do 21-09-17 20:301BAN M1Maarssen - Safari6 - 2
wo 27-09-17 19:302De Sjeve Sjuttel M1Bunschoten - De Kuil3 - 5

Goedenavond dames en heren,

Live vanuit ... waar zijn we eigenlijk? Aha: Bunschoten en al vroeg op de avond. Het was weer rennen en vliegen op de redactie om op tijd mee te kunnen rijden naar het altijd gezellige Bunschoten.

Wat weten we van De Sjeve Sjuttel? Zij hebben ook al één wedstrijd gespeeld en die verloren met 8-0. Conclusie eigenlijk weten we niets, behalve dat ze onder OSM staan in de poule.

Het OSM-team, we beginnen al een beetje te wennen, met Tom Kuijsten, teamcaptain Ronald Koenis, Henny Hilhorst en Leen Schipper in de basisopstelling met eenzelfde wedstrijdverdeling als de eerste zo mooi gewonnen wedstrijd.

De eerste herendubbel met Tom en Ronald mag van start gaan en we hebben het bij het inspelen al gemerkt: we hebben in het Bunschotense te maken met hele dikke lucht of met een hele trage shuttle. Nu hebben Tom en Ronald meer dan voldoende techniek om dat soort kleine details te ondervangen. Laten we maar eens kijken hoe ze het er van af brengen. Goed, is de eerste indruk, geconcentreerd en meteen punten maken is het beeld van de eerste minuten. De mannen slaan meteen een gat en lopen gestaag uit. De eerste set stopt bij 9-21 (OSM speelt uit) en dat is ook terecht.

Op een andere baan speelt ondertussen de tweede herendubbel met Henny en Leen. Zij spelen net als in de eerste wedstrijd te gehaast en hebben wel last van de trage shuttle (dikke lucht bestaat natuurlijk helemaal niet). Vooral Leen heeft last van de timing. Uiteindelijk blijven de mannen nog redelijk bij, maar bij 21-13 is het toch tijd voor een verfrissing.

Terzijde, maar de zaal in Bunschoten wordt wel optimaal gebruikt, er wordt badmintontraining gegeven, er zijn een paar vrijspelende leden, maar ook is een deel van de baan afgezet voor het edele tafeltennis spel. Het geluid in de zaal is dan ook verrassend om maar eens een term te gebruiken.

Tom en Ronald zijn ondertussen weer begonnen en spelen in de tweede set naar de tafeltennissers toe, maar laten zich niet van de wijs brengen, 16-21. Goed gespeeld en een eerste tussenstand 0-1.

Henny en Leen halen in hun tweede set iets meer punten, maar u als oplettende fan ziet dan meteen dat "iets meer punten" niet voldoende is, 21-15. De tussenstand is dan 1-1.

Tom speelt als eerste heer ook de eerste single (hoe kan het zo uitkomen vraag je je af). Ondanks een lichte verkoudheid zie je dat hij steeds meer in zijn spel komt. Hij geniet van het spelen van zo’n single en daarmee onderscheidt hij zich van de rest van het team. Goede tips vanaf de zijkant - dat mag nu tijdens de wedstrijd als de shuttle op de grond ligt - helpen en zorgen voor 15-21.
In de tweede set loopt het nog iets beter. Is de tegenstander misschien wat moe? Tom in ieder geval nog lang niet en hij maakt de set dan ook in een mooi tempo af: 5-21. Tussenstand 1-2.

Henny heeft als tweede heer zijn single ondertussen ook gespeeld en hij had het moeilijk. De tegenstander is ongeveer 2,75m lang en ondanks dat je kunt zien dat Henny meer techniek en spelinzicht heeft, is de lengte en het jeugdig enthousiasme van de tegenstander toch teveel van het goede: 21-14. Jammer, maar helaas. In de tweede set zien we eenzelfde beeld met een beetje meer geluk aan de Bunschotense kant, veel pech bij Henny’s slagen. Waarom hij zo gevreesd wordt bij OSM, dat laat hem nu in de steek en dat resulteert in 21-5. Tussenstand 2-2.

