Badmintonmentaliteit

Je spelmentaliteit is naast je techniek, tactisch inzicht en fysiek een belangrijke bepaler voor jouw manier van badmintonnen. Je kan met een verkeerde mentaliteit verliezen en zelfs jouw plezier in badminton verliezen. Met een goede mentaliteit vergroot je je kans om met plezier te spelen en daardoor vergroot je ook je kans op winst in een partij, of in ieder geval in v├│lgende partijen.

Mentaliteit is geen objectief begrip. Het wordt voor een groot deel bepaalt door hoe je bent en hoe je bent opgevoed. Toch is er in sport, en zeker ook badminton, een basis, die we hebben gebundeld rondom het begrip Sportiviteit. Hier vind je de basis-gedragsregels.

Om je spelplezier te verhogen, beschrijven we veel voorkomende situaties die je als recreatieve speler vaak tegen zal komen. Door je daarin een bewuste houding aan te nemen, maak je het leuker voor jou en de mensen om je heen.

Als je verder groeit in de sport en je je mentaal wilt verbeteren op wedstrijdgebied, ben je toe aan het verbeteren van je wedstrijdmentaliteit. Dat is gericht op het verhogen van je winstkansen.

De laatste stap is die naar topsport, tijd om serieus de bakens te verzetten.


Lees verder: Sportiviteit.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email