do 21-09-17 20:301BAN M1Maarssen - Safari6 - 2
wo 27-09-17 19:302De Sjeve Sjuttel M1Bunschoten - De Kuil3 - 5
do 05-10-17 20:303Renswouw M1Maarssen - Safari1 - 7

Goedenavond dames en heren,

Live vanuit de Safarihal, onze helden spelen thuis, de tribunes zitten weer volgepakt, de stemming zit er goed in en iedereen is fit.

OSM speelt in de normale opstelling met Tom Kuijsten, Teamcaptain Ronald Koenis, Henny Hilhorst en Leen Schipper. Hebben we op de redactie vertrouwen in een goede afloop? Altijd, zolang de laatste shuttle niet op de grond, ligt zijn er kansen. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Renswouw altijd sterk is en de wedstrijd die zij al gespeeld hebben geeft ook niet veel vertrouwen in een goede afloop voor OSM. Voorlopig staat het herenteam nog op een nette eerste plaats, die is maar vast in the pocket!

De herendubbel-1 met Tom en Ronald. Er is nog steeds twijfel of de eerste twee heren van de dubbel nog moeten veranderen in opstelling, maar voorlopig is dit wel het sterkste koppel en dat hoort dan ook op 1. Tom en Ronald starten voortvarend met mooi wisselend spel en een goede tactiek. De eerste set wordt met een mooie 21-17 afgesloten en het is niet gezegd dat Renswouw zomaar even wat beters uit de hoge hoed tovert. Na een verfrissende slok water gaat het OSM-koppel vol goede moed verder met hoogstaand badminton. Kijkende naar deze wedstrijd zou dit weleens een memorabele avond kunnen worden. We zien duidelijk twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en elkaar tot het maximum dwingen. Uiteindelijk is de tweede set bij 21-15 afgelopen. Tussenstand 1-0.

De herendubbel-2, met Henny en Leen, begint minder goed aan hun dubbel. Ze blijven lang in het spoor, maar uiteindelijk is de tegenstand te sterk: 15-21. Jammer, maar er liggen nog kansen. In de tweede set gaat het spel lang gelijk op maar uiteindelijk komen Henny en Leen net te kort om het tweede punt binnen te halen: 12-21. Het verschil is klein maar de tussenstand is 1-1.

Een late toeschouwer komt nog vragen hoe de stand is. Ook jammer, had hij het net gemist. Ja, het is 1-1 en hij gaat zitten.

De eerste single met Tom dient zich dan al weer aan. Je ziet aan Tom dat hij dat single spelen leuk vindt. We zien een boeiende eerste set met belachelijke slagenwisselingen en topbadminton. Helaas van twee kanten, want ook de tegenstander haalt een hoog niveau. De setstand? 18-21, met kansen op meer! In de tweede set gaat het dak eraf en dat moet ook wel, want het niveau is ondertussen zo hoog dat het allemaal niet meer past. Tsjonge, we zien de toeschouwers geboeid kijken. Er is al 10 minuten geen wave meer geweest, puur omdat de mensen met open mond en vol spanning zitten te kijken, geen tijd voor afleiding. Een klein foutje met een te korte service en een uitshuttle zorgen voor de beslissing die dan helaas in het voordeel van Renswouw is 22-24. Tussenstand 1-2.

De tweede single met Ronald heeft ondertussen het voordeel dat het dak er al af is, want ook dat is een partij waar eigenlijk nog heel lang over nagepraat moet worden. Waanzinnig mensen, wat maken we hier allemaal mee. Heb ik het al gehad over een hoog niveau? Dacht het wel en terecht, toeschouwers vragen of ze bij mogen betalen voor hun kaartje! Wat een wedstrijden zien we hier! Ronald haalt alles uit de kast en ik denk dat hij een inloopkast heeft. Tom speelde al heel goed maar Ronald benadert dat niveau. In de eerste set blijft hij op 19 steken, terwijl de tegenstander er al 21 heeft. Jammer, maar er zijn nog kansen. In de tweede set (mensen, het wordt een herhaling van tekst, maar ook nu weer: ) een mooie set en dit keer schreeuwt Ronald zich naar de overwinning: 21-19. Een derde set om even aan te geven hoe dicht het op elkaar zit. In de derde set zie je de conditie een rol gaan spelen en de Renswouw speler lijkt hier in het voordeel. Na weer een mooie set en als de stofwolken opgetrokken zijn is het 17-21. Tussenstand 1-3.

Henny speelt de derde single en ook hij gaat als een dolle. Wat gebeurt hier toch allemaal? Is er een geheime training geweest of zo? Henny speelt zijn tegenstander helemaal zoek in de eerste set 21-17. Dit geeft hoop op meer. De tweede set. Ook nu haalt Henny het niveau van het team zeker niet naar beneden. Waren de eerste twee singles al mooie partijen, ook nu is het weer genieten. Jammer genoeg vraagt Henny zich aan het eind van de tweede set af waar het fout is gegaan, want hij heeft gek genoeg 2 punten minder dan zijn tegenstander, 19-21. Jammer, maar een derde set is vanavond voor de toeschouwers in ieder geval geen straf. In de derde set is de Renswouw speler gewend aan zijn nieuwe racket en dwingt Henny veel naar zijn backhand en naar achteren. Lastig en uiteindelijk kost dat te veel punten: 17-21. Helaas, maar hoe close kan het zijn?
Tussenstand 1-4, maar zo groot is het verschil helemaal niet ???????

Leen speelt als vierde heer zijn single en aan hem de zware taak om de stand weer iets bij te trekken en het goede spel van de teamgenoten door te zetten. In de eerste set gaat het heel lang gelijk op en bij 19-19 is er eigenlijk nog niets te zeggen over wie er gaat winnen. Uiteindelijk wordt het 20-22. Jammer, maar zoals er vanaf de kant gemeld wordt “ik weet ook niet hoe het beter zou moeten.” In de tweede set moeten we vanaf de tribune vaststellen dat het belachelijk is wat we hier zien gebeuren. Ook nu zien we weer fantastisch badminton. We gaan bij de gemeente voorstellen om een dak te installeren dat open kan als het herenteam speelt. Bij 18-21 is het tot grote blijdschap van de tegenstander voorbij, hij zag een derde set niet zitten en het is dan ook jammer dat dat net niet lukte. Tussenstand 1-5. Geflatteerd zou een mooi woord zijn om de huidige stand te omschrijven. Vanaf de perstribune hebben we al veel, heel veel wedstrijden gezien en zelfs partijen die ook heel dicht bij elkaar lagen maar dit?????

De derde dubbel met Tom en Henny is eigenlijk de eerste partij waarin het krachtsverschil zichtbaar is. Een hele avond op topniveau spelen is net teveel voor de OSMers en we zien foutjes, die de hele avond nog niet voor gekomen zijn. Toch is ook deze partij weer mooi om te zien. Bij 12-21 is het tijd voor een verfrissing en we vragen ons af of het tij nog gekeerd kan worden? In de tweede set is er sprake van wat vermoeidheid en loopt het niet meer fantastisch. Dat houdt in dat geweldig nog steeds van toepassing is, maar dat is niet voldoende tegen deze tegenstanders. Bij 7-21 stopt echter de teller. Tussenstand 1-6.

De vierde dubbel en de afsluitende partij van de avond met Ronald en Leen. Hoe loopt de tactiek? Zijn er mogelijkheden kunnen ze nog een keer pieken? In de eerste set gaat het goed, ik mag wel zeggen zeer goed. Alles lukt we zien dropshots, smashes, geplaatste winners, alles komt voorbij en de tegenstanders weten even niet wat te doen, 21-11. Als je meteen door kunt naar 42 dan was Renswouw nu nog aan het zoeken waarschijnlijk. Maar de wissel en de rust pakt voor het OSM-koppel niet goed uit, de flow is weg en dan wordt het lastig. Het krachtsverschil is nog steeds miniem, maar ja het is wel 19-21. Nog maar een derde set. We zien de baanbeheerder alweer aankomen met die grappige zwabber.
Ook nu spelen de OSM-heren weer goed maar uiteindelijk is het niet goed genoeg, 13-21. Eindstand 1-7, maar was het verschil zo groot? Nee, nee, driewerf nee kunnen we stellen.

De toeschouwers geven nog een staande ovatie aan het OSM-team. Een enkeling is ervan overtuigd de mooiste partijen in jaren gezien te hebben. Beide teams spoelen de wedstrijd nog even weg met wat versnaperingen, die ook nu weer kundig en zeer klantvriendelijk door Ron, de barbeheerder een onderschatte kracht, die er altijd voor zorgt dat eenieder met een goed gevoel naar huis gaat.

do 02-11-17 19:304BVO M1Veenendaal - Ontmoetingshuis4 - 4
do 09-11-17 20:305Netwerk Ede M1Maarssen - Safari4 - 4
vr 17-11-17 20:006BAN M1Amersfoort - Bieshaar4 - 4
do 30-11-17 20:307De Sjeve Sjuttel M1Maarssen - Safari8 - 0
do 14-12-17 20:008Renswouw M1Renswoude - Hokhorst8 - 0
do 11-01-18 20:309BVO M1Maarssen - Safari6 - 2
vr 19-01-18 20:0010Netwerk Ede M1Ede - De Peppel8 - 0