Het wedstrijdschema van OSM-VJC4

di 31-01-17 19:301The Backhands 1Ermelo - Calluna2 - 6
do 09-02-17 20:302Smash 76 2Maarssen - Safari2 - 6
wo 15-02-17 20:153De Meulewiek 1Kootwijkerbroek - t Kamphuis3 - 5

Tsja weer een wedstrijd, in dit geval zelfs een uitwedstrijd in het altijd gezellige Kootwijkerbroek. Het is al opgemerkt maar dit seizoen zijn er nieuwe tegenstanders gevonden. De afstanden voor de wedstrijden is nog even wennen maar als we goed tellen hoeven we hierna nog maar twee uitwedstrijden waarvan 1 in Baarn dus het valt ook wel weer mee.

De Meulenwiek 1 speelt de thuiswedstrijden in een verblijf voor buitenschoolse opvang, tenminste zo lijkt het als het gehele wagenpark aan komt rijden, het team met Eric van der Valk, teamcaptain, José van Ek, Monique Fokker en Leen Schipper. Uiteindelijk blijkt er achter de BSO nog een heel knusse en zeer koude gymzaal te zijn. Koud ja heel koud, heel, heel, heel koud.

Na het omkleden mogen de spelers even inspelen en zijn de banen opgezet, 3 banen dus wordt dat een lange avond? We zien vanaf de perstribune in ieder geval een bekend gezicht waar we niet veel vertrouwen van krijgen voor een goede afloop. Deze tegenstander zijn we eerder al tegengekomen bij een toernooi. De andere heer blijkt ook een bekende te zijn.
De dames zien we via een korte route richting kantine verdwijnen om daar middels koffie/thee wat warmte op te doen. De heren slaan ondertussen een zeer trage shuttle over om op die manier een beetje te wennen.

Ondanks dat er maar drie banen zijn wordt de wedstrijd toch op twee banen gespeeld, de Meulenwiek blijkt maar 17 leden te tellen en op avonden dat er een wedstrijd is komen de meeste gewoon niet spelen. Is ook een systeem natuurlijk.

De heren hadden dus een vaag gevoel van herkenning en na een aantal slagen weten ze ook wel weer waar dat van kwam. Pffffff dat valt nog niet mee in zeer weinig tijd staat het 8-0 voor de Meulenwiek en we zien Eric en Leen elkaar aankijken met de duidelijke maar onuitgesproken vraag “wat gebeurt hier”? Gelukkig is de set in dit tempo snel voorbij 21-5.

De dames spelen ondertussen ook zo’n partij maar dan in het voordeel van OSM, 9-21 in de eerste set? Hoe komt het verschil, waarom spelen de heren niet beter? Of zijn de tegenstanders qua team niet uitgebalanceerd? Met 17 leden ben je misschien wel gewoon blij met een team? In ieder geval komen de heren in de tweede set ook niet in de dubbele punten 21-9. Tussenstand 1-0 in het voordeel van de Meulenwiek.

De dames hebben in de tweede set meer moeite met hun tegenstandsters en laten her en der een puntje liggen maar alles blijft binnen de marges die ze hebben opgebouwd en uiteindelijk winnen ze met 15-21. Dan is de tussenstand weer 1-1

Eric mag dan tegen een zeer sterke 1ste heer die duidelijk technisch ongelooflijk goed is. Echt een topper. In het dubbelspel hebben we hem slagen zien maken die eigenlijk op youtube horen. Verslaggever probeert u ons voor te bereiden op een mindere partij van Eric? We verwachten er op de perstribune niet al te veel van, maar Eric heeft na de dubbel genoeg gewenning en is op temperatuur. Zeg maar gerust smoking hot, hij speelt sterk en weet de tegenstander tot fouten te dwingen. Tot zoveel fouten dat deze man zich begint te ergeren en dat maakt dat Eric nog sterker gaat spelen en de set naar zich toe haalt 13-21.
Na een aantal goede tips gaan de heren beginnen aan de 2de set en die laat eenzelfde spelbeeld zien de tegenstander is goed, zeg maar gerust heel goed, maar Eric is beter en speelt op de toppen van zijn kunnen. Met een uiterste krachtsinspanning haalt hij 18-21 en dus de partij binnen. Tussenstand 1-2.

José heeft ondertussen in haar single weer eens ouderwets uitgehaald en speelde haar tegenstandster in de 1ste set naar 14-21. In de 2de set krijgt José haast, wil ze nog wat van de partij van Eric zien? In ieder geval geeft ze haar tegenstandster geen kans meer en maakt met 5-21 een einde aan de partij. Tussenstand 1-3

Monique mag dan alvast aan haar single beginnen, er was toch een baan vrij tenslotte. Ook Monique speelt vanaf de toss sterk en zeer geconcentreerd. Zonder veel fouten te maken gaat ze gestaag naar de set overwinning 7-21. In de tweede set kun je zien dat de tegenstandster nog niet verslagen is. Ze weet beter waar een eventueel zwakke plek van Monique is en maakt daar ook meer gebruik van. Bij Monique is de scherpte even weg maar ze weet de tweede set toch ook binnen te halen 12-21. Tussenstand is dan al 1-4 een gelijkspel is dus eigenlijk al zeker.

Leen speelt in zijn single goed maar heeft het niet getroffen met ook een zeer sterke heer. De 1ste set gaat met 21-7 verloren en met veel moeite lukt het in de tweede set in de dubbele cijfers te komen 21-10. Tussenstand 2-4

De mixed wedstrijden worden dan weer tegelijkertijd gespeeld waarbij Monique en Leen al na een zeer korte 1ste set 21-6 even wat water mogen drinken en mooi de gelegenheid hebben om naar de ongelooflijk spannende wedstrijd van Eric en José te kunnen kijken. Want spannend dat kunnen we wel zeggen. Bij 21-19 gaan de Meulenwiekers weer zitten maar ze zijn er niet gerust op en terecht. In de 2de set gaan Eric en José nog iets scherper spelen en dat maakt het verschil 12-21. Dus een driesetter, daarvan hebben we er nog niet veel gezien. Geeft wel aan hoe dicht het bij elkaar ligt. In de 3de set blijven de koppels strijden om ieder punt en het wisselen vindt plaats bij 11-9 in het voordeel van De Meulenwiek. Veel verschil zit er gelukkig niet in de velden dus dat wisselen is meer psychologisch dan functioneel. Na veel spanning, mooie slagen en wisselend voordeel weet het OSM koppel toch de winst naar zich toe te trekken 20-22. Eindstand 3-5
Eindstand? Ja want Monique en Leen hadden hun 2de set wel beter gespeeld maar dat was niet genoeg tegen met name de heer van De Meulenwiek 21-14.

Na nog een versnapering in het kinderdagverblijf was een ieder toch weer voor 24.00 hr thuis.

vr 17-03-17 20:005Inside 82 2Baarn - De Geeren7 - 1
do 23-03-17 20:306The Backhands 1Maarssen - Safari7 - 1
vr 31-03-17 20:007Smash 76 2Harderwijk - Stadsweiden8 - 0
do 06-04-17 20:308De Meulewiek 1Maarssen - Safari4 - 4
do 11-05-17 20:3010Inside 82 2Maarssen - Safari5 - 3