Uun Santosa tweedubbel Europees Kampioen Veteranen!

foto

26-09-16: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.
28-09-16: 2 Reacties

Uun is in de categorie herenenkel boven-60 en ook met Rob Ridder in de herendubbel boven-60 als eerste geëindigd op het EK Veteranen. Huldiging op 7 oktober. Ook veel medailles voor de andere Nederlanders.

Van 18 tot en met 24 september zijn de grootste European Senior Championships ooit gehouden in Slovenië. Vanuit Nederland waren 15 spelers present, waaronder (natuurlijk) onze trainer Uun Santosa. Dat hij kansen had, bleek al uit de loting waar hij in de herenenkel én de herendubbel als tweede was geplaatst.

Maar het scheelde weinig of Uun had niet op het podium gestaan. Vijf weken voor het EK liep hij tijdens een training een hamstring-blessure op. Het bleek een spierscheurtje te zijn en op dat moment dacht hij dat hij zijn deelname aan de Europese Kampioenschappen moest afzeggen. Maar fysiotherapeut en tevens vriend E.G. Lauw uit Den Haag gaf Uun een intensieve behandeling. En al na twee weken kon hij de trainingen weer oppakken. Pas in de laatste week voor het kampioenschap kon Uun weer voluit spelen.

Uun had zijn verwachtingen bijgesteld: het doel was simpelweg zo ver mogelijk te komen, want hij had natuurlijk wel een enorme trainingsachterstand. De loting zat mee, zodat Uun de eerste dagen relatief eenvoudig door kwam. Alleen op de vierde toernooidag in de kwartfinale herenenkel tegen Per Mikkelsen uit Denemarken had hij het erg zwaar. Gelukkig wist hij het spel in een spannende driesetter nipt naar zich toe te trekken: 19-21, 21-14, 21-19. Daarna speelde Uun - alleen of met Rob Ridder - gewoon te goed voor al zijn tegenstanders en op zaterdag werd hij DUBBEL EUROPEES KAMPIOEN.

Uun's reactie: Ongelooflijk dat ik zowel de single als dubbel heb gewonnen!

OSM Badminton gaat de dubbelvoudig Europees kampioen huldigen op vrijdag 7 oktober rond 19:30. Dan is er uitgebreid gelegenheid om Uun te feliciteren.

De scores van al zijn partijen zijn te vinden op pagina bwf.tournamentsoftware.com. De wedstrijden staan ook op YouTube:
- finale herenenkel vanaf 2:23:00

- finale herendubbel vanaf 4:05:00

- medailleceremonie herenenkel vanaf 0:38:00 en herendubbel vanaf 1:05:00
- halve finales herenenkel vanaf 6:38:00 en herendubbel vanaf 8:41:00

Naast dit fantastisch resultaat, kunnen we de prestaties van de andere Nederlanders niet onvermeld laten:
Georgy van Soerland werd Europees kampioen in damesenkel boven-40 én met Esther Fleurbaaij ook in de damesdubbel boven-40 én met Gerben Bruijstens behaalde ze zilver in de gemengd dubbel boven-40.
Rob Ridder is óók dubbel Europees kampioen, naast het herendubbel won hij met zijn vrouw Marjan het gemengd dubbel boven-60 en óók Marjan is dubbel Europees kampioen, want zij werd ook eerste in het damesdubbel boven-60.

Zilver voor:
Sandra Kroon en Jeannette van der Werff in de damesdubbel boven-50

Brons voor:
Gerben Bruijstens in herendubbel boven-35;
Arjan Regtien in de herendubbel boven-45;
Marcel Rietberg in in de herendubbel boven-50;
Maureen Kleijwegt in de damesenkel boven-55.

Voormalig OMS-er en trainer Ruud Faas trof het niet in de lotingen, want hij werd twee keer tijdens de rondes uitgeschakeld door de latere winnaars in de categorieën herendubbel boven-50 en de herenenkel boven-50. Van hem komt wel deze foto van de voorbereidingen van het Nederlands team:


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   



Reacties

Shirley Klerks reageerde op 28 september 2016 om 08:51 met:

Van harte gefeliciteerd met je dubbele overwinning. Het is een topprestatie!


Jan Nijkamp reageerde op 27 september 2016 om 16:35 met:

Dubbel gefeliciteerd Uun.
Ik heb een aantal partijen van je gezien via de livestream.
Zelfs die wedstrijd tegen Mikkelsen, al was dat via een andere uitzendbaan. Ik zag dat je weer helemaal fit was en je loopacties hebben je naar de overwinning geholpen.
Dat bleek wel in de finale, want toen kon iedereen goed zien dat jij de beste van de 60-ers in de single was.


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.