za 17-09-16 09:301Harderwijk J4Harderwijk - De Bogen0 - 6
zo 25-09-16 10:002Inside 82 J7Maarssen - Safari4 - 2
zo 09-10-16 10:004Harderwijk J5Maarssen - Safari6 - 0
zo 30-10-16 13:005Castellum J10Vleuten - Fletiohal1 - 5

Op zondag 30 oktober 2016 moest OSM J6 een uitwedstrijd spelen in Vleuten tegen BC Castellum J10. Van tevoren beloofde het al spannend te gaan worden. Inside ’82 J7 stond namelijk in de competitie op plek 1 met één wedstrijd meer gespeeld, Castellum J10 stond op de tweede plaats met 1 punt verschil ten opzichte van de nummer drie in de competitie, OSM J6.
Een half uur voor aanvang waren Sverre Dalhuisen, Timon Klee, Jaden Zimmerman en Yorinde van Moorselaar al aan het warm lopen en stonden ze in te slaan. J6 had er heel veel zin in! De tegenstanders waren nog in geen velden of wegen te bekennen, maar de ontvangst van andere Castellum-ouders was allerhartelijkst.
Iets na 13.00 uur konden de eerste wedstrijden beginnen. Op baan 1 mochten Sverre Dalhuisen en Yorinde van Moorselaar tegen Ties Kramer en Rick van Haperen laten zien wat ze konden en op baan 2 stonden Timon Klee en Jaden Zimmerman te popelen om te spelen tegen Isaac Hartogensis en Kim van Houten. Op baan 2 werd er door OSM J6 vrij eenvoudig gewonnen met 11-21 en 5-21. Jaden en Timon zijn namelijk al aardig op elkaar ingespeeld en na wat tips in de eerste set bij de 11 punten verliep de wedstrijd helemaal vlekkeloos. Het eerste punt was binnen. Op baan 1 stonden Sverre en Yorinde aanvankelijk voor in de eerste set en vanuit het publiek werd dat toch wel bijzonder gevonden, omdat dat nog nooit gebeurd was bij Ties en Rick. Helaas werd de eerste set door J6 nipt verloren met 21-18. In de tweede set was het echter een ander verhaal. Door niet alles door het midden te spelen en de lijnen op te zoeken werd de tweede set door Sverre en Yorinde gemakkelijk gewonnen met 13-21. Bij de derde set stonden Sverre en Yorinde eerst achter op punten, maar daarna ging het al snel gelijk op. De tegenstanders, Ties en Rick, werden een beetje moedeloos van de goede service van Yorinde en de goed geplaatste smashes van Sverre. Bovendien gingen Sverre en Yorinde hun tactiek van de tweede set weer wat meer toepassen en dat werkte. De derde set werd door Sverre en Yorinde gewonnen met 18-21, omdat ze bleven geloven in hun eigen sterke punten en elkaar aanmoedigden om er alles uit te halen wat erin zat. De opluchting was groot; het tweede punt was binnen.
Vervolgens was Jaden Zimmerman aan de beurt om de herenenkel te spelen tegen Rick van Haperen, zodat Sverre en Yorinde even konden uitrusten voordat hun single begon. Het was wederom een spannende eerste set. Toch wist Jaden de winst naar zich toe te halen door de tegenstander steeds meer alle hoeken van de baan te laten zien. De eerste set is door Jaden gewonnen met 19-21. De tweede set ging veel gemakkelijker, omdat Jaden steeds beter ging serveren en omdat hij slim bleef spelen. Het werd 16-21 in zijn voordeel. Yorinde van Moorselaar speelde daarna haar single tegen Isaac Hartogensis. Door goed hoog en diep achterin te serveren kwam de shuttle vaak niet eens meer terug over het net en als dat wel gebeurde, stond Yorinde al klaar op de middenlijn om het punt af te maken. Het was voor Yorinde een gemakkelijke overwinning in twee sets: 8-21 en 11-21. Het publiek vroeg zich inmiddels af hoe het toch kon dat Yorinde en haar teamgenoten allemaal zo hard konden slaan. Als je het mij vraagt, dan komt het niet alleen door een goede slagtechniek, J6 is gretig en loopt goed, zeker als je bedenkt dat ze in de categorie onder 11 spelen en dit voor Sverre, Timon en Yorinde het eerste jaar van de competitie is. Enfin, er moest nog een single gespeeld worden.
Sverre Dalhuisen speelde op baan 1 zijn single tegen Ties Kramer. Er waren ook hier weer drie sets nodig om de winst voor OSM J6 binnen te slepen. De eerste set ging gelijk op en werd door Sverre helaas toch verloren met 21-19. Ook de tweede set was spannend, maar nu was de uitslag in het voordeel van Sverre; het werd 18-21. Wederom kwam het aan op de derde en beslissende set. Door de tegenstander flink te laten lopen, wist Sverre de punten te winnen. Ties had heel veel terug, maar liet zich ook steeds vaker op de grond vallen. Er was ook nog wat gedoe over in en uit, maar de opa van Ties stelde zich op als een eerlijke scheidsrechter. Bovendien liet Sverre zich niet gek maken en bleef hij tot de laatste shuttle slim spelen. De derde set werd door Sverre overtuigend gewonnen met 16-21. Wat een partij! Goed gedaan, Sverre!
De laatste wedstrijd was de mix. Timon Klee en Yorinde van Moorselaar speelden tegen Ties Kramer en Kim van Houten. Yorinde was al een beetje moe, omdat zij deze keer aan de beurt was om drie wedstrijden te spelen. Binnen J6 rouleert dat namelijk. De tegenstanders en met name Ties was natuurlijk gebrand op revanche. In de eerste set hebben Timon en Yorinde kranig weerstand geboden. Het werd helaas 21-18. In de tweede set besloten Timon en Yorinde anders te gaan spelen omdat je bij achterstand toch iets moet proberen. Normaal gesproken staat Timon voor en Yorinde achter in het veld omdat ze dit allebei prettig vinden, maar nu moest Timon achterin helpen. Timon en Yorinde hebben tot de laatste shuttle hun best gedaan om het tij te keren, maar het mocht niet baten. Helaas werd de laatste set verloren met 21-12. Voor de tegenstanders was dit een doekje voor het bloeden. OSM J6 heeft dus gewonnen met 5-1! In de competitie zijn ze BC Castellum nu voorbij. De nummer één, Inside, heeft één wedstrijd meer gespeeld, dus zij staan nu nog bovenaan. OSM J6 heeft op 25 september in de thuiswedstrijd echter al een keer van Inside gewonnen met 4-2, dus op papier ziet het er goed uit voor J6. Het leuke van J6 is, dat ze elkaar op een zeer positieve manier aanmoedigen en dat ze goed in staat zijn om iets te doen met de tips die ze krijgen. Laten we niet overmoedig worden en goed blijven trainen, maar overwinningen mogen ook gevierd worden. Ik dacht dat dit dus wel een verslag waard was!