Bondslidmaatschap

We melden alle leden van OSM Badminton ook aan bij de Nederlandse bond voor badminton: Badminton Nederland (BNL). Dit bondslidmaatschap geeft recht om deel te nemen aan de door de bond georganiseerde toernooien voor jeugd en senioren, en de competities voor jeugd, senioren en recreanten. Ook op veel andere open toernooien wordt het bondslidmaatschap als vereiste gesteld.

Bondslidmaatschapsbewijs

Met het Bondslidmaatschapsbewijs en je eigen ID-bewijs kan je je legitimeren als lid van Badminton Nederland. Officieel moet je dit doen op alle toernooien en bij competitiewedstrijden, maar in de praktijk vraagt bijna niemand er meer om. Wel is het verstandig om je te kunnen legitimeren op de regionale en nationale kampioenschappen.

Zodra je bij BNL bent aangemeld, krijg je een mail met je bondsnummer. Daarmee krijg je toegang tot mijnbadminton.nl. Op deze site staan je persoonlijke gegevens die bij de bond bekend zijn over je lidmaatschap. Je kan er een pdf downloaden van je Bondslidmaatschapsbewijs.

Toernooi.nl

De bond geeft je ook door als speler op de site badmintonnederland.toernooi.nl waar je alle spelers, toernooien en competities vindt.

Badminton Nederland App

In 2023 is de app van BNL vernieuwd en toont het naast je Bondslidmaatschapsbewijs ook het nieuws van BNL, haar speelkalender en opnieuw alle toernooien en competities.

Je kan deze App zo op je mobiel krijgen:

  • Zoek in je app-store naar de "Badminton Nederland App". Deze is herkenbaar aan het blauwe logo.
  • Download hem naar je mobiel.
  • Als je de app start, kan je dezelfde logingegevens gebruiken als voor Mijnbadminton.nl.
  • Heb je dat nog niet, dan kan het ook zo: in het login-scherm een Login aanvragen.
  • Geef je bondsnummer op (dat staat in de mail die je van BNL hebt gekregen. Het secretariaat heeft het nummer ook, en je kan hem ook vinden op badmintonnederland.toernooi.nl) en druk opnieuw op Login aanvragen.
  • Je krijgt vrijwel direct een mail van Badminton Nederland met de titel Wachtwoord reset Badminton Nederland. Daarin staat een link naar de site van Foys, de leverancier van de app.
  • Daar kan je een wachtwoord opgeven.
  • En daarmee kan je dan weer inloggen op de app.

In de app vind je je Bondslidmaatschapsbewijs onder je Profiel, dat ziet er zo uit:
sportpas-voorbeeld

Als je naast je eigen lidmaatschap ook die van bv. je partner of je kinderen in de app wilt zien, moet je in de app kiezen voor Meer - Account wisselen - Nieuw account toevoegen. Dan kan je op ongeveer dezelfde manier als hierboven staat, hun profiel met lidmaatschap toevoegen. (Maar: We weten niet zeker of dit werkt)


Lees verder: Wijzigingen.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email