Voorjaarscompetitieteam OSM-VJC4 (2016 / 2017)

Het wedstrijdschema van OSM-VJC4

di 31-01-17 19:301The Backhands 1Ermelo - Calluna2 - 6

Goedenavond dames en heren,

Een nieuwe competitie met de daarbij behorende nieuwe kansen. Na een zeer rustige periode met maar één wedstrijdverslag mag uw verslaggever weer eens wat gaan doen. De redactie heeft besloten dat OSM VJC 4 het team wordt dat gevolgd moet worden en dat houdt dan in dat, op een koude dinsdagavond, de aanwezigheid in Ermelo gewenst is. Op zich niet erg maar de wedstrijd begint al om 19.30 tsssss.
De poule is weer als vanouds tot op het bot geanalyseerd en alle kenners zijn tot de conclusie gekomen dat er niets van te zeggen valt. Een poule met compleet onbekende tegenstanders.

The Backhands 1 doet vermoeden dat het team niet veel gebruik maakt van de forehand, kijken of daar een mogelijkheid ligt?
Het OSM team met meteen bij de start van een nieuwe competitie met een invalster. Doordat José van Ek verhinderd is valt Marleen Koster in en verder met Eric van der Valk de onvolprezen teamcaptain, Monique Fokker en Leen Schipper.

De herendubbel toch alweer een periode geleden dat Eric en Leen samen hebben gespeeld, maar na enige onwennigheid worden de vaste patronen weer zichtbaar. Het is nog steeds iets te gehaast, maar toch loopt het in ieder geval goed genoeg voor de eerste set. 13-21. In de tweede set gaat het iets beter bij de tegenpartij maar de OSM mannen halen de eindstreep net op tijd 21-23. Een nieuw seizoen en dan in de eerste wedstrijd van de poule met 1-0 voorstaan hoe cool is dat?

De damesdubbel met Monique en Marleen die echt nog niet vaak hebben samengespeeld hoe gaat dat aflopen? Gelukkig wordt er in een druk bezochte hal maar op één baan gespeeld dat maakt het overzichtelijker.
De dames gaan meteen los tegen, zo op het oog rijk aan ervaring zijnde tegenstandsters. De eerste set gaat met goed spel naar OSM 10-21. In de tweede set zie je dat die ervaring wel degelijk iets uitmaakt maar zowel Monique als Marleen hebben geen zin om nu al een driesetter te spelen dus bij 18-21 is het over. En dan staat het dus al 2-0 ?

Eric speelt zijn single met een zeer gevarieerd slagen pakket. Je ziet dat de NJC hem wat extra’s heeft gegeven. Het is te makkelijk om te zeggen dat de tegenstander niet ontzettend goed was, Eric was gewoon beter 12-21 in de eerste set en in de tweede set was de moed een beetje op bij de Backhandspeler 7-21. Waarbij er vooral op de perstribune de vraag rees of de beide Backhandspelers niet beter om konden draaien in opstelling. Maakt niet uit tussenstand 3-0, dat dan weer wel.

Monique mag dan als eerste dame laten zien dat een seizoen uitrusten ook niet slecht is. Met veel inzet en net genoeg focus haalt ze de eerste set binnen 19-21. In de tweede set zijn de dames ook weer aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk trekt Monique aan het langste eind en bereikt ze bij 21-23 het eind van de wedstrijd. Tussenstand 4-0. We hebben het al eerder meegemaakt het verschil is niet zo groot als de uitslag doet vermoeden.

Leen mag dan zijn single spelen en dat gaat niet zo heel goed, te haastig, te graag en te veel fouten laten de tegenstander de eerste set binnenhalen 21-17. Kansen zijn er wel maar dan moet er scherper gespeeld worden. Die scherpte zit er wel in maar een paar cruciale en vooral domme fouten zorgen er voor dat ook de tweede set, zij het nipt, in handen komt van de Backhand speler 21-19. Jammer was niet nodig. Tussenstand 4-1

Marleen laat in haar single zien hoe het dan wel moet en speelt sterk haar tegenstandster zoek. De eerste set eindigt snel in 13-21. In de tweede set is het wat beter vanuit de tegenstandster maar zeker niet goed genoeg om een Marleen in topvorm te verslaan 16-21 tussenstand 5-1

De mixwedstrijden worden dan tegelijkertijd gespeeld en ook hier gaat het bij met name Leen vaker mis dan zou moeten. Monique en Leen verliezen de eerste set met 21-15. Marleen en Eric winnen hun eerste set met goed spel met 13-21.
In de tweede set komen Monique en Leen nog heel dichtbij een derde set waarbij het vanuit de tegenstanders toch wel een uitdrukkelijke wens was om het bij twee sets te laten, 22-20. Jammer maar de volgende keer beter.
Marleen en Eric spelen de tweede set scherp en gedreven uit, laten niet te veel kansen aan de tegenstanders en eindigen met 16-21 waardoor de einduitslag 6-2 voor OSM is een mooi begin tegen een gezellige tegenstander en na de traditionele derde helft was iedereen (ook uw verslaggever) nog voor het spookuur weer thuis, gelukkig maar.

do 09-02-17 20:302Smash 76 2Maarssen - Safari2 - 6
wo 15-02-17 20:153De Meulewiek 1Kootwijkerbroek - t Kamphuis3 - 5
vr 17-03-17 20:005Inside 82 2Baarn - De Geeren7 - 1
do 23-03-17 20:306The Backhands 1Maarssen - Safari7 - 1
vr 31-03-17 20:007Smash 76 2Harderwijk - Stadsweiden8 - 0
do 06-04-17 20:308De Meulewiek 1Maarssen - Safari4 - 4
do 11-05-17 20:3010Inside 82 2Maarssen - Safari5 - 3