Dan mag Ronald aan zijn single beginnen. Je ziet dat hij eerst probeert waar de zwakke punten liggen bij de tegenstander, desnoods laat Ronald de eerste set lopen om daarna sterker terug te komen. Het typeert de sterke tacticus. De eerste set gaat inderdaad verloren met 21-11. Maar in de tweede set zie je meteen resultaat van die observaties en Ronald speelt zijn tegenstander langzaam stuk. Met 17-21 is de set ten einde en daarmee is een derde set een feit. Ronald houdt zijn sterke spel vast en na een aantal punten zien we de tegenstander tijdens een minder soepele loopactie naar de vloer gaan. Einde wedstrijd en een dikke enkel. Vragen als "zou dat nou lekker spelen met zo’n zak ijs op je enkel?" worden wel gesteld, maar niet beantwoord, jammer. Tussenstand 2-3 we gaan de goede kant weer op.

Leen speelt zijn single in de eerste set van de tafeltennissers af naar de muur toe en heeft niet al te veel moeite met zijn tegenstander, tenminste gezien de stand: 5-21. In de tweede set is het beeld totaal anders, veel dropshots lukken niet, veel uit en teveel in de buurt van de tegenstander, resulteren in 21-12. Dan nog maar een derde set. Dan komt er wat extra’s vrij en in ieder geval een betere conditie bij Leen geven hem de mogelijkheid om rustig te blijven en met geplaatste shuttles langzaam uit te lopen. Uiteindelijk stopt het bij 13-21. Tussenstand 2-4, het kan alleen nog maar gelijk worden voor De Sjeve Sjuttel.

Dubbel-3 heeft te maken met een invaller aan Bunschotense zijde en we zien het vaker, zo’n invaller is maar zelden een verslechtering. Tom en Henny hebben hun handen vol aan een koppel met veel techniek, overzicht en gewenning in de zaal. 21-17 geeft als setstand wel uitzicht naar meer, maar of dat lukt zal de tweede set moeten uitwijzen. Ook nu zien we Tom en Henny van alles proberen om tegenstanders uit positie te spelen, maar de invaller is te sterk en lost ook de kleine foutjes van zijn kompaan op, waardoor de eindstand 21-11 is geworden. Jammer, maar de tussenstand is 3-4.

Nu hangt het van Ronald en Leen af of de wedstrijd gewonnen wordt, of dat er met een gelijkspel naar huis gegaan wordt. Ze beginnen redelijk, het OSM-koppel, maar laten her en der toch wat punten liggen. Gelukkig niet al te veel, zodat er bij 16-21 al weer wat gedronken mag worden. De trage, zeer trage (heb ik al trage gezegd?) shuttle, is aan het eind van de avond niet meer zo’n groot probleem en met de juiste tactiek is de tweede set begonnen. En ook weer snel afgelopen, want met het OSM-koppel op toeren, is er voor de tegenstanders aan het eind van de avond niet veel eer meer te behalen: 6-21. Eindstand 3-5, die tellen we gewoon weer mee in de positieve resultaten!

Na nog een hapje en een drankje en wat flitsen van het voetbal wordt op een zeer schappelijk tijdstip de thuisreis aanvaard, vroeg beginnen is ook weer vroeg thuis!

do 05-10-17 20:303Renswouw M1Maarssen - Safari1 - 7
do 02-11-17 19:304BVO M1Veenendaal - Ontmoetingshuis4 - 4
do 09-11-17 20:305Netwerk Ede M1Maarssen - Safari4 - 4
vr 17-11-17 20:006BAN M1Amersfoort - Bieshaar4 - 4
do 30-11-17 20:307De Sjeve Sjuttel M1Maarssen - Safari8 - 0
do 14-12-17 20:008Renswouw M1Renswoude - Hokhorst8 - 0
do 11-01-18 20:309BVO M1Maarssen - Safari6 - 2
vr 19-01-18 20:0010Netwerk Ede M1Ede - De Peppel8 - 0