do 21-09-17 20:301BAN M1Maarssen - Safari6 - 2
wo 27-09-17 19:302De Sjeve Sjuttel M1Bunschoten - De Kuil3 - 5
do 05-10-17 20:303Renswouw M1Maarssen - Safari1 - 7
do 02-11-17 19:304BVO M1Veenendaal - Ontmoetingshuis4 - 4
do 09-11-17 20:305Netwerk Ede M1Maarssen - Safari4 - 4
vr 17-11-17 20:006BAN M1Amersfoort - Bieshaar4 - 4
do 30-11-17 20:307De Sjeve Sjuttel M1Maarssen - Safari8 - 0
do 14-12-17 20:008Renswouw M1Renswoude - Hokhorst8 - 0

Goedenavond dames en heren,

Na een prettige en comfortabele rit, het scheelt toch als een van de spelers vanuit een andere richting komt, zijn we aangekomen in Renswoude. Gezien de naam van de tegenstanders niet echt een verrassing.

Hoe staan we ervoor, als vaste verslaggever kun je van we spreken tenslotte, lastig is een goede omschrijving. Derde in de poule en vanwege de geboorte van een aanstormend talent is Tom thuis gebleven waardoor Cor als 1ste heer zijn opwachting mag maken. Gezien het tijdstip van aanvang van de wedstrijd en het daarbij behorende tijdstip van vertrek in Maarssen weten we dat Cor net op tijd thuis was om bij Ronald in de auto te stappen. OSM’ers geven echt alles om wedstrijden te kunnen spelen!

De wedstrijd zelf, tsja ook lastig. Renswouw staat alleen bovenaan en heeft in de Safarihal met 8-0 gewonnen van onze helden. Of dat in Renswoude een betere uitslag belooft?

Maar de wedstrijd is niet voorbij totdat de laatste shuttle op de grond ligt dus we gaan het zien.

Met Cor en Ronald in de eerste dubbel en Leen en Henny in de tweede dubbel beginnen we aan de wedstrijd.

Ronald en Cor houden het spannend en weten met tactisch goed spel de tegenstander dicht bij te houden. De eerste set eindigt met 21-19. Waardoor het OSM koppel alle mogelijkheden ziet voor de tweede en dan ook een derde set. Alhoewel Cor niet echt blij kijkt bij het vooruitzicht om driesetters te spelen, maar je valt in voor Tom (master of driesetters) of niet en daar hoort alles bij.

Henny en Leen zijn in hun eerste set nog niet helemaal geconcentreerd of er is iets anders, maar het loopt voor geen meter, van geen kant, je kunt niet echt van lopen spreken, het staat ook niet. Lastig uit te leggen maar het gaat niet goed genoeg om deze tegenstanders daadwerkelijk het vuur aan de schenen te leggen. (deze alinea gaat op voor hoofdprijs in de categorie “de meeste cliché’s in één zin”). 21-4 is niet wat we van ze gewend zijn. Een voordeel is dan, het kan alleen maar beter.

Ronald en Cor leggen heel hun ziel en zaligheid in de tweede set en ook nu is het weer nagelbijtend spannend. Zit die derde set er in of niet? Nadat de stofwolken zijn opgetrokken (was dat in het nadeel van de OSM’ers? dat stof) blijkt eenzelfde eindstand op het scorebord te staan 21-19. Waanzinnig maar niet genoeg, jammer.

Henny en Leen hebben ondertussen in hun set de dubbele cijfers gehaald, dat kon nog net voordat die andere dat voor de tweede keer deden 21-10. Tussenstand 2-0

Het zit niet zo dicht bij elkaar als in de thuiswedstrijd, maar we zien hier toch ook weer mooie potten badminton. Het is wel logisch dat de Safarihal iedere wedstrijd weer uitverkocht is. Als je als publiek eenmaal de roes van een goede badmintonwedstrijd heb geproefd wil je meer!

We schieten gelijk door naar de singles (op naar 45 toeren).
Cor speelt als 1ste heer en mag dus meteen beginnen. Het is niet zo druk in de zaal waardoor er zelfs op drie banen gespeeld kan worden. U zult begrijpen dat dat niet bij te houden is voor een eenvoudige verslaggever, maar we proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de verschillende partijen.
Cor speelt op baan 1
Henny speelt op baan 2
Ronald speelt op baan 3
Dan heeft u een beetje een idee als we overschakelen van baan naar baan.
Baan 1: Cor speelt niet graag singles maar hij kan het wel heel goed en geeft de 1ste heer van Renswouw meer tegenstand dan hem lief is. Mooi om te zien dat de tegenstander zo af en toe naar adem staat te happen en niet precies weet hoe hij Cor moet bestrijden.
Baan 2: Henny heeft het lastig tegen de invallende heer bij Renswouw. Henny heeft eigenlijk steeds pech met zijn singles. Zo’n invaller zou eigenlijk wat minder moeten zijn zodat je graag met je eigen team speelt, omdat dat dan het sterkst is, maar we zijn in deze competitie dat concept nog niet tegengekomen pffffffff. Ook deze heer lijkt misschien niet zo sterk, maar slaat alles terug en is bijna niet te passeren.
Baan 3: Ronald speelt alsof hij nog nooit iets liever heeft gedaan dan singles spelen, terwijl wij weten dat dat eigenlijk niet zo is. Scherp, gedreven en zo af en toe een kreet die de tegenstander van de wijs brengt. Uiteindelijk stopt de teller bij 22-20, zo close.
Op baan 1 is de eerste set ook geëindigd 21-16
En op baan 2 staat het 8-4. Huh, oh wacht even die zijn al aan de tweede set bezig, de eerste set is geëindigd in 21-6.
Op baan 1 speelt Cor nog een tandje beter en de tegenstander weet het nu echt even niet meer. Cor staat met 12-18 voor, staat met 13-18 voor, staat met 14-18 voor, staat met 15-18 voor. Je wilt vanaf de tribune mee doen om hem die laatste paar punten te geven maar dat hoeft niet. Cor begint ook weer met scoren en weet de set te houden 17-21. Goed gedaan!!!!
Op baan 3 loopt het ondertussen wat minder. Ronald weet zijn goede spel geen vervolg te geven en staat ook aan de hoge kant van het net dat scheelt ook enorm.
Op baan 2 is Henny al klaar en heeft Leen zijn plaats ingenomen. Henny heeft in de tweede set keurig netjes 21-10 gehaald tegen een zeer gehaaide tegenstander.
Leen heeft ondertussen grote moeite om bij te blijven. Komt niet goed in zijn slag en de coach in Ronald is ook nog bezig met zijn eigen wedstrijd (Ronald coachen). Het gaat de hele avond al niet zo heel lekker.
Op baan 1 zien we Cor vechten en scoren en zo af en toe missen, maar wat is het daar spannend. Het loopt gelijk op tot 17-17 en vandaar met fantastische rally’s naar de eindstreep. Er is geen stof meer, die wolken waren al opgetrokken tenslotte, maar wat een wedstrijd, uiteindelijk trekt Cor aan het kortste eind en moet hij bij 21-19 zijn meerdere erkennen (nou ja dat nooit). Hij feliciteert zijn tegenstander met de overwinning.
Op baan 3 heeft Ronald het niet gered, de tegenstander was te leep en te scherp en hij had ook te felle schoenen. 21-11 als eindstand was niet genoeg voor een derde set, maar wij twijfelen of Ronald daar nou echt zin in had gehad.
Leen haalde in de eerste set dezelfde cijfers 21-11 maar slaat in de tweede set zo verschrikkelijk veel en hiermee bedoelen we ook echt veel, zelfs de teller vond het veel, uit dat het aantal winners en die waren er ook er eigenlijk niet zoveel, niet meer er toe deed, 21-6 was niet nodig.
Tussenstand, voor u thuis als publiek, wetende dat u aan de radio gekluisterd bent 6-0.
Mocht u nou denken ik had beter wat anders kunnen gaan doen, nee we hebben het nagekeken maar Gordon trouwt toch niet dus u kunt gerust blijven luisteren.

De derde en de vierde dubbel partij komt er alweer aan tenslotte.
Cor en Henny hebben het lastig in hun partij maar wat is nieuw op zo’n avond. We spelen tegen de koploper niet tegen de nummer laatst. De tegenstanders weten slim het OSM koppel uit elkaar te spelen en op die manier punten te maken. Bij 21-11 stopt het tellen alweer.
Ronald en Leen spelen het hele seizoen al goed in hun dubbel en ook nu weten ze door zo af en toe een dropshot te spelen, die wel lukt, punten binnen te halen. Wat heet pas bij 22-20 geven ze het op en eigenlijk alleen maar op aanraden van de teller, die dan wegloopt om de setstand op te schrijven. Zit hier meer in?
De tweede set van Cor en Henny is een getrouwe kopie van hun eerste set en we kunnen dan ook dezelfde commentaren noteren of uitspreken, maar dat doen we niet, we melden gewoon dat het 21-11 is geworden waarbij de notitie gemaakt mag worden dat de mannen alles gegeven hebben.
Ronald en Leen hebben dan nog een set te gaan, maar daar waar het in de eerste set nog goed ging is het nu een stuk minder en dat kan niet tegen een dermate goede tegenstander 21-14. Nog wel goed maar niet genoeg, jammer 8-0 kansloos? Dat nooit maar er was ook niet veel aanspraak op meer.
Na nog een versnapering en een rustige terugrit was een ieder ruim op tijd thuis. Vroeg starten en veel banen betekent automatisch dat je ook vroeg klaar bent tenslotte.
Het zit er op voor dit jaar, volgend jaar nog twee wedstrijden om de competitie af te ronden. Het bestuur is aan het kijken of er passe-partout kaarten in de verkoop kunnen zodat de toeschouwers die 11 januari naar de Safarihal komen ook 19 januari mee kunnen naar Ede. Het wordt lastig om te zien of er genoeg bussen geregeld kunnen worden.

Vanaf de redactie een ieder fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

do 11-01-18 20:309BVO M1Maarssen - Safari6 - 2
vr 19-01-18 20:0010Netwerk Ede M1Ede - De Peppel8 - 0