foto

18-02-18: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.

Veel eerste prijzen voor onze jeugd op de regionale jeugdkampioenschappen van regio Centrum.

De regiokampioenschappen jeugd (RJK) Centrum werden op 17 en 18 februari gehouden in Amersfoort.

Onze jongste deelnemer was Jits Karczewski die in de categorie onder-13 heel verdienstelijk tweede werd in zijn poule heren enkel. En hij werd ook tweede in zijn poule herenenkel onder-15. Helaas gingen alleen de poulewinnaars door naar de finales.

In de leeftijdscategorie onder-15 deden Ingeborg Steen, Julie de Kock, Stefanie Kip, Berend van Brenk en Dave Tse mee, en met succes:
- Stefanie en Julie zijn eerste geworden in de dubbel onder-15 Plastic (er zijn aparte categorieën voor plastic en veren shuttles);
- Julie en Berend waren eerste in de categorie mix onder-15 Plastic;
- Ingeborg en Dave werden regiokampioen in de categorie mix onder-15 Veren;
- en daarnaast heeft Dave nog de tweede prijs gewonnen in de enkel onder-15 Plastic en samen met Dawit Lenting (van badmintonvereniging Velp) kreeg hij ook de beker voor de tweede plek in de dubbel onder-15 Veren.

In de categorie onder-17 zagen we Joyce Sung en Danny Edelbroek (met Berend in de dubbel). Joyce had heel mooie wedstrijden gespeeld, maar helaas wist zij niet de finales te bereiken. Danny had wel succes in zijn dubbel met Berend. Zij werden eerste in de dubbel onder-17 Plastic.