Jeugdgroep 1

Jeugdgroep 1 is bedoeld voor beginnende en recreatief spelende kinderen vanaf een jaar of 5 tot 12 jaar (de basisschool).

De kinderen van jeugdgroep 1 beginnen elke zaterdag om 8:30 in de Safari-hal met een renspelletje als warming up. Daarna wordt in verschillende groepjes getraind, zie hieronder. Hierbij is altijd een trainer en een begeleider van de jeugdcommissie aanwezig. Daarnaast zijn er vaak trainersassistenten en begeleidende ouders in de zaal.

Tussendoor is een kleine pauze, waarin veel kinderen even wat drinken. De training wordt vaak afgesloten met een onderling partijtje, waarin het geleerde meteen kan worden geoefend. De training duurt 5 kwartier, dus tot 9:45. Ouders van de kinderen kunnen ook vanaf de tribune de training volgen.

Drie groepen

A. Starten met Bamito

Het Bamito-jeugdprogramma is voor kinderen vanaf 5 jaar. Ook de beginnende wat oudere kinderen starten in deze groep, totdat ze vaardig genoeg zijn om over te gaan naar de volgende jeugdgroep.

Plezier staat centraal, terwijl ongemerkt de kinderen leren te badmintonnen volgens de leerlijn van Badminton Nederland. We werken met speciale materialen, aangepaste veldjes en doen heel veel oefenspelletjes. Daarmee maken we van elke training een klein feestje!

B. Leren van de basisvaardigheden

Deze groep is voor kinderen met enige beheersing van de basisvaardigheden vanaf 8 jