do 21-09-17 20:301BAN M1Maarssen - Safari6 - 2
wo 27-09-17 19:302De Sjeve Sjuttel M1Bunschoten - De Kuil3 - 5
do 05-10-17 20:303Renswouw M1Maarssen - Safari1 - 7
do 02-11-17 19:304BVO M1Veenendaal - Ontmoetingshuis4 - 4
do 09-11-17 20:305Netwerk Ede M1Maarssen - Safari4 - 4
vr 17-11-17 20:006BAN M1Amersfoort - Bieshaar4 - 4
do 30-11-17 20:307De Sjeve Sjuttel M1Maarssen - Safari8 - 0
do 14-12-17 20:008Renswouw M1Renswoude - Hokhorst8 - 0
do 11-01-18 20:309BVO M1Maarssen - Safari6 - 2
vr 19-01-18 20:0010Netwerk Ede M1Ede - De Peppel8 - 0

Goedenavond dames en heren,

Live vanuit sporthal de Peppel te Ede, het is hier niet uitverkocht. Jammer genoeg tot twee dagen geleden waren er nog veel seizoenkaarthouders, die wilden komen kijken, omdat Ede nog kampioen kon worden, maar ondertussen heeft Renswouw de poule overwinning zeker gesteld. Hebben de thuisblijvers gelijk? We weten uit de thuiswedstrijd (4-4) dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. De opstelling, we zien Tom Kuijsten, Cor Bras (als invaller voor Ronald Koenis), Henny Hilhorst en Leen Schipper, daar kan het niet aan liggen.

Na afloop van deze wedstrijd zullen we ons wagen aan wat bespiegelingen maar tot die tijd eerst de wedstrijd.

Tom en Cor mogen de eerste dubbel spelen, gelukkig voor uw verslaggever spelen Henny en Leen op de andere baan gelijktijdig. Het wordt weer een geschakel tussen de wedstrijden.

Eerst maar eens even Tom en Cor. Het gaat in de eerste set goed en gelijk op met ook aan Edense kant een invaller en net als bij OSM is ook hier de invaller geen verslechtering. Je ziet wel dat het Edense koppel even moet zoeken en daar maken Tom en Cor goed gebruik van. Uiteindelijk verliezen ze zeer nipt de eerste set 21-19 (OSM speelt uit). Maar met driesetter Tom zien wij nog geen reden tot paniek het gaat eigenlijk gewoon goed.

In ieder geval beter dan bij Henny en Leen, want alhoewel die vooraf hadden afgesproken niet te gehaast te gaan spelen is te rustig ook geen garantie voor succes 21-11. Nog maar net de dubbele punten gehaald.

In de tweede set zie je dat de tegenstanders van Tom en Cor beter aan elkaar gewend raken en dat is niet best voor het OSM koppel. Sterker nog ondanks fel verzet gaat ook de tweede set verloren 21-15.

De tweede set van Henny en Leen is een kopie van de eerste set, maar met een heel groot verschil. Het wordt 21-12, toch een puntje meer. Al met al is de tussenstand wel 2-0 in het voordeel van Ede. Worden we hier nu compleet weggespeeld?

Tom speelt normaal gesproken de eerste single, maar omdat Henny eerder klaar was is hij alvast begonnen en we zien Leen op de andere baan ook al warm spelen.

Henny doet wat hij kan, maar de tegenstander doet dat ook en dat is net iets meer. We zien ook veel slagen net mislukken terwijl we van Henny toch ook al wedstrijden hebben gezien waarin dat allemaal wel lukt. Is het het licht? De baan? De toch iets trager zijnde shuttle? We weten het niet maar ondanks heeeeeeeeeel veel inzet gaat de eerste set toch verloren 21-9. Jammer, maar als die slagen wel lukken moet het toch goedkomen?

Leen speelt zo’n zelfde set op de andere baan. Staat ver achter maar haalt ook nog wat in totdat de tegenstander er klaar mee is en de set afmaakt 21-13. Liggen hier nog kansen?

Henny heeft in de tweede set niet veel meer geluk. Hij blijft in het begin van de set aardig bij, maar je ziet de tegenstander steeds meer punten pakken en uiteindelijk sluiten ze de set af met opnieuw 21-9. Jammer Henny wel goed gespeeld! Tussenstand 3-0

Leen speelt in zijn tweede set weer een verloren partij. Tenminste daar lijkt het op bij 17-11 in het voordeel van de Ede speler. Maar hij vat het wat te laconiek op en Leen niet waardoor het nog gelijk wordt. Sterker nog uiteindelijk staat er 19-21 op het bord en een lichte verbazing bij de Ede speler. Wat is er gebeurd?

Een derde set dus. Ondertussen is Cor aan zijn single begonnen, waarbij duidelijk wordt dat die spelers wel heel erg aan elkaar gewaagd zijn, het publiek dat normaal gesproken voor de thuisspelende ploeg is heeft ook wel wat aanmerkingen op de Ede speler. Het maakt Cor allemaal niets uit. Hij probeert er gewoon het beste van te maken.

Leen wisselt ondertussen bij 7-11 in de derde set. Is die achterstand te groot? Wij denken dat hij liever iets “closer” had gestaan. Het is spannend, heel spannend zelfs. Het wordt nog 17-17 en 18-18. De tegenstander krijgt ook nog een lichte vlaag van paniek 19-19. We zien hier toch niet het eerste punt voor OSM komen? Een hoge slag, een misser en het is 20-19. Spannennnnnnnnnnnd.
Service, return uit, jammer 21-19. Een zeer opgeluchte tegenstander die toch nog even bang was dat dit niet goed af zou lopen. Tussenstand 4-0.

Cor haalt tot ongenoegen van het publiek in de tweede set vol door en slaat de tegenstander van hoek naar hoek. Als de man niet zo lang was geweest had hij nog veel shuttles op moeten rapen. Dat is raar, want uiteindelijk hoef je maar 21 punten te maken, in ieder geval haalt Cor op klasse 18-21 en daarmee een derde set, welja. We voelen alweer een memo van de bond komen over driesetter Tom.
In ieder geval ook een derde set voor Cor waarin er wel kansen liggen, maar tegen deze tegenstander moet alles wel raak zijn, ieder kansje moet tellen en haalt Cor het net niet. In een mooie derde set gaat het lang gelijk op en is bij 15-15 nog niet te zeggen wie gaat winnen, maar dan ineens vindt de Ede speler een opening en staat het zomaar 21-16. Waar kwam dat ineens vandaan? Tussenstand 5-0, we worden niet weggespeeld maar 5-0 ziet er wel zo uit.

Kan Tom dan nog wat aan die 0 doen? Het begin ziet er al niet veel belovend uit. Zonder veel emotie loopt de Ede speler punt voor punt uit op Tom, die na een aantal slagen in ieder geval wel alle mogelijkheden om uit te slaan heeft getoetst. Is het slecht nee, maar tegen dit soort spelers is goed al niet goed genoeg. Hiervoor moet je top zijn en eigenlijk nog iets beter, 21-9 laat dat zien.
Maar met Tom weet je een ding zeker. Hij kan zich heel goed herpakken en van daaruit een driesetter uit het vuur slepen. Het gaat ook beter in de tweede set, tenminste in het begin. Tom staat voor en heeft de goede slagen te pakken, maar de tegenstander is niet zomaar verslagen en herpakt zich. We zien een set die alle kanten op kan en lang gelijk op gaat maar helaas na een slechte wave is het zomaar weer 21-19 hoe dan? Tussenstand 6-0. We zien het somber in. Het wel aanwezige publiek heeft in ieder geval wel mooie partijen gezien.

De dubbels laten het beeld van de avond zien. Het verschil is niet groot, maar wel steeds net te groot, is de scherpte er niet? Kwaliteiten zijn er genoeg. We zien toch weer mooie dropshots, mooie punten van Tom, gemene services van Cor, verassende slagen van Henny. Eigenlijk zien we mooie dingen, maar het is niet genoeg. Tom en Henny spelen 21-12 en 21-11 in hun dubbel en Cor en Leen 21-19 en 21-15. Eindstand 8-0, jammer we hadden de OSM helden een mooiere eindstand in de laatste wedstrijd gegund, maar tsja net niet genoeg.

U heeft nog een paar bespiegelingen van me tegoed.
Onze helden hebben in totaal 185 games gespeeld. Dat zijn er 13 meer dan de nummer 1 in de poule. De naam driesetter Tom kwam niet van niets. Uit de 10 wedstrijden zijn 39 punten gehaald. Hiervan zijn vier wedstrijden gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 3 verloren. De drie verloren partijen zijn de partijen tegen de nummer 1 (2X) en 2 uit de poule, waaruit dan dus ook het gelijkspel komt thuis tegen Ede. De basisspelers zijn keurig netjes op de plaatsen 9, 10, 11 en 12 geëindigd waar we gerust trots op kunnen zijn. In totaal zijn er 3287 punten gescoord in het voordeel van OSM helaas hebben we ook 3244 punten tegen gekregen, maar nog steeds een positieve score. En daar sluiten we mee af.
Een dank gaat uit naar Joep Simons, Cor Bras en Hans Roberti voor het invallen! Het was een mooi seizoen met fantastische wedstrijden, uw verslaggever heeft met plezier de wedstrijden bekeken en heeft heel vaak waanzinnig badminton gezien. Publiek bedankt voor de steun en de sfeer in met name de Safarihal. Ook namens het team een dank aan de aanwezige toeschouwers.

Op naar de voorjaarscompetitie waarbij het nu nog niet duidelijk is waar uw verslaggever terecht komt. De teams zijn al wel ingedeeld, maar op de redactie is er nog onenigheid over wie welke wedstrijd van commentaar voorziet.