do 21-09-17 20:301BAN M1Maarssen - Safari6 - 2
wo 27-09-17 19:302De Sjeve Sjuttel M1Bunschoten - De Kuil3 - 5
do 05-10-17 20:303Renswouw M1Maarssen - Safari1 - 7
do 02-11-17 19:304BVO M1Veenendaal - Ontmoetingshuis4 - 4
do 09-11-17 20:305Netwerk Ede M1Maarssen - Safari4 - 4
vr 17-11-17 20:006BAN M1Amersfoort - Bieshaar4 - 4
do 30-11-17 20:307De Sjeve Sjuttel M1Maarssen - Safari8 - 0
do 14-12-17 20:008Renswouw M1Renswoude - Hokhorst8 - 0
do 11-01-18 20:309BVO M1Maarssen - Safari6 - 2

Goedenavond dames en heren,

Live vanuit de Safarihal waar het lijkt alsof ik een echo hoor? Oh, wacht, ik zie het al: de verslaggever van het eerste team (OSM-NJC1) is er ook. Goedenavond, collega!

Tussen de enorme hoeveelheid publiek had ik hem bijna gemist zeg. Hij wilde ook een keer een mooie wedstrijd zien zeker. Ik kan mij nog herinneren dat ons herenteam een keer zo goed speelde, dat het dak er af moest om het niveau ruimte te geven. Maar goed, eerst de wedstrijden. We willen natuurlijk gewoon twee winnende OSM-teams vanavond zien. We zien Teamcaptain Ronald Koenis, Tom Kuijsten, Henny Hilhorst en Leen Schipper de baan op komen.

Ondertussen is er tijd om even te kijken naar de stand. Onze helden staan eervol derde. Veilig en niet al te veel zorgen. Als ze deze wedstrijd winnen, kunnen ze niet meer zakken en veel stijgen is ook niet meer mogelijk. Volgende week is de afsluitende wedstrijd tegen de nummer twee nog, maar die kunnen ook nog de eerste plaats ophalen, dus dat zal nog een behoorlijke opgave worden. Laten we die bespiegelingen maar bewaren tot volgende week, eerst deze wedstrijd.

Dubbel 1 met Tom en Ronald staan klaar, op de andere baan staan Henny en Leen ook te popelen om als tweede dubbel te beginnen. Tom had met invaller Joep in de uitwedstrijd nog verloren, dus hij had wat recht te zetten. De mannen beginnen dan ook furieus en tactisch sterk, dat kun je wel aan Ronald overlaten en Tom is gewoon een heel goede speler. Hij staat niet voor niets als eerste heer opgesteld.

Henny en Leen moeten altijd even wennen aan iets. We weten niet precies aan wat, maar het duurt iedere wedstrijd even, voordat ze goed op stoom zijn. Vreemd eigenlijk: waar zou die stoom vandaan komen?

Wacht even, mijn collega wijst mij op zijn geheel rustige manier op een redelijk mooie slag bij OSM-NJC1. Ja, netjes, dus ... Tom en Ronald gaan ondertussen gestaag door met het binnenhalen van punten en sluiten de eerste set af met 21-8. Whoooo, dat is een goede start.

Zoals al gezegd, Henny en Leen hebben moeite met op gang komen. Ze staan zomaar met 1-9 achter, voordat er iets van rust en lijn te bespeuren is. Uiteindelijk halen ze nog 17 punten maar de tegenstanders hebben er dan al 21. Jammer.

De tweede set van Ronald en Tom gaat wat gelijker op en we zien "Driesetter-Tom" alweer kijken, want de tegenstanders hebben set-point. Maar zover laten de heren het niet komen. Ze halen drie punten op rij en daarmee is de tweede set en het eerste wedstrijdpunt binnen. Yes.

Henny en Leen spelen in de tweede set beduidend beter en komen los. Gaan steeds meer winners slaan. Nou ja, u begrijpt het al voordat ik door mijn clichés heen ben. Met goed spel is de tweede set bij 21-12 ten einde. En nu doorzetten! Oh, daar komt de wave. Even kijken of de collega ook gaat staan. Zo vaak zien we hem niet op de tribune tenslotte. Ja hoor, handjes in de lucht. Ik zie dat hij zelfs even stopt met verslaggeven.

U heeft nog een derde set te goed. Nou "te goed" is niet helemaal het goede woord. Er wordt toch weer wat slordig en gehaast gespeeld en alhoewel er nog wel met voorsprong wordt gewisseld, hangt er toch wat onheil in de lucht. Het loopt gewoon niet goed genoeg en dat is niet voldoende. Eindstand 19-21, tussenstand 1-1, hmmm.

Op naar de 45-toeren spelletjes. Ja, als er singles in het spel zijn komen de grapjes vanzelf (sic).

Zien we daar nou de voorzitster langslopen? Ja hoor dat is ze. Ze heeft nieuwe (aanstormende) leden verwelkomt en ondertussen ook nog even genieten van een aantal mooie partijen badminton. Het publiek vermaakt zich ook kostelijk.

Driesetter-Tom zoals de badmintonbond hem is gaan noemen (daar komt nog een officieel memo van), begint redelijk, maar redelijk is niet goed genoeg tegen een geslepen tegenstander met veel techniek. Alhoewel de krachten niet veel uit elkaar lopen is het bij 19-21 toch klaar met de eerste set. Na wat onzinnige tips van iemand die er normaal gesproken voor zorgt dat het daarna alleen maar slechter gaat (ook een kwaliteit), komt Tom toch op volle (45-)toeren en speelt de tegenstander stuk 21-12. Kijk, daar kennen we Driesetter-Tom nou van. In de derde set gaat het weer gelijk op. We hebben het al vaker gezegd: in deze poule lopen de sterktes niet zo ver uit elkaar. Dat mag ook wel eens genoemd worden. Maar het verbloemd niet dat het bij 15-21 toch over en uit is voor Driesetter-Tom. Tussenstand 1-2. Jammer, maar toch goed gespeeld.

Kan Ronald dan de stand weer in evenwicht brengen? Daar ziet het niet naar uit. We zien de tegenstander uitlopen, 10-14, 11-16, 12-17 en Ronald lijkt het op te geven. Of neemt hij nu wat meer rust? Je ziet Ronald zijn momentje pakken. Een beetje concentratie, gewoon meer zijn eigen spel spelen en gek genoeg is dat voldoende. De tegenstander weet het even niet meer en ziet Ronald langs flitsen (in punten dan) 21-17. Geen punt meer gehaald.

In de tweede set zien we Ronald toch weer achter raken en ... hé, is er bij het andere team een nieuwe speelster? Oh nee, wacht, alleen een nieuw shirt. Nou hopen dat het helpt, zet ’m op Janke. Sorry voor de onderbreking, maar met twee teams zie je soms iets langskomen dat je niet verwacht.

Ronald heeft dus weer een achterstand te pakken, maar net zoals in de eerste set zien we ook nu weer die rust en de eigen tactiek naar voren komen. Ook nu weer is dat voor Ronald het punt van ommekeer. En ook nu wordt het keurig netjes 21-17. Was dit nou een herhaling van set 1? Nee, ze zijn wel gewisseld. Tussenstand 2-2!

Leen speelt zijn single en hij begint meteen sterk. Hij haalt het maximale uit de zwakke punten van de tegenstander en slaat, volgens de voorzitster dan, als een jonge god. Zo hadden wij hem nog niet gezien, maar als de voorzitster het zegt ... De tegenstander komt er bijna niet aan te pas: 21-9. Zo, eerst even de collega melden wat een partij zich hier afspeelt. Pff, alsof alleen het eerste team goed kan spelen. Oh geintje, nou vooruit dan. In de tweede set gaat het eigenlijk gewoon verder. Leen blijft met tips van de teller geconcentreerd en haalt punt na punt binnen bij 21-12 stopt het. Goed gespeeld. Tussenstand 3-2!

Henny speelt ondertussen de linkshandigen-partij van de eeuw. Wat een spanning en wat gaat het gelijk op. Pas bij de 23 weet Henny de ban te doorbreken en het laatste punt binnen te halen 25-23. Oh, daar komt de wave weer. Jammer, de collega blijft zitten als een echte golf...breker. In de tweede set heeft Henny duidelijk de smaak te pakken en slaat steeds meer en meer en meer winners waardoor het uiteindelijk 21-15 wordt. Op naar de laatste dubbels.

Tom en Henny spelen sterk in hun eerste set en weten de tegenstanders niet veel kansen te geven. 21-14 is een heel goede setstand en een mooi moment voor een slokje water. In de tweede set is het eigenlijk een gelijk beeld, behalve dan dat ze van speelveld gedraaid zijn. Het maakt voor Tom en Henny niet veel uit. Hup, nog maar een keer 21-14. Veel dezelfde uitslagen, maar wel een tussenstand van 5-2, dus verliezen is geen optie meer.

Leen en Ronald spelen in hun eerste set niet goed genoeg. Er gaat teveel mis, naast en buiten het veld. Wat praktisch gezien ongeveer hetzelfde is, maar in ieder geval is er bij 14-21 een goed moment voor bezinning en beter spel, want we hebben ze toch wel eens beter zien spelen. In de tweede set blijft het lang gelijk, maar na een zenuwslopende eindstrijd is het zomaar 24-22. Een derde set. Hé, terwijl Driesetter-Tom staat toe te kijken, speelt Leen vandaag een driesetter meer. Als dat maar geen problemen op gaat leveren bij de bond. In de derde set blijft het spannend, maar aan het eind zie je wat vertrouwen terug komen. De dropshots lukken ineens weer en dat is de tegenstanders te machtig 21-15. Eindstand 6-2. Kijk daar kun je mee thuis komen.

Maar helaas wel iets later dan de 22.30 die de zaalbeheerder graag zou willen. Gelukkig kijkt ook hij graag naar een mooie partij badminton en als je vooraf even meldt dat het spannend kan worden, is er gelukkig wel begrip. Dank aan André. Nu we toch aan het bedanken zijn: ook een dankwoord aan Ron voor ook deze avond weer de goede zorg op het gebied van den inwendigen mensch.