Scotland wins!

foto

17-02-11: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Thanks to Marion Findlater, a supporter of the Scottisch team on the European team Championships Badminton, I became a fan of the Scots, and "we" won!!

Klik voor vergrotingMijn bezoekje aan het EK voor landenteams begon als vanouds: John van Rooijen stond buiten klaar voor een hartelijke ontvangst, dit keer in het filerijke Amsterdam (de huishoudbeurs!). In de mooi aangeklede sporthal traden twaalf teams aan voor de ochtendronde. Weinig publiek, maar dat was niet erg: ik kon zo gemakkelijk tussen de teams zitten en dan beleef je de wedstrijden op een veel leukere manier.

Klik voor vergrotingZo belandde ik toevallig in het Schotse vak dat geplaagd werd door erg goed spelende Spanjolen, maar vooral door hun erg luide aanhang die met twee van die toeters elk Spaans punt vierde. Marion sprak me aan: Coming to support Scotland? Met een piep in de oren van het Spaanse lawaai, was ik wel te porren voor wat tegenwicht: HUP SCHOTLAND!!

En verdomd: daar waar ze in de vorige wedstrijden steeds de eerste set verloren, wist het herendubbel nu wel meteen deze set te winnen. Ik mocht blijven en genoot van een leuke partij, waarin de Schotten met 4-1 gehakt maakten van Spanje. Nog snel een teamfoto en morgen gaan we weer verder. Wedstrijddetails op toernooi.nl.

Klik voor vergrotingVlak voor de middagsessie zag ik mijn Duitse favoriet Ingo Kindervater voorbij komen. Ik heb hem al vaker gezien en bij de laatste Dutch Open vormde hij een mooie afsluiting van de dag. Het is een echte dubbelspeler en dus moest ik eerst de singels uitzitten. En die duurden lang. De herenenkel had menig rally boven de 40 slagen en het werd natuurlijk een driesetter, die na 1 uur en 5 minuten(!) nipt gewonnen door Duitsland. De damesenkel leek vlotter te gaan, de Duitse pakte vrij overtuigend de eerste set, maar zakte in de tweede helemaal in en gaf ik haar geen cent voor de derde. Toch gaf ze het in die derde niet op en kon na een achterstand wonderwel aanklampen tot bij 12-12. Inmiddels waren we toch 45 minuten onderweg en conditioneel was het ineens op bij tegenstander en zo pakte de Duitse alsnog de partij. Daarna mocht Ingo en meteen bij het eerste punt van zijn hand was het duidelijk: dit wordt een kort partijtje. De Duitsers wonden er geen doekjes om. Met twee 21-weinig werd de tegenstander van baan geveegd in 17 (!) minuten. Een hoofdrol voor Ingo die ook het laatste punt met een mooie schijnbeweging cross binnen wist te halen (toernooi.nl).

Snel naar huis voor het avondeten en daarna weer terug voor de avondsessie met Nederland tegen Litouwen. Nederland trad aan met het B-team, i.v.m. het sponsorconflict mag de top 4 (!) van Nederland niet meedoen. Dat B-team deed het bij vlagen goed, met name Patty Stolzenbach en Iris Tabeling haalden voor Nederland de kooltjes uit het vuur, waar Samantha Barning en Saber Afif het zwaar lieten afweten. Gelukkig gaf de herendubbel de burger weer moed: de Littouwers werden door het geweld van Jorit de Ruiter en Dave Khodabux van de baan geveegd (toernooi.nl).

Een mooie afsluiting van een mooie dag op het EK. Je kan er tot en met zondag naar toe!

Meer foto's in dit album.

Ronald Koenis


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.