do 29-09-16 20:302RICOCHET 1Maarssen - Safari2 - 6
ma 10-10-16 20:003T VEEN 3Veenendaal - De Vallei7 - 1
vr 11-11-16 20:005DE ZENDER 1Lopik - De Wiekslag4 - 4

Goedenavond dames en heren,

Live vanuit Lopik wat altijd de vraag oproept loop ik of loop jij?
Maar dit geheel terzijde, na een sabbatical van een aantal maanden ter reflectie en overdenking vond de redactie het nodig om uw verslaggever te vragen eens naar ’t vierde te gaan kijken. OSM NJC 4 het team van Mieke Groen, Marleen Koster, Dawa Sherpa en Tijmen Swank. Gewoon een goed team met kwaliteit zat in een normale poule, maar helaas moeten we concluderen dat er bij de indelers van de bond een gegronde aversie tegen OSM aan het ontstaan is. Tenminste als je kijkt waar de teams bij zijn ingedeeld kun je moeilijk anders concluderen. Recreanten hebben de neiging om voor hun plezier wedstrijden te spelen, dit plezier sijpelt langzaam weg als er poules ingedeeld worden waarbij de teams qua speelsterkte ver uit elkaar liggen. Maar genoeg hierover we gaan er van uit dat onze competitieleider bij de volgende vergadering van de AC dit ter sprake kan brengen.
De wedstrijd dan maar, in een heel koude hal heb ik al koud gezegd? Met invallers aan de Maarssense zijde, Mieke is al het hele seizoen afwezig maar gelukkig verscheen op de redactie een update over haar situatie die ons vrolijk maakt en voor haar de vooruitzichten positief zijn. Ook Tijmen is er niet bij, die vond het dermate koud worden in Nederland dat hij een warmere streek op heeft gezocht. Invallers dus, wie zien we in de startopstelling? Marleen als teamcaptain, Emma Rademaker heeft zich aangemeld om in te vallen voor Mieke, Dawa is gelukkig wel aanwezig en de tweede heer, Leen Schipper.
We beginnen met de heren dubbel tegen een bekend koppel, normaal gesproken een gevaarlijke tegenstander met veel techniek en minder uithoudingsvermogen, laten we zien of de heren daar gebruik van kunnen maken.
In de eerste set loopt het alsof Dawa en Leen nog nooit een wedstrijd hebben samengespeeld, dat klopt ook wel. De Zender heren (zou dat een term zijn?) hebben afgesproken dat er alleen op Dawa gespeeld wordt en dat resulteert in 21-18 voor De Zender, OSM speelt uit. In de tweede set hebben de tegenstanders net genoeg techniek om hetzelfde trucje uit te halen 21-17. Tussenstand 1-0 voor De Zender.
Dan volgt er een wat rommelige situatie, de zaal is al niet zo groot en er wordt door drie teams thuis gespeeld wat inhoudt dat er maar 1 baan beschikbaar is. Omdat een van de dames van De Zender wat eerder naar huis wil wordt als eerste de singles tussen de 2e dames gespeeld. Emma mag haar eerste single in drie jaar spelen in competitieverband. Maar dat zie je niet, wat een souplesse, sierlijk en met veel techniek maakt ze gehakt van haar tegenstandster die nog wel loopt te mopperen en fanatiek is, maar geen schijn van kans heeft 3-21 in de eerste set en 3-21 in de tweede set laten het verschil zien. Uw verslaggever heeft veel wedstrijden gezien maar de sierlijkheid van Emma nog niet vaak. Complimenten! Tussenstand is dan weer 1-1
Dan de damesdubbel Marleen en Emma hebben ook nog niet vaak samengespeeld, dus we zijn benieuwd. De eerste set loopt eigenlijk heel goed en door gebruik te maken van wat mogelijkheden eindigt de set in 10-21. De tweede set blijven de dames van De Zender bij en er ontstaat wat verslapping bij de OSM dames dit heeft 22-20 en dus een derde set als gevolg. Ondertussen zien we meer en meer sjaals tevoorschijn komen ook hier op de perstribune. De derde set is dan weer voor OSM 16-21. Dit maakt de tussenstand 1-2 voor OSM. Kijk daar maak je zo’n rit voor.
Dawa mag dan tot z’n eigen verbazing aantreden als eerste heer, nergens voor nodig, hij kan ook gewoon goed badmintonnen! Hij mag tegen een niet goed lopende maar wel heel technische en slimme speler. De man pakt zijn rust en weet daarmee Dawa uit z’n spel te halen 21-10 in de eerste set. Jammer maar kansen genoeg en in een driesetter liggen er zeker kansen voor Dawa. Helaas komt het niet zo ver. Dawa raakt wat geïrriteerd en mist net de rust om gebruik te maken van zijn mogelijkheden. 21-18, tussenstand 2-2.
Dan hebben we nog twee singles te goed. Eerst mag Marleen aantreden tegen een atletisch ogende tegenstandster die in de dubbel ook al veel punten haalde. Ondanks dat Marleen niet heel erg overtuigd is van haar kansen houdt ze toch goed stand, 21-16 is niet voldoende maar wel goed. De tweede set is het zelfs nog iets beter voor Marleen, 21-18 is maar een heel kleine stap af van een driesetter maar die drie punten zijn voor de teller toch een te groot verschil en de partij is voor De Zender. Tussenstand 3-2.
Dan mag Leen eindelijk aan zijn single beginnen, wat een kou, de eerste set wordt winnend afgesloten 19-21 en de tegenstander staat al te puffen, ongeveer precies wat de verwachting was. De tweede set start Leen niet sterk en je kunt zien dat hij het laat lopen, de tegenstander staat na veel energie op 21-10. Die energie komt hij tekort tegen een fitte Leen die in de derde set sterker is 13-21. Tussenstand 3-3
De mixwedstrijden worden tegelijkertijd gespeeld, dat kan want het is ondertussen zo laat dat alle vrij spelende mensen al naar bed zijn. We volgen Marleen en Leen die als eerste koppel sterk starten en de eerste set met 14-21 binnen halen. Emma en Dawa hebben meer moeite en verliezen hun eerste set 21-13.
In de tweede set wordt er door Marleen en Leen slim gespeeld en ze laten weinig kansen aan de tegenstanders die eindigen met 16 punten, terwijl het OSM koppel er al 21 heeft. Een oppeppende situatie aan het begin van de set heeft dus niet altijd het juiste resultaat. Tussenstand 3-4. Halen Emma en Dawa nog een derde set? Nee hun tweede set eindigt ook in 21-13 en zo wordt het op een lange avond in een koude hal 4-4.
Een ieder was gelukkig nog voor het ochtendgloren weer thuis!

wo 30-11-16 19:457RICOCHET 1Wijk bij Duurstede - Mariënhoeve7 - 1
do 15-12-16 20:308T VEEN 3Maarssen - Safari2 - 6
do 19-01-17 20:3010DE ZENDER 1Maarssen - Safari4 - 4