Jeugdactiviteiten

De jeugd (tot zo'n 18 jaar) is een speciale doelgroep, waarin elk niveau eigen speel- en trainingsmogelijkheden heeft.

Als je nog nooit hebt gebadmintond, kan je komen proefspelen. De beginnende en recreatief spelende jeugd krijgt elke zaterdag een op hun leeftijd afgestemde training. Voor kinderen t/m 12 jaar in jeugdgroep 1, voor de oudere kinderen in jeugdgroep 2. Op deze ochtenden kan je ook vrij spelen.

Voor de vergevorderde kinderen en de competitiespelers is er een pittige jeugdcompetitietraining op vrijdagavond. Minimaal 16 OSM-ers kunnen daarnaast deelnemen aan de BSU-training op woensdagavond. Voor wie twee keer trainen in de week nog niet genoeg is: je kan in onze omgeving nog meer trainingen vinden.

De jaarcontributie geeft recht op de zaterdagtrainingen. Voor de kinderen die niet meer op zaterdag trainen, geeft de jaarcontributie recht op een grote korting op beide vrijdagtrainingen. Er blijft wel een kleine bijdrage over om te betalen.

Jeugdspelers die het niveau hebben bereikt dat ze met de senioren mee kunnen komen, mogen - na toestemming van het bestuur - ook meespelen op de vrije speelavonden. Het bestuur beoordeelt hierbij onder meer of er ruimte is en of er persoonlijke begeleiding gewenst is.

Naast de trainingen in onze accommodaties, biedt OSM ook de gelegenheid, met name voor scholen, om bij hen een badmintonles op locatie te verzorgen.

Bij OSM kan je ook meedoen aan de jeugdcompetitie. Vaak zie je deze spelers ook terug op open jeugdtoernooien. OSM Badminton zelf organiseert het OSM Open en een aantal interne toernooien voor de jeugd:

  • het vriendjes- en vriendinnetjestoernooi;
  • het sinterklaastoernooi;
  • het familietoernooi;
  • de jeugdclubkampioenschappen.

Als je 18 wordt, mag je naar de volwassenen. Om de overgang te vergemakkelijken, kan je er voor kiezen om nog wat langer aan de jeugdactiviteiten mee te doen en je mag ook 6x gratis meedoen aan de recreantentraining voor gevorderden, zodat je op de vrije speelavonden ook andere spelers leert kennen.


Lees verder: Proefspelen.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email