di 31-01-17 19:301The Backhands 1Ermelo - Calluna2 - 6
do 09-02-17 20:302Smash 76 2Maarssen - Safari2 - 6
wo 15-02-17 20:153De Meulewiek 1Kootwijkerbroek - t Kamphuis3 - 5
vr 17-03-17 20:005Inside 82 2Baarn - De Geeren7 - 1
do 23-03-17 20:306The Backhands 1Maarssen - Safari7 - 1
vr 31-03-17 20:007Smash 76 2Harderwijk - Stadsweiden8 - 0

Goedenavond dames en heren,

Vanuit een lastig te vinden maar uiteindelijk goed bereikbare sporthal in Harderwijk voor alweer de laatste uitwedstrijd van dit seizoen.
De opstelling van onze helden is dit keer toch wat aangepast. Zowel José als Eric zijn verhinderd en dit heeft na het verbranden van veel Whatsapp tegoed geresulteerd in toch weer een heel sterk team. Ineke Spall en Peter Sijm zijn bereid gevonden om de opengevallen plaatsen in te nemen en dan heb je samen met Monique Fokker en Leen Schipper weer een goed viertal. Smash ’76 is vanaf wedstrijd 1 toch zo’n beetje de favoriet in deze poule en zal samen met BC Inside de strijd om de handdoeken beslechten. In de thuiswedstrijd en eigenlijk in alle tot nu toe gespeelde wedstrijden tegen Smash zijn onze helden niet heel kansrijk geweest maar de wedstrijd is pas gespeeld als de laatste shuttle op de grond ligt.

De heren dubbel laat zien dat een ingespeeld koppel heren makkelijker punten maakt dan een koppel dat niet vaak samen speelt en de eindstand in de sets geeft dat ook weer 21-9 en 21-5 voor het thuisspelende team.

De dames hebben in de eerste set ook moeite om van elkaar te weten wat ze doen en dat is funest tegen een sterke tegenstander 21-10. In de tweede set loopt het ineens, we zien Ineke en Monique de ene na de andere winner slaan en de Smash dames weten even niet waar ze het zoeken moeten 14-21. En dus een driesetter!!! In de derde set blijft het lang spannend maar moeten Ineke en Monique uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in het Smash koppel 21-10. Dan staat het al 2-0 voor de Harderwijkers tsssss.

Leen mag dan als eerste heer proberen de eer te redden. Het gaat beter als er geen druk op staat blijkt, want hij blijft redelijk bij na een slecht begin. De tegenstander denkt misschien dat het allemaal wel wat minder kan maar is toch blij dat hij bij 21-16 wat kan gaan drinken.
In de tweede set mist Leen net dat beetje scherpte om nog meer tegenstand te bieden maar 21-11 is zeker niet slecht.

Monique heeft de setstanden goed onthouden want ook zij weet als eerste dame tot 21-16 tegenstand te geven. In de tweede set geeft ook zij zich niet zomaar gewonnen en haar tegenstandster tot het uiterste te dwingen, het is niet genoeg maar 21-12 laat wel zien dat ze tot het eind gestreden heeft.

Tussenstand 4-0 niet onverwacht maar ook niet helemaal geflatteerd 4-0,5 zou eerlijker zijn.

Peter geeft in zijn single alles wat hij heeft en weet zijn tegenstander tot maximale inspanning te dwingen 21-19, hoe close kan het worden? In de tweede set blijkt Peter ook nog eens over een groot uithoudingsvermogen te beschikken maar de tegenstander heeft ook wat extra energie opgedaan en haalt de set binnen 21-14.

Ineke mag dan aan haar single beginnen en zoals we Ineke kennen vol winnaarsmentaliteit gaat ze de eerste set in. Ondanks een zeer sterke tegenstandster is Ineke goed op dreef zo af en toe vraagt ze zich vertwijfeld af waarom die shuttle toch nog terugkomt maar vechtend voor ieder punt komt ze maar net tekort 21-10. De tweede set is nog maar net op gang als het noodlot toeslaat. Een korte schreeuw van pijn en de hele zaal is stil en onze OSM heldin zit op de vloer met een zeer pijnlijke knie. De horror, dit terwijl ze goed in de wedstrijd zat wat jammer. Meteen het eind van de wedstrijd, vanuit de commentaarpositie ziet het er niet goed uit. Wel goed dat er meteen een coolpack geregeld kan worden en de knie daarmee afgekoeld kan worden. Tussenstand 6-0 ;-(

In de mix besluiten Monique en Leen nog alles uit de kast te halen om in ieder geval een punt binnen te halen al was het maar voor Ineke. 21-14 in de eerste set laat zien dat er wel kansen zijn maar niet zo veel. In de tweede set nog maar eens extra zuurstof aangeboord maar het is niet genoeg die van Smash zijn gewoon te goed 21-17.

Ineke heeft te veel last van haar knie om de mix nog te spelen en daarmee en toch wat in mineur eindigt de wedstrijd in 8-0 voor Smash.

Jammer we hebben het al vaker gezien maar het verschil is niet zo groot als 8-0 doet vermoeden. Vanuit de redactie willen we de invallers bedanken en Ineke sterkte en beterschap wensen. Een deel van het team was nog voor het spookuur thuis een deel heeft dat niet meer gered.

do 06-04-17 20:308De Meulewiek 1Maarssen - Safari4 - 4
do 11-05-17 20:3010Inside 82 2Maarssen - Safari5 - 3