Veel finales voor OSM Badminton

foto

11-04-10: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugdcompetitie.
11-04-10: 2 Reacties

Ook afgelopen weekend was de OSM Badminton-jeugd present op een jeugdtoernooi. In de sporthal Elderhof in Arnhem werd de tweede BGZ-toernooi gespeeld en opnieuw gingen veel spelers met een beker naar huis.

Gilles de Kock kwam uit in de jongste klasse onder-11. Onder-13 speelden Amber Bargerbos, Charmain Klerks en Cyril de Kock. De klasse onder-15 was vertegenwoordigd door Emma Rademaker, Jadine Smit, Feye Hoekstra & Tim Koenis. En Elano Nijkamp en Martijn Koenis kwamen uit in de hoogste klasse.

In de poulewedstrijden verliep alles zeer vlotjes, alleen Tim & Emma lieten in de mix een steekje vallen, waardoor ze meteen de halve finale misten. Maar alle andere poulewedstrijden waren voor OSM.

In de halve finales was het beeld helaas niet zo rooskleurig, al was het maar omdat sommige OSMers andere OSMers tegenkwamen. In het damesenkelspel troffen Amber en Charmain elkaar in de halve finale. Zoals gebruikelijk is deze partij lastig ook, niet alleen voor de speelsters, maar ook voor de coaches Dennis & Jan én voor de moeders Lia en Shirley. Charmain won de eerste, Amber de tweede en dus moest opnieuw een derde set deze match tussen de dames beslissen. Dit maal won Charmain en ging zij door naar de finale. In die finale maakte Charmain in de eerste set wel mooie punten en bleef dicht bij Vera in de buurt, maar op een gegeven moment werd het verschil steeds groter doordat Vera beter ging spelen. De tweede set begon Vera sterk. Charmain vocht voor haar punten. Door de spanning begon ze meer fouten te maken. Ze heeft wel rake meppen uitgedeeld en mooie shuttles geplaatst, maar niet genoeg om er een driesetter van te maken zoals de vorige keer in Tiel. In de damesdubbel speelden Charmain & Amber ook de finale. Zo moeilijk als het enkelspel voor ze was, zo gemakkelijk de dubbel: met twee keer 21 weinig was de beker binnen.

Andere slachtoffers van de halve finale waren de damesdubbel Emma & Jadine die sneuvelden in een niet zo fraaie partij. In de mix troffen Feye & Jadine de zus & broer Naomi & Michael Rensink. Een duo dat net zo goed op elkaar is ingespeeld als Feye & Jadine. Het werd een magistrale partij. Fantastische slagenwisselingen, het publiek genoot. De spelers niet minder. In de eerste set kaapten de OSMers de winst weg (21-19), maar in de tweede set moesten ze toegeven en in de derde ging er een kaarsje uit bij OSM. Jammer dat ze net dit stel tegenkwamen, ze speelden namelijk veel beter dan de andere finalisten en hadden dus recht op een tweede prijs, maar helaas. Samen met Tim speelde Feye ook nog even in de herendubbel. Daar liep alles op rolletjes, hun titel kwam werkelijk geen moment in gevaar en ze wonnen overtuigend de eerste prijs.

Ook Cyril vond zijn Waterloo in de halve finale, waar hij te laat op stoom kwam, maar samen met zijn broertje Gilles drong hij in het herendubbel wel door tot de finale. In een spannende driesetter moesten ze toch genoegen nemen met een tweede plek. In het enkelspel kwam Gilles - na zijn ervaringen in de Junior Masters - weinig tegenstand tegen en overtuigend won hij de finale met 21-12; 21-6.

In de herenenkel ontmoette Elano weinig tegenstand. Als echte toernooispeler walste hij over iedereen heen, tot de finale dan. Maar voor we daar verslag van doen, eerst Martijn. Hij moest echt aan de bak in het enkelspel. Geen enkele partij was echt makkelijk en in de halve finale speelde hij een leuke pot. De eerste set zag er goed uit, hij kon lekker smashen en daarmee de punten en de set pakken. Maar in de tweede ging het spel eerder naar het net en dus kwamen de punten moeizamer: Martijn liep tegen een forse achterstand aan, maar knokte zich weer keurig terug in de wedstrijd. Precies bij de 20-20 kwam hij langszij en wist zelfs een matchpunt op 21-20 te krijgen. Maar hij kon die net niet verzilveren en met 22-24 ging deze set verloren. In de derde waren de rollen omgedraaid in de zin dat Martijn nu meteen een voorsprong kon opbouwen en het overwicht in de set had. Hij won en dus ging hij door naar de finale om daar zijn bekende rivaal Elano tegen te komen. In die finale werd nog eens onderstreept dat Elano terecht clubkampioen is: Martijn kwam er in de eerste set niet aan te pas. In de tweede steeg de lol en kwamen er evenwichtigere rally's. Martijn wist tot 17 – 17 Elano bij te blijven, maar ook niet verder en met 21-17 schreef Elano ook dit toernooi op zijn naam, zijn derde alweer! Met zijn tweeën wonnen Elano en Martijn ook nog en passant het onderdeel herendubbel, eigenlijk bij gebrek aan enige tegenstand van hun formaat (21-1 in de laatste partij zegt genoeg).

Het was een lange dag: van 08:30 tot 21:30 werd er gebadmintond en er moesten pizza's aan te pas komen om iedereen op de been te houden. Gelukkig was er daardoor wel genoeg tijd om de prestaties te verslaan. En met vijf eerste plaatsen kunnen we terugkijken op een heel mooi toernooi. Foto's vind je hier. Alle uitslagen staan op www.toernooi.nl.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   



Reacties

Maurits vtl reageerde op 11 april 2010 om 11:42 met:

OSM, jeugdvereniging van het jaar? In ieder doen de spelers het weer erg goed. Van harte wederom met de prestaties van dit weekend!


Jan Smit reageerde op 11 april 2010 om 11:40 met:

Het was een lange dag met veel mooie wedstrijden, het blijft mooi om te zien hoe publiek en spelers om gaan met emoties, dat maakt sport mooi. Degene die hebben gewonnen, gefeliciteerd.


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.