Jaarplan seniorencompetitietraining

Hier staat het trainingsprogramma voor een heel seizoen (30 weken) voor de senioren competitietraining. We werken vanuit deze uitgangspunten voor de trainingen, de spelers, de trainer en zijn assistenten. Elke trainingsplan kent een vaste opbouw.

Jaarplan senioren competitietrainingen

Een jaarplan is een kapstok, waar we individuele trainingsplannen aan ophangen. Het jaarplan deelt het seizoen op in een aantal periodes met een eigen focus:

PeriodeFocusAchtergrond
Eerste 2/3 wekenTiming & teambuildingDeelnemers komen terug van vakantie, de meesten hebben niet/weinig gebadmintond. Daarom vooral veel slaan op een halve baan, om weer de timing goed te krijgen.
Niets forceren (geen smash).
De teams moeten nog aan elkaar wennen, dus nadruk op met je team spelen.
Eerste competitiewedstrijden (sep/okt)Vastheid & teambuildingWe werken aan de vastheid van de slagen in een dynamische setting. Dus veel vlinderen, waarbij telkens 1 slag centraal staat. We proberen teamleden steeds met elkaar te laten spelen.
Midden in de competitie (nov/dec)TactiekWe verleggen de focus naar toepassing van de technieken in de tactiek.
Laatste competitiewedstrijden (jan/feb)Niet-basisslagen & tactiekenMeer aandacht aan de niet-basisslagen en voor tactieken die om een eigen training vragen.
Toernooien (feb/mrt)ToernooispelersIn de toernooi-periode gaan we dieper in op het verbeteren van het spel van individuele toernooispelers. De onderwerpen zijn dus niet voorspelbaar.
Voorjaar (maart/april)Bijzondere techniekenNu is er ruimte voor het experimenteren met bijzondere technieken. We zoeken nieuwe grenzen voortbouwend vanuit een bekende basis.
CJK (april)ClubkampioenschappenIn de laatste weken richten we ons op de clubkampioenschappen: veel wedstrijdelementen.

Voor de duidelijkheid: de periodes hebben geen scherpe randen en we zullen echt wel gaan afwijken als daar bv. vanuit de spelers aanleiding voor is.

De trainingsplannen

Here we go!

Vastheidstrainingen:

Trainingen op tactiek:

Bijzondere technieken:

Vanaf hier ben ik de trainingsplannen aan het herzien op basis van de evaluatiepunten onderaan de pagina.

Gasttrainingen:

Idee├źn die het niet hebben gehaald:

Evaluatie

  • Twee aangevers met 1 uitvoerder werkt goed om consistente aanvoer te krijgen. Doorlopen van de oefeningen om te kijken waar dat toegepast kan.
  • En 1 aangever met 2 bewegende uitvoerders werkt goed om meer spelers tegelijk aan het werk te hebben. Doorlopen van de oefeningen om te kijken waar dat toegepast kan.
  • Meer/terugkerende oefeningen met multifeed (rijtjes van 20) verwerken in de trainingen, met een opbouw naar steeds meer rijtjes per training. Dit kan ook als een alternatief voor het afsluitende partijtje.
  • Youtube playlist enkel-tactiek opnemen.


Lees verder: Uitgangspunten seniorencomp.training.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email