ALV

Minimaal eens per jaar, doorgaans een dinsdag in december, roept het bestuur de algemene ledenvergadering (ALV) bijeen. In de uitnodiging aan alle leden worden ook alle stukken meegestuurd.

In de ledenvergadering zelf leggen het bestuur en de commissies verantwoording af voor het reilen en zeilen van de vereniging. De ALV bespreekt de begroting en andere voorstellen vanuit het bestuur. Leden kunnen in de ALV het beleid van OSM Badminton bespreken en zelf ook voorstellen doen. Ten slotte kiest de ALV de belangrijkste functies binnen het bestuur: die van voorzitter, penningmeester en secretaris.

Als de situatie er om vraagt, kan een extra ALV worden belegd, bijvoorbeeld als een belangrijk besluit meer tijd, voorbereiding of informatie vraagt.

De agenda

Die is altijd:

  1. Opening
    Welkom door de voorzitter.
  2. Ingekomen stukken
    Dat kunnen voorstellen van leden zijn, maar meestal zijn het afmeldingen voor leden die wel wilden, maar niet konden komen.
  3. Notulen vorige ALV
    Een moment van verwarring, maar in deze ALV wordt officieel de notulen van de vórige ALV vastgesteld.
  4. Jaarverslag van het bestuur
    Het bestuur doet verslag van het afgelopen seizoen =, inclusief een overzicht van het aantal leden.
  5. Jaarverslagen commissies
    De voorzitters van de jeugdcommissie, technische commissie en redactiecommissie doen verslag over het afgelopen seizoen. Dus niet over het lopende seizoen.
  6. Verslag kascontrolecommissie en verkiezing nieuw kascontrolelid
    Voordat we de jaarrekening behandelen, geeft de kascommissie haar zienswijze daarop. Bij aftredende kascommissieleden, kiezen we ter plekke nieuwe leden. De kascommissie voor het lopende seizoen moet uit 2 leden bestaan die zelf niet in een commissie zitten.
  7. Financieel jaarverslag
  8. Benoeming bestuursleden
    Ook als in de loop van het seizoen een nieuw bestuurslid heeft deelgenomen, moet hij/zij formeel door ALV worden benoemd.
  9. Begroting
    Voor het lopende seizoen is de begroting al vastgesteld. De ALV kan hier de begroting voor het komende seizoen bespreken.
  10. Voorstellen vanuit het bestuur
    Doorgaans heeft het bestuur een voorstel over de contributie en trainingskosten. In de ALV is lang geleden afgesproken dat de contributie en trainingskosten meebewegen met de consumentenprijsindex van het CBS.
    Over elk voorstel wordt gestemd. Bij staken van de stemmen, beslist de voorzitter.
    Daarna wordt de begroting definitief vastgesteld.
  11. Rondvraag
    De gelegenheid voor de aanwezige leden om hun ideeën over de vereniging te delen.
  12. Sluiting
    Tijd voor een drankje!


Lees verder: Jeugdcommissie.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email