vr 07-02-14 20:002Apollo 5IJsselstein - IJsselhal1 - 7
do 27-02-14 20:303Iduna BC 5Maarssen - Safari6 - 2
vr 07-03-14 20:004Helios SB 5Utrecht - Olympos0 - 8
ma 10-03-14 20:005T Veen 3Veenendaal - De Vallei4 - 4
do 27-03-14 20:307Apollo 5Maarssen - Safari7 - 1
wo 02-04-14 19:308Iduna BC 5Utrecht - Galgenwaard4 - 4

Veel spannender kan het niet worden!!

Het gaat lekker in de poule voor OSM. Na de vorige wedstrijd tegen Apollo staan onze helden fier bovenaan. Iduna is een van de concurrenten en heeft één wedstrijd meer gespeeld. Deze wedstrijd was voor Iduna dus de kans om OSM in te halen. En dat juist op een moment dat het OSM-team, met teamcaptain Eric van der Valk, José van Ek, Monique Fokker en Michael van der Valk als invaller voor Leen Schipper, toch wat fysieke problemen kent. Monique is nog niet helemaal fit na een vervelende voetblessure en Leen helemaal niet aanwezig. Gelukkig was Michael van der Valk bereidt om deze week een wedstrijd extra te spelen.

De herendubbel, tsja wat er van te zeggen, Eric en Michael spelen niet vaak samen, maar op het toernooi in Arnhem was het goed gegaan dus het zou moeten kunnen. In de eerste set was het duidelijk nog een beetje aan elkaar wennen, maar twee goede spelers kunnen dat en de Iduna-heren liepen niet al te ver uit 15-21. In de tweede set liep het beter, ze maakten meer gebruik van elkaars sterke punten en deze set was dan ook voor OSM 21-14. Kijk, meteen een derde set, onder toeziend oog van het massaal meegereisde OSM publiek was het spannend, maar eigenlijk wilden ze te graag er ging net teveel mis om het de tegenstanders te lastig te maken: 15-21. Jammer maar er komen nog meer kansen. Tussenstand 0-1.

De dames, hoe vaak is het al niet op papier verschenen, een zekerheidje, toppers, goed samenspelen, allemaal bijna standaard zinnen of opmerkingen. In de eerste set liep het weer gewoon goed, weinig weggeven. Een beetje aftasten hoe de voet van Monique het zou houden, maar ook gewoon binnen halen 21-18. In de tweede set liep het net iets minder, lag het aan de persfotograaf? Waarschijnlijk niet, maar er werd net teveel gemist 19-21. Ook een derde set, of de teams ook aan elkaar gewaagd zijn. Wat een spanning! In de derde set ging het ook weer heel lang gelijk op en er waren kansen voor de OSM-dames maar uiteindelijk ging Iduna er met de partij vandoor; 19-21. Tussenstand 0-2, dat is een tijd geleden.

Iduna heeft de neiging om wat te wisselen met de indeling van de spelers en zo trof Eric de tegenstander van Leen in de thuiswedstrijd. Eric had het warm, het was ook warm in de hal en het kostte Eric veel moeite om voor te blijven. Maar getuige de 21-16 stand lukte dat in de eerste set. De tweede set was voor de tegenstander, Eric moest even op adem komen, 17-21. Gelukkig nog een derde set. Hierin kwam de winnaarsmentaliteit van Eric naar boven hij speelde weer iets beter en haalde met 21-16 de partij naar OSM. Tussenstand 1-2 het wordt al beter.

José speelt het hele seizoen al sterk, zo sterk zelfs dat er al scouts van andere teams op de tribunes zijn gesignaleerd, nou daar zal een behoorlijke transfersom aan hangen. In ieder geval kregen de toeschouwers ook nu weer waar voor hun geld. Na een slopende eerste set stond er 26-24 op het scorebord. Een verfrissing was niet meer dan logisch. Na even op adem gekomen te zijn ging José onverdroten verder, bij haar tegenstandster was het een beetje op en dan is er geen houden aan 21-8. Tussenstand 2-2 dat lijkt er al meer op.

Michael mocht in zijn single laten zien dat een vervanging geen verslechtering hoeft te zijn en dat deed hij dan ook. De eerste set moest hij nog even kijken waar de zwakke punten van de tegenstander lagen en hij liet deze dan ook lopen. Nou ja 'lopen', pas bij 18-21 gaf hij zich gewonnen. Maar wel met genoeg informatie om heel sterk terug te komen in de tweede set. De rollen waren omgedraaid, zogezegd Michael speelt altijd scherp en snel, is net als zijn ploeggenoot Peter Blaasse ook in staat om schijnbaar onhaalbare shuttles toch terug te slaan, tegenstanders zijn dan verrast, en terecht. Michael haalde de tweede set binnen met 21-16. Alweer een derde set, geen probleem voor Michael die gewoon door ging met zijn spel en na een zeer goede partij, ook deze set won 21-18. Tussenstand 3-2 hoe mooi kan het worden.

Monique mocht voor het eerst sinds vijf weken weer eens een single spelen en was er op gebrand op het niet al te lang te laten duren. De eerste set liep voorspoedig, scherpe ballen met veel techniek zoals we dat kennen van haar, 21-12. In de tweede set was het even allemaal weg, eigenlijk lukte er helemaal niets meer, heel vreemd maar bij 5-21 was de set alweer voorbij. De driesetters lijken niet op te kunnen, lekker als je hoopt een beetje snel van je single af te zijn. Monique herpakte zich wel in de derde set en gaf weer meer tegenstand maar net niet genoeg met 11-21 ging de partij naar Iduna. Tussenstand 3-3! Hoe spannend kan het worden?

Eric en José hadden in hun mix moeite met de tegenstanders maar wonnen hun eerste set 21-18. In de tweede set viel het dubbeltje net verkeerd en deze set ging verloren met 17-21. Nog een derde set waarin het uitermate spannend bleef tot de laatste slag mogen we wel stellen, helaas was het winnende punt voor de tegenstanders 20-22. Tussenstand 3-4 het publiek houdt de adem in (al een half uurtje)….

Monique en Michael mochten in hun mix de zaak weer rechttrekken, ze hadden nog nooit samengespeeld en dan is het toch even afwachten. Ook gezien het feit dat ze allebei al twee driesetters hadden gespeeld. In de eerste set liep het goed en was het samenspel bijna natuurlijk, 21-10. Langzaamaan begon het publiek te vermoeden dat er verschil zat in de speelhelften, want in de tweede set liep het weer wat minder, 17-21. Nog een driesetter! Dat kan er dan ook nog wel bij. Wat een wedstrijd, volgend seizoen weer deze poule deelnemers en het is voor de verslaggever lastig om nog superlatieven te vinden. In de derde set herpakte het OSM koppel zich en speelden ze scherp naar de overwinning 21-13. Eindstand 4-4

Een waanzinnige wedstrijd waarin veel kwaliteit te zien was. Michael namens het team enorm bedankt voor het invallen, super! Helaas moest uw verslaggever weg voor de borrel anders hadden we u als trouwe lezer natuurlijk graag ook van dat deel van de avond verslag gedaan. Nu is alleen bekend dat het team weer de normale gang van zaken heeft opgepakt.