Het wedstrijdschema van OSM-VJC4

di 31-01-17 19:301The Backhands 1Ermelo - Calluna2 - 6
do 09-02-17 20:302Smash 76 2Maarssen - Safari2 - 6

Goedenavond dames en heren,

Live vanuit een sfeervolle Safarihal voor alweer de tweede wedstrijd van deze voorjaarscompetitie voor onze helden.
De verwachting op de redactie is dat na deze wedstrijd de kaarten een heel eind geschud zullen zijn en dat er dus veel duidelijk is over de kansen in de poule.

Smash ’76 2 een onbekend team echter wel een paar bekende gezichten waar we vanuit de commentaarpositie niet heel veel gevoel voor een overwinning van krijgen.

Onze helden met Eric van der Valk als teamcaptain, José van Ek, Monique Fokker en Leen Schipper in de basis opstelling alhoewel dat maar net op tijd is voor 50% van het team.

Er mag gespeeld worden op twee banen dus na enige opwarming kunnen de damesdubbel en de herendubbel beginnen.

Sterke tegenstanders en minder sterke tegenstandsters dat is de eerste indruk die we krijgen van het strijdgewoel. De heren staan zomaar met 3-8 achter daar waar de dames soepeltjes naar een vergelijkbare voorsprong spelen. Eric en Leen pakken echter de draad toch nog op en weten nog wat van de set te maken 16-21. De dames doen dan al een slokje water drinken en hebben de eerste set met 21-10 naar zich toe getrokken.

In de tweede set lijkt het alsof de vorm er nog niet helemaal is bij Eric en Leen veel gaat fout en tegen dit soort tegenstanders is dat al gauw teveel 15-21. Jammer tussenstand 0-1.

Bij de dames is het ondertussen naar spannend maar op basis van wilskracht wordt ook de tweede set gewonnen 21-18. Waardoor de tussenstand weer gelijk is 1-1.

Gezien de staat van het ijs en de wedstrijden die nog moeten komen is het tijd voor een korte dweilpauze, we zijn zo bij u terug.

IJS? Nee natuurlijk niet maar de vloer van de Safari hal was dermate glad en vuil dat er op verzoek door een van de medewerksters toch even een zwabber over de wedstrijdbanen gehaald werd, puur om blessures te voorkomen en omdat het gewoon opmerkelijk vies was.

Eric mag dan aan zijn single beginnen tegelijk met José, voor de verslaggever ook lekker makkelijk pfffffff.

Ook hier zien we weer de partijen gelijk op gaan. Eric staat met 4-10 achter en José staat met 11-5 voor. Vanuit de commentaar positie is goed te zien hoe gelijk het lijkt te gaan. Behoudens dan dat José wat eerder klaar is, waarschijnlijk door de snelle shuttle? 21-6 in de eerste set. Eric weet zich nog aardig te weren maar moet bij 11-21 toch het hoofd tijdelijk buigen.

In de tweede set is Eric meer gelijkwaardig aan de tegenstander, maakt er een mooie partij van waarin zelfs nog momenten zijn waarop de teller het vermoeden heeft dat er een derde set in zit, ja ook tellers worden geïnterviewd na afloop. Helaas laat de Smash heer het zover niet komen 15-21. Tussenstand 1-2.

José heeft in haar tweede set meer tegenstand maar weet toch het initiatief te houden en blijft aan de positieve kant van de score. 21-10. Tussenstand weer 2-2

Doordat José eerder klaar is mag Monique ook eerder beginnen aan haar single. Ze speelt lekker maar niet helemaal los, is er nog spierpijn van een andere sport? In ieder geval kan ze de eerste set net niet naar zich toe halen 15-21. Maar we zijn positief over de kansen.

Op de andere baan is Leen ondertussen ook begonnen aan zijn single en we hopen dat het beter gaat dan de vorige wedstrijd. De tegenstander wil schijnbaar snel naar huis want hij staat al snel behoorlijk voor 2-7. Maar uiteindelijk weet Leen toch wat zwakke punten te vinden en haalt nog aardig op 17-21. Op naar een driesetter?

Monique houdt hetzelfde spelbeeld in haar tweede set en speelt scherp, misschien iets te scherp? In ieder geval was het voor een dubbel of een mix perfect, helaas houdt dat in dat het bij een single veel uit is nipt maar wel uit en dat is voor de tegenstandster genoeg om aan de positieve kant van de score te blijven 14-21. Tussenstand 2-3

Ook bij Leen is set twee een afspiegeling van set één jammer genoeg. Hij speelt wel goed maar dat is niet genoeg tegen deze tegenstander 15-21. Tussenstand 2-4 dat gaat dan toch ineens hard.

De mixed dubbels dan maar, kunnen onze helden het nog gelijk trekken?

José en Eric hebben hun handen meer dan vol zeg maar gerust overvol aan hun tegenstanders waarbij met name de heer met heel veel techniek punt na punt binnenhaalt 11-21.

Monique en Leen kunnen in hun partij lang bij blijven maar “het” is er nog niet helemaal en, het is al eerder gezegd, dat is niet goed genoeg 16-21.

José en Eric spelen in de tweede set heel scherp en weten de Smash dame meer in het spel te betrekken Niet dat die zo slecht is maar het scheelt wel in de uitslag 21-11.

Bij Monique en Leen gaat de tweede set veel minder dan de eerste en ze zijn er ook snel mee klaar 8-21, dat kan wel iets beter de volgende keer.

José en Eric slepen er dus een derde set uit en die is tot het eind spannnnnnnennnnnnd ze weten na een achterstand bij het wisselen toch tot 20-20 gelijk te krijgen. Het wordt 21-21 en 22-22 en dan weet het Smash koppel uiteindelijk de twee laatste punten te winnen jammer maar een mooie pot.22-24.
Eindstand 2-6 zo groot was het verschil vanuit de commentaar positie niet.

Na nog een gezellig samenzijn en een drankje zijn de tegenstanders uitgezwaaid en was iedereen nog voor 24.00hr thuis

wo 15-02-17 20:153De Meulewiek 1Kootwijkerbroek - t Kamphuis3 - 5
vr 17-03-17 20:005Inside 82 2Baarn - De Geeren7 - 1
do 23-03-17 20:306The Backhands 1Maarssen - Safari7 - 1
vr 31-03-17 20:007Smash 76 2Harderwijk - Stadsweiden8 - 0
do 06-04-17 20:308De Meulewiek 1Maarssen - Safari4 - 4
do 11-05-17 20:3010Inside 82 2Maarssen - Safari5 - 3