Najaarscompetitieteam OSM-NJCM1 (2017 / 2018)

Het wedstrijdschema van OSM-NJCM1

do 21-09-17 20:301BAN M1Maarssen - Safari6 - 2

Goedenavond dames en heren,

Live vanuit de Safarihal voor een nieuw seizoen met natuurlijk nieuwe kansen en rondes en zo.

De redactie heeft uw verslaggever dit seizoen gekoppeld aan een herenteam, hét herenteam beter gezegd. Een bespiegeling vooraf en wekenlang statistieken onderzoek op de redactie leert ons dat er eigenlijk niets te zeggen is over de krachtsverhoudingen in de poule. Maar ondertussen zien we de spelers de baan op komen. We zien teamcaptain Ronald Koenis, 1ste heer Tom Kuijsten, Henny Hilhorst en Leen Schipper. In ieder geval één bekend gezicht, want we zien Henny tenslotte wel vaker spelen.

Wat valt er vooraf van de wedstrijd te zeggen? Lastig, BAN altijd sterk, grote vereniging en meer van dit soort nietszeggende weetjes. Mensen vragen mij wel eens: verslaggever, waarom zo’n lange intro? Begin gewoon met het wedstrijdverslag. Tja tijdens het inspelen heeft uw verslaggever alle ruimte om wat achtergrondinformatie te spuien, anders is al die voorbereiding ook zonde van de tijd geweest. Maar ondertussen dreigt de wedstrijd toch te beginnen.

Herendubbel-1 op de hoekbaan met Ronald en Tom en herendubbel-2 op de middelste baan met Henny en Leen, tegelijkertijd, maar we proberen het zo goed mogelijk te volgen.

Ronald en Tom zoeken in de eerste set nog een beetje naar de juiste afstemming en zijn natuurlijk ook nog niet echt gewend om samen te spelen. Maar je ziet de klasse bij zowel Tom als Ronald, sterke slagen en veel techniek.

Ook Henny en Leen moeten nog wat wennen en hebben veel moeite met een lange en tamelijk stoïcijnse tegenstander, hier gaat de strijd zeer gelijk op.

Bij Ronald en Tom is de eerste set ondertussen afgelopen met een wat negatieve setstand van 16-21, maar er is ruimte voor verbetering. Alhoewel de eerste heer van BAN toch wel heel sterk speelt.

Bij Henny en Leen is de eerste set ook afgelopen en dat was op het randje 21-19. Maar wel binnen. We zien Henny toch even kijken of hij de verslaggever ziet. Ha, dan moet je wel naar de perstribune kijken Henny!

De tweede set bij Ronald en Tom loopt al beter en met iets meer raffinement en vooral betere plaatsingen. Het levert een 21-14 setwinst op. Op naar een derde set dan maar, een goed begin van de competitie zullen we maar zeggen.

Bij Henny en Leen loopt de tweede vrijwel gelijk aan de eerste set met dat verschil dat deze set met 19-21 verloren gaat. Hoezo, deze twee teams zijn wel aan elkaar gewaagd? De tweede driesetter, we gaan er nog maar eens goed voor zitten.

Ronald en Tom zijn nu echt op stoom en laten de tegenstander niet veel ruimte tot scoren. Bij 21-12 is de derde set afgelopen en is het eerste punt binnen! We kunnen het niet nalaten om meteen de tussenstand te vermelden: 1-0!

Henny en Leen hebben veel moeite met hun tegenstanders, maar halen een behoorlijke achterstand toch weer in. Is het vermoeidheid bij de BAN-heren? Of is het de ijzeren wedstrijdmentaliteit van Henny en Leen? We komen er vanaf deze afstand natuurlijk niet achter. Maar als de rookwolken opgetrokken zijn, zien we 22-20 op het bord staan. Dan is de tussenstand dus al 2-0.

De singles: Tom mag beginnen als eerste heer en heeft het geluk dat BAN ook de sterkste heer op 1 gezet heeft, pfffffff. Ondanks verwoede pogingen en een set die echt een reclame voor het edele badmintonspel is, gaat de BAN heer er toch met de winst van door: 17-21

Ondertussen staat Henny ook op de baan voor zijn single en ondanks zijn gehaaide linkshandige spel heeft ook hij grote moeite om de punten binnen te halen. Het spelen van een single is toch een aparte kunst blijkt. De eerste set gaat verloren met 15-21. Niet kansloos gelukkig.

Tom heeft in de tweede set meer antwoord op het goede spel van zijn tegenstander en het niveau van het spel wordt nog maar eens wat omhoog getild. Wat een wedstrijd, ongelofelijk wat een partij. Tom staat achter met 16-19, maar toch wordt hij voor zijn inzet beloond met de setwinst 22-20. Dit laat nogmaals zien hoe close de partijen zijn.

Henny is in de tweede set begonnen aan de brede kant van het veld en dat zie je een beetje terugkomen in de standen. Zijn tegenstander weet het spel goed te spreiden en is zich meer bewust van het linkshandige spel van Henny. Jammer genoeg weet Henny er geen driesetter uit te halen. Bij 9-21 is de partij voorbij. Jammer, maar goed gespeeld. Tussenstand 2-1.

Tom speelt ondertussen zijn derde set en ook nu zijn de krachtsverschillen minimaal. Een paar details laten de wedstrijd iets kantelen, waardoor de BAN heer aan het langste eind trekt 17-21. De tussenstand is dan ineens weer 2-2, terwijl de OSM-heren zo hoopvol begonnen.

Ronald speelt de derde single en we weten dat Ronald liever helemaal geen singles speelt. Gek, want hij heeft het tactisch inzicht en toch ook een surplus aan techniek.

Leen speelt de laatste single tegelijkertijd met Ronald. En tactisch inzicht en een overschot aan techniek daar hebben we Leen nog nooit van kunnen betichten.

Ronald laat zien dat die lange tegenstander ook best te verslaan is. Met goed spreiden en door veel op de backhand van zijn tegenstander te spelen, weet hij de eerste set binnen te halen 21-11.

Leen speelt ondertussen zijn tegenstander een heel eind zoek met harde slagen en door een goede reactie weet hij de schade zeer beperkt te houden 21-5.

Ronald houdt zijn goede niveau vast in de tweede set en speelt sterk naar een 21-6 set- en partijwinst, tussenstand dus alweer 3-2.

Leen sluit deze single serie af met goed spel en een mooie overwinning: 21-14, dus nog een partij winst! Tussenstand 4-2, het gaat weer de goede kant op.

Dan hebben we nog twee dubbels: Herendubbel-3 met Tom en Henny en herendubbel-4 met Ronald en Leen.

Laten we met Herendubbel-3 beginnen, want die hebben ook weer zo’n gelijkwaardige partij. Het is echt niet normaal wat we hier zien, echt op de kleinste verschillen kan een partij kantelen. Tom en Henny hebben al een paar keer geoefend samen en dat zie je terug. De eerste set wordt met 21-19 binnen geharkt.

Ronald en Leen laten de tegenstanders een beetje ontsnappen, doordat met name Leen net iets te snel wil beslissen, 19-21. Goede tips over tactisch vernuft van Ronald geven de tweede set een totaal ander beeld. Iets rustiger, maar veel beter wordt de tweede set door Ronald en Leen met 21-9 binnengehaald. Weer een derde set.

Tom en Henny hebben ondertussen laten zien dat het verschil minimaal is en verliezen de tweede set met 19-21, ook daar een derde set dus.

Ook hierin zijn de teams gelijkwaardig en het zit zo dicht bij elkaar. Uiteindelijk is het koppel Tom en Henny toch te sterk 21-17. Tussenstand 5-2, wat gaat het worden, 5-3 of 6-2?

Ronald en Leen spelen het eerste deel van de derde set naar de zaal toe en hadden al bedacht dat ze een kans zouden hebben als het ongeveer gelijk zou staan bij het wisselen. Een handige zet van het BAN-koppel door voor te stellen om op een middenbaan te gaan spelen, wordt simpel afgeweerd. We gaan niet zo maar van baan wisselen, tss. Inderdaad wisselt OSM bij 11-10 en dan gaat het naar de muur toe veel beter, al was het maar omdat de BAN-heren er zo tegenop zien. Het wordt uiteindelijk 21-13(!) voor Ronald en Leen.

Eindstand 6-2, maar de 5 driesetters tonen aan dat het verschil niet zo groot was. Als de teams allemaal zo dicht bij elkaar liggen in deze poule, kan het nog een spannend seizoen worden.

Na nog een goed gesprek met barman Ron is iedereen ruim voor het spookuur weer thuis.

wo 27-09-17 19:302De Sjeve Sjuttel M1Bunschoten - De Kuil3 - 5
do 05-10-17 20:303Renswouw M1Maarssen - Safari1 - 7
do 02-11-17 19:304BVO M1Veenendaal - Ontmoetingshuis4 - 4
do 09-11-17 20:305Netwerk Ede M1Maarssen - Safari4 - 4
vr 17-11-17 20:006BAN M1Amersfoort - Bieshaar4 - 4
do 30-11-17 20:307De Sjeve Sjuttel M1Maarssen - Safari8 - 0
do 14-12-17 20:008Renswouw M1Renswoude - Hokhorst8 - 0
do 11-01-18 20:309BVO M1Maarssen - Safari6 - 2