do 30-01-14 20:301Houten 3Maarssen - Safari5 - 3
wo 05-02-14 20:002T Gein 4Nieuwegein - Merwestein3 - 5
di 25-02-14 19:303Castellum 3Vleuten - De Weide Wereld4 - 4
do 06-03-14 20:304Eemnes 2Maarssen - Safari7 - 1

Afgelopen donderdag speelde het OSM team (zoals onderhand bekend bestaande uit: Michael van der Valk, Peter Blaasse, Dawa Sherpa, Mieke Groen en Marijke Mos) tegen het tweede team van Eemnes. Helaas was Marijke nog niet in staat te spelen vanwege een vervelende blessure. Gelukkig hadden we deze keer de beschikking over voormalig teamlid Ella Lawalata. Ella was voorheen eerste dame in dit team en daarom de ideale invaller. Dit was de eerste keer dat er tegen het team uit Eemnes gespeeld werd en daarom was vooraf niets bekend over de tegenstanders. Via het internet zijn voorgaande resultaten wel gecontroleerd en daaruit kon worden geconcludeerd dat het een interessante wedstrijd zou gaan worden. En dat werd het ook. Er lag nog een extra laag spanning en druk op deze wedstrijd, omdat 'de grote concurrent' Houten punten had laten liggen toen zij tegen Eemnes speelden. Deze wedstrijd was dus een mooie gelegenheid om de (kleine) achterstand weg te werken.

Zoals gebruikelijk werden eerst de dubbels gespeeld. De herendubbel werd, zoals vanouds, gespeeld door Dawa en Michael. Al snel bleek dat de tegenstanders vrij goed konden spelen en er ontstonden enkele interessante rallies. In de eerste set werd nog met een grote voorsprong gewonnen, ondanks enkele slordigheden. De tweede set verliep iets minder soepel, hoewel er al snel een redelijke voorsprong was. Met slechts een paar punten te gaan werd het spel wat te slordig en werden er veel punten achter elkaar weggegeven waardoor de tegenstander nog sterk terugkwam. Uiteindelijk werd er toch gewonnen.
De dames dubbel vond gelijktijdig plaats en dus heeft de auteur niet veel van deze wedstrijd meegekregen. Een aantal zijwaartse blikken schiepen het beeld dat de samenwerking tussen de huidige en voormalige teamleden nog goed was en er redelijk eenvoudig gewonnen werd in twee sets.

Omdat de herendubbel al even was afgelopen toen de damesdubbel afgelopen was werden beide herenenkels eerst gespeeld. Michael speelde de eerste enkel en Peter de tweede. In de eerste set kwam Michael er niet aan te pas en door slordig en onhandig spel kreeg de tegenstander het voor elkaar om Michael veel meters te laten maken. De eerste set ging dan ook verloren, ruim, en voor een hoge prijs, want het zweet vloeide rijkelijk, bij beide spelers.
In de eerste set van Peter was het een stuk spannender en ging het lang gelijk op. Uiteindelijk trok Peter daar aan het langste eind, maar het had niet veel gescheeld. Na tips van een goede coach, die voor de gelegenheid aanwezig was, begon Michael met een missie aan zijn tweede set. En de aanwijzingen deden hun werk. Hoewel de rallies vaak nog lang waren en erg spannend was het beeld compleet tegenovergesteld vergeleken met de eerste set en nu won de OSM-speler de set. Dit zou de eerste in een serie van driesetters worden. De tweede set van Peter verliep soepeler dan de eerste en nu kon Peter de wedstrijd beter uitspelen, want er werd overtuigend gewonnen. Ondertussen was de derde set van de eerste herenenkel begonnen. Beide spelers waren zeer vermoeid na twee zware sets, het was de vraag wie het langste door kon blijven spelen. Hoewel aanvankelijk nog spannend liep Michael tijdens de set steeds verder uit. Vlak voor het eind kreeg Michael het ook nog voor elkaar zijn eigen racket kapot te slaan tegen zijn eigen knie (niet opzettelijk), waardoor er nog snel van racket gewisseld moest worden. Het mocht echter niet baten voor de tegenstander want de derde set werd met enige overtuiging gewonnen.
Na de beide herenenkels werden beide damesenkels gespeeld. Omdat Ella voorheen eerste dame speelde in dit team nam ze deze taak ook deze keer voor haar rekening, en met verve. Hoewel de tegenspeelster erg snel was en onwijs veel shuttles terug over het net wist te werken en Ella nog last van haar pols had werd er toch met overtuigende cijfers gewonnen. Vooral de smashes liepen goed bij Ella. De tweede damesenkel werd gespeeld door Mieke. Ook Mieke zat goed in haar spel en speelde volgens de experts: beter dan ooit en haar beste wedstrijd tot nog toe. Er werd knap en ruim gewonnen (zie scores beneden). Na dit succes van zowel de heren als de dames was de tussenstand 6-0.
De mixen begonnen toen zich een kleine menigte tussen de banen had verzameld (drukker was het nog nooit geweest bij ons team) en dat zorgde voor de nodige gezelligheid, maar ook spannende momenten op de tribune. De eerste mix werd gespeeld door de combinatie Peter en Mieke. Dit duo speelt liever niet samen (als er andere opties zijn), omdat het qua spel niet altijd even goed uitkomt. Toch worden er vaak goede resultaten geboekt en zo bleek dat ook nu weer zo te zijn tijdens de eerste set, waar al snel een voorsprong ontstond. Vlak voor het einde van de eerste set ontstond er discussie over een voetfout bij de service van de tegenstander. Door die woordenwisseling was de concentratie sterk verminderd en kon de eerste set maar net gewonnen worden. In de tweede set werd geprobeerd terug in het spel van de eerste set te komen, want winst zat er zeker in. De concentratie kwam echter niet terug, waar de tegenstander gebruik van maakte en de tweede set ruim won. De derde set zou de beslissing moeten brengen. Van begin tot eind ging het gelijk op, maar helaas trok het OSM duo net aan het kortste.
De tweede mix werd gespeeld door Dawa en Ella. Ook dit werd een spannende wedstrijd waar het de gehele tijd gelijk op ging. Helaas ging de eerste set net verloren, maar het verschil was miniem. De tweede set werd er een tandje bijgezet en daar had de tegenstander niet veel tegen in te brengen. Ook hier zou het op een derde set aankomen. Deze was ook zeer spannend tot het eind. Gelukkig trok het OSM duo hier aan het langste eind en werd er nipt gewonnen. Eindstand 7-1.

Door de vele driesetters was het al laat geworden. Toch werd er nog gezellig wat gedronken en gegeten waarna beide teams naar huis gingen. Door de 7-1 overwinning is het OSM team nog vol in de race voor de handdoek. Maar Houten blijft een geduchte tegenstander en ook Eemnes moet niet worden onderschat. De volgende wedstrijd, tegen Houten, belooft een gewichtige te worden. Bij deze ook alle supporters, de coach, familieleden en andere aanwezigen, bedankt voor de support!
UPDATE: Houten heeft ondertussen evenveel wedstrijden gespeeld en dit keer ook punten laten liggen tegen 't Gein (waar wij 5-3 wonnen), door 4-4 gelijk te spelen. Door onze winst tegen Eemnes en verdere verschil staat het OSM team bovenaan (21), met een punt verschil op de nummer twee, Houten (20). Op de derde plaats staat nu het team van 't Gein (17 punten), gevolgd door Eemnes (15) en de hekkensluiter is Castellum (7 punten). Het is dus nog erg spannend in de poule!

Herendubbel: (Michael & Dawa): 21-13; 21-18 (1-0)
Damesdubbel: (Mieke & Ella): 21-12; 21-12 (2-0)
Herenenkel 1: (Michael): 12-21; 21-16; 21-12 (3-0)
Damesenkel 1: (Ella): 21-10; 21-15 (4-0)
Herenenkel 2: (Peter): 25-23; 21-14 (5-0)
Damesenkel 2: (Mieke): 21-11; 21-5 (6-0)
Mix 1: (Peter & Mieke): 21-19; 11-21; 18-21 (6-1)
Mix 2: (Dawa & Ella): 20-22; 21-12; 21-18 (7-1)