do 21-09-17 20:301BAN M1Maarssen - Safari6 - 2
wo 27-09-17 19:302De Sjeve Sjuttel M1Bunschoten - De Kuil3 - 5
do 05-10-17 20:303Renswouw M1Maarssen - Safari1 - 7
do 02-11-17 19:304BVO M1Veenendaal - Ontmoetingshuis4 - 4
do 09-11-17 20:305Netwerk Ede M1Maarssen - Safari4 - 4

Goedenavond dames en heren,

Live vanuit een volgepakte Safarihal, het publiek is uitzinnig en we zien ook een collega van OSM-NJC2 zitten, dus het kan los gaan. Waar gaan we naar kijken vanavond? Het is alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen waarbij de notitie gemaakt dient te worden dat de teams wel heel dicht bij elkaar liggen qua sterkte. U weet dat we vanuit de redactie nog wel eens een opmerking over de slechte verdelingen in de poule maakten, maar in dit geval is een compliment op zijn plaats.

De opstelling voor vanavond is: als eerste heer Tom Kuijsten, als tweede heer Cor Bras als invaller voor teamcaptain Ronald Koenis (had weer een of ander feestje), als derde heer Henny Hilhorst en als vierde Leen Schipper. Er is nu al bekend dat het team de volgende wedstrijd weer in de normale opstelling zal spelen. Tenzij er nog iets naars gebeurt natuurlijk.

De wedstrijd dan. Het eerste duo zijn Tom en Cor. In ieder geval niet een koppel waar elke looplijn al is ingeslepen. Je zou ook kunnen zeggen dat ze nog nooit hebben samengespeeld, maar dat is dan ook weer informatie waar de tegenstander iets mee kan en dat willen we niet natuurlijk. In ieder geval begint het OSM-duo goed en met scherp spel spelen ze naar 21-11.

Tegelijkertijd spelen Henny en Leen op de andere baan hun dubbel en dat gaat wat minder geweldig 13-21.

In de tweede set hebben de tegenstanders iets meer grip op het spel van Tom en Cor maar het is niet genoeg. Zonder al te veel fouten en alsof ze al jaren samenspelen maken ze de set af 21-17.

Henny en Leen hebben ook wat goede tips gekregen of hebben gewoon beter gespeeld, de uitkomst is beter 23-21, dus een derde set. Het scoreverloop geeft moed. Even opstaan, want de wave komt langs. Ja mensen, als de tribune van de safarihal vol zit, kan het hier behoorlijk tekeer gaan. Het moet haast intimiderend zijn voor de tegenstanders. In de derde set blijven Henny en Leen lang bij, maar uiteindelijk zijn een paar handigheidjes teveel voor het OSM koppel 14-21. De tussenstand 1-1 en het is nu alweer spannend.

Tom staat al te springen voor zijn single. Je ziet aan alles dat hij er zin in heeft, geheel tegen zijn gewoonte in heeft hij vandaag nog geen driesetter gespeeld, als dat maar goed gaat. Tom speelt goed en scherp en op niveau, waardoor het geven van tips zinloos is, veel acties en scherpe reacties geven een setstand van 21-14.

Tom gaat in de tweede set op dezelfde manier door en wat de tegenstander ook probeert, het heeft niet veel effect. In het begin van de set lijkt het alsof hij een antwoord heeft gevonden op het spel van Tom, maar gedurende de slagenwisselingen zie je de moedeloosheid terugkomen en dat is waar je een tegenstander wilt hebben. 21-15 is de eindstand. Tom haalt meer punten als hij geen driesetter speelt!!

Op de andere baan treedt Cor aan voor zijn single, eens kijken of die zijn verlengde zomerstop een goede afsluiting kan geven. In de eerste set geeft hij maar een punt meer aan zijn tegenstander. Je kan aan hem nauwelijks zien dat hij nog niet veel spelritme heeft: 21-15. Dit geeft moed voor de tweede set. De tweede set geeft eenzelfde beeld, scherp spelen en de tegenstander geen kans geven. Vanaf de perstribune lijkt het alsof de tegenstander een ander beeld heeft over op welke volgorde de heren spelen. Hopelijk hebben Henny en Leen daar geen problemen mee? Cor maakt punt na punt en weet gedegen de set te winnen: 21-11.

Dan mogen Henny op de ene baan en Leen op de andere baan aan hun single beginnen. Henny heeft het hele seizoen al moeilijkheden in zijn singles en ook nu is het weer lastig bij 9-21 is het alweer tijd voor een slokje water.

Leen heeft een heel getructe tegenstander en kan ook niet genoeg punten binnenhalen om echt mee te doen 16-21.

In de tweede set speelt Henny naar de muur toe en we hebben het al eerder gezien, in de Safarihal is het wel degelijk een dingetje. Voor Henny scheelt het in ieder geval 2 punten: 11-21.

Leen maakt het nog behoorlijk spannend, hij heeft na goede tips van de teller de positie tijdens het serveren wat veranderd en haalt meer, maar net niet genoeg punten: 18-21, wel spannend! Tussenstand want die heeft u alweer een tijdje niet gehad: 3-3. Het is ook zo’n drukte hier, ik ben al blij dat ik de wedstrijd kan zien.

De afsluitende dubbels, daar moet het dan maar gebeuren. Tom en Henny zijn al aardig ingespeeld en weten de zwakke punten van de tegenstander goed te vinden: 21-15. Mooi en sterk gespeeld, heren!

Cor en Leen hebben meer moeite en ook meer onrust in het spel. Je ziet dat ze niet vaak samenspelen en dat het lastig is om de rust te bewaren en de punten te maken: 14-21.

In de tweede set is het beste er een beetje af bij de tegenstanders van Tom en Henny, die kans zien om te werken aan het zelfvertrouwen. Goed spel resulteert uiteindelijk in 21-9.

Kunnen Cor en Leen er nog een derde set uit halen? We zien Cor naar zijn kuit grijpen en hopen dat hij de tweede set nog uit kan spelen. Na een paar rek- en strekoefeningen gaat het weer en kunnen ze verder. De adempauze is niet genoeg voor een derde set 16-21. Eindstand 4-4. Dit is al het tweede gelijkspel hetgeen nog maar eens aangeeft hoe dicht het bij elkaar ligt in deze poule.

Vanuit de redactie een dankwoord aan Cor voor het invallen, een dankwoord aan Joep voor het invallen in de vorige wedstrijd (helemaal vergeten) en natuurlijk een grote dank aan Ron voor zijn onvolprezen service ten aanzien van het presenteren van bami- en nasi-loze snacks. Het kan allemaal in de Safari kantine. Een ieder was waarschijnlijk wel weer op tijd thuis en nu rest ons nog de mededeling dat er door de toeschouwer-rellen van de vorige keer, er helaas geen fans mee mogen naar Amersfoort voor de volgende wedstrijd.

vr 17-11-17 20:006BAN M1Amersfoort - Bieshaar4 - 4
do 30-11-17 20:307De Sjeve Sjuttel M1Maarssen - Safari8 - 0
do 14-12-17 20:008Renswouw M1Renswoude - Hokhorst8 - 0
do 11-01-18 20:309BVO M1Maarssen - Safari6 - 2
vr 19-01-18 20:0010Netwerk Ede M1Ede - De Peppel8 - 0