Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC5 (2013 / 2014)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC5

do 30-01-14 20:301Houten 3Maarssen - Safari5 - 3

Op donderdag 30 januari speelde OSM VJC 5, bestaande uit Michael van der Valk, Peter Blaasse, Dawa Sherpa, Mieke Groen en Marijke Mos de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie van 2014. Als verse kampioenen uit de najaarscompetitie lag de druk hoog om ook hier weer te gaan winnen. De eerste tegenstander was, gek genoeg, de kampioen uit een hogere poule in de afgelopen NJC, namelijk Houten 3. We waren al gewaarschuwd dat het een sterk team zou zijn. Vooral de dames zouden het lastig krijgen, zeker omdat we Ella, voorheen eerste dame, moeten missen die helaas gestopt is en toch altijd voor veel punten zorgde.

Enfin, de wedstrijd begon zoals zo vaak met beide dubbels. De heren dubbel werd gespeeld door Michael en Dawa. Vaak loopt het niet helemaal lekker bij deze dubbel wat vaak voor onnodige fouten zorgt, zo ook deze keer. Ondanks dat wordt er toch altijd sterk gespeeld en zo werd ook nu de eerste set redelijk eenvoudig gewonnen, voornamelijk dankzij Dawa, die er goed in zat en fel speelde. Ook de tweede set werd de lijn voortgezet, ondanks wat meer tegenstand van de tegenpartij. Uiteindelijk werd er met 21-13 en 21-15 gewonnen.
De Dames dubbel begon voorspoedig. Vooral de eerste set was een ware thriller met veel spannende momenten. Mieke en Marijke maakten er een spannende set van maar moesten uiteindelijk bij een stand van 24-26 (!) net het onderspit delven. De tweede set begon ook prima, maar op een gegeven moment liepen de dames uit Houten uit en dat verschil werd niet meer goedgemaakt: 16-21. Dat beloofde wat voor de enkel spellen van de dames.

Ondertussen was de eerste heren enkel van Michael begonnen. Peter en Michael hebben stuivertje gewisseld en nu speelt Michael eerste heer, waar voorheen Peter eerste heer was. Michael trof meteen een invaller (de eigenlijke eerste heer van Houten moest werken en was moe) maar dat deed niet af aan de invaller. Er werd tactisch gespeeld en het gehalte 'hoe kan hij dat nou nog terugslaan?' was aan beide kanten hoog. Uiteindelijk ging de eerste set met 21-16 en later ook de tweede set met 21-18 naar het OSM team.
Tegelijkertijd was Peter begonnen met de tweede heren enkel (om de dames wat rust te gunnen). De schrijver van dit stuk was tijdens die wedstrijd zelf aan het spelen en heeft slechts gedeeltes kunnen zien van die wedstrijd maar Peter speelde zoals gewoonlijk prima en won de eerste set ruim met 21-9. De tweede set kenmerkte zich door iets meer tegenstand van de speler uit Houten maar werd ook redelijk eenvoudig gewonnen met 21-14. De tussenstand was 3-1.
De eerste dames enkel werd gespeeld door Mieke, die dapper de positie van eerste dame overneemt nu onze oude eerste dame helaas gestopt is. Mieke trof meteen een sterke tegenstandster. Een te sterke tegenstandster zo bleek, want hoe goed Mieke ook speelde de speelster uit Houten was net wat meer tactisch en net wat sneller en kon net wat beter slaan. De eerste set ging verloren in 10-21. In de tweede set bood Mieke al beter tegenstand maar nog was de tegenstandster te sterk: 14-21.
Marijke had een betere dag. Het team van Houten heeft 3 dames, en dus trof Marijke een nog frisse tegenstander na een zware dubbel. Niet de meest gunstige situatie. Dat weerhield Marijke er niet van er toch vol in te gaan. En met resultaat. Wat een spannende wedstrijd. Beide dames hadden exact dezelfde speelstijl, wat voor een interessant schouwspel zorgde. Toch trok Marijke aan het langste eind en met twee keer 21-16 ging de winst naar OSM. Tussenstand: 4-2, verliezen kon niet meer, winnen nog wel.

De eerste mix van Peter en Marijke loopt altijd goed en zo ook deze keer. Redelijk eenvoudig werd er gewonnen met 21-11 en 21-7.
De tweede mix van Dawa en Mieke verliep minder voorspoedig. De eerste set werd verloren met 10-21 en de tweede met 14-21. Dat leverde een eindstand op van 5-3 voor OSM.

Na gezellig nog wat te hebben gedronken en gegeten in de 'gezellige' kantine kon iedereen weer naar huis. Ook het nieuwe VJC seizoen begon met winst, wat nog wat belooft voor de rest van het seizoen.

wo 05-02-14 20:002T Gein 4Nieuwegein - Merwestein3 - 5
di 25-02-14 19:303Castellum 3Vleuten - De Weide Wereld4 - 4
do 06-03-14 20:304Eemnes 2Maarssen - Safari7 - 1
wo 19-03-14 20:006Houten 3Houten - De Molenwiek4 - 4
do 27-03-14 20:307T Gein 4Maarssen - Safari5 - 3
do 03-04-14 20:308Castellum 3Maarssen - Safari8 - 0
wo 09-04-14 19:309Eemnes 2Eemnes - de Hilt0 - 8