do 30-01-14 20:301Houten 3Maarssen - Safari5 - 3
wo 05-02-14 20:002T Gein 4Nieuwegein - Merwestein3 - 5
di 25-02-14 19:303Castellum 3Vleuten - De Weide Wereld4 - 4
do 06-03-14 20:304Eemnes 2Maarssen - Safari7 - 1
wo 19-03-14 20:006Houten 3Houten - De Molenwiek4 - 4
do 27-03-14 20:307T Gein 4Maarssen - Safari5 - 3
do 03-04-14 20:308Castellum 3Maarssen - Safari8 - 0

Donderdag 3 april speelde het VJC5 team bestaande uit Michael van der Valk, Peter Blaasse, Dawa Sherpa, Mieke Groen en Marijke Mos hun voorlaatste wedstrijd van de VJC in 2014. Marijke kon helaas niet meedoen vanwege een vervelende blessure. Gelukkig werd niemand minder dan Selma Steen (dochter van Mieke Groen) bereid gevonden in te vallen in ons team. We waren allemaal vereerd.

Er moet vooraf gezegd worden dan bij de uitwedstrijd tegen Castellum onnodig gelijk gespeeld werd. Met het oog op de wel héél spannende situatie bovenaan in het klassement van poule 23 zou er dit keer overtuigend met veel punten gewonnen moeten worden van hekkensluiter Castellum.

De herendubbel werd zoals vanouds gespeeld door Michael en Dawa. Castellum had een invaller als eerste heer deze keer en het was dus even aftasten wat wel en niet kon. Ondanks wat kleine foutjes aan OSM kant werd er ruim gewonnen met 21-13. In de tweede set liep het wat beter, konden de OSM spelers wat meer druk uitoefenen en werd er ruim gewonnen met 21-6.
De damesdubbel werd gespeeld door moeder en dochter. Het gerucht gaat dat dubbelspellen met twee familieleden nooit goed gaat. Dit gerucht werd meteen de wereld uit geholpen getuige het zeer sterke spel van de twee dames: de eerste set werd snel gewonnen met 21-5 en de tweede set zo goed even snel 21-6. De tussenstand was 2-0.

De eerste herenenkel werd deze keer gespeeld door Peter. Hij trof dus de invaller en het was de vraag hoe goed deze speler zou zijn. In de eerste set liepen bij Peter de korte slagen niet zo goed, terwijl het netspel normaliter toch een van de sterkere punten is van Peter. De slagen naar achter hadden echter wel het gewenste effect. Daardoor ging de winst toch naar Peter in de eerste set: 21-13. In de tweede set liep het netwerk weer helemaal als vanouds en kwam de tegenstander er niet meer aan te pas: 21-7.

De eerste damesenkel werd gespeeld door invaller Selma Steen. En hoe. Hoewel jeugdspeelster Selma in de eerste set nog 'te lief' was tegen de 'oudjes', werd er toch ruim gewonnen met 21-7 en daarna nog sneller met 21-3. Het publiek kon genieten van mooi (en technisch correct) spel en van het behaalde punt natuurlijk ook.

De tweede herenenkel werd gespeeld door Dawa tegen de eigenlijk eerste heer van Castellum die nu dus tweede enkel speelde. In de eerste set zaten enkele spannende rallies en ging het grotendeels gelijk op getuige de eindstand van 21-15. In de tweede set dicteerde Dawa de partij meer en werd er ruim gewonnen met 21-8, erg knap van Dawa!

De tweede damesenkel werd gespeeld door Mieke. In de vorige NJC was dit team van Castellum ook al de tegenstander en toen wist Mieke niet van deze dame te winnen. Bij de eerdere uitwedstrijd deze VJC won Mieke wel, en overtuigend. Ook dit keer was dit het geval. In beide sets speelde Mieke aanvallend en daar had de tegenstander geen antwoord op: 21-7 en 21-8 was de uitslag: 6-0 voor OSM.

Het resultaat van de uitwedstrijd was dus al verbeterd, maar het VJC5 team was er op gebrand alle punten te pakken die er te pakken waren: dus ook de mixen zouden worden gewonnen.

De eerste mix werd gespeeld door gelegenheidsduo Peter en Selma. En die hadden er, vooral in de tweede set, flink lol in. De tegenstanders werden steeds op dezelfde manier zoek gespeeld, en kwam er dus ook niet meer aan te pas: 21-15 en 21-7. Beide spelers kwamen met brede glimlachen van de baan lopen.

De tweede mix werd gespeeld door Michael en Mieke. En die hadden iets goed te maken na de vorige keer tegen Castellum. Er werd voortvarend begonnen en het oude spel leek even terug te zijn: 21-12. Maar in de tweede set werd er bijna niet meer gecommuniceerd en leek het bijna even mis te gaan halverwege de set. Uiteindelijk werd er een tandje bij gezet en dat werkte: 21-15.

De eindstand was 8-0 en na afloop werd er nog gezellig nagetafeld in de (iets minder) gezellige kantine. Hoe gaat het nu in de poule? Niemand die het weet. De wedstrijd tussen Houten (tegenstander nr. 1) en Eemnes (tegenstander nr.2) is helaas gestaakt vanwege een reanimatie in de zaal waar die wedstrijd plaatsvond en zal dus op een ander moment moeten worden ingehaald. Alsof het nog niet zenuwslopend genoeg was in poule 23! We houden u op de hoogte. De volgende wedstrijd is woensdag 16 maart, uit, tegen Eemnes.

wo 09-04-14 19:309Eemnes 2Eemnes - de Hilt0 - 8