Trainingsplannen

Als enige badmintonvereniging in Nederland publiceert OSM Badminton kant en klare trainingsplannen voor badmintontrainers.

Ad hoc trainingen

Hier staan een aantal trainingsplannen voor eenmalige gelegenheden:

Meer-weekse programma's

Voor recreanten ligt er ook een compleet 6-weekse trainingsprogramma. Bij OSM draaien we dit programma twee keer achter elkaar: de eerste keer als beginnerstraining, en de tweede keer als gevorderdentraining. In de trainingsplannen vind je dat verschil in niveau dus ook terug.

Daarnaast hebben we veel aanvullende 3- tot 6-wekelijkse trainingsprogramma's voor jeugd en recreanten gedraaid:

Jaarprogramma voor competitietraining

Hier komt een trainingsprogramma voor een heel seizoen (30 weken) voor de competitietraining. Het start met de uitgangspunten voor de trainingen, de spelers, de trainer en zijn assistenten. Elke trainingsplan kent vaste onderdelen die zijn beschreven in dit sjabloon en we gebruiken daarbij een setje afkortingen. Het trainingsprogramma is opgebouwd vanuit een jaarplan met daaronder een reeks van trainingsplannen in principe voor elke week van het trainingsseizoen.

Ik zal het in de loop van het seizoen 22/23 steeds verder ontwikkelen, omdat ik dit seizoen voor het eerst de competitiegroepen training geef. Ieders feedback is welkom, graag zelfs!
Ronald Koenis


Lees verder: Uitgangspunten comp.training.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email