindelijk moest Leen zich gewonnen geven bij 18-21 jammer. Tussenstand 4-1.
José was ondertussen aan haar single begonnen en sloeg haar tegenstandster de hele baan over. Bij 21-4 was er al een pauze. In de tweede set was de weerstand gebroken en haalde de Apollo speelster nog 2 punten 21-2. Tussenstand 5-1.
De mix partijen zijn dan aangebroken en Monique had al aangegeven dat zij die ook over zou slaan. Eric en José speelden sterk in hun eerste set, gecontroleerd en scherp, we hebben dat al vaker gezien. Bij 21-11 stopte de teller. In de tweede set liep het weer iets minder ook weer zonder aanwijsbare redenen 15-21. Nog een derde set gelukkig was het pas 22.30 en om 23.00 gaat de zaal dicht (zeggen ze). In de derde set zette het OSM koppel de zaken weer helemaal recht, ze speelden goed en wonnen met 21-8. Tussenstand 6-1
Linda vond het ondanks een wat mindere ervaring bij haar vorige invalbeurt toch geen enkel probleem om weer met Leen te spelen en in de eerste set ging het eigenlijk vrij goed 21-12. In de tweede set ging er veel mis vooral Linda liep op zichzelf te mopperen, nergens voor nodig het was helemaal niet zo slecht, maar met 13-21 was er toch gelegenheid om nog een set te spelen. 22.40! Spannende slagenwisselingen wilskracht en een verder compleet lege zaal, alle ingrediënten voor een mooie afsluiting van toch ook weer een spannende wedstrijd. Een topwedstrijd kunnen we wel zeggen. Helemaal aan het eind met nog een paar mooie punten voor het OSM koppel was het 21-16 en de eindstand 7-1. Vijf driesetters en dan met 7-1 winnen.

Er zijn nog bladzijdes te vullen met gesprekken gevoerd na de wedstrijd maar laten we het er op houden dat het nog gezellig was en dat eigenlijk iedereen toch zeer tevreden naar huis ging.

wo 02-04-14 19:308Iduna BC 5Utrecht - Galgenwaard4 - 4
do 10-04-14 20:309Helios SB 5Maarssen - Safari7 - 1
do 17-04-14 20:3010T Veen 3Maarssen - Safari4 - 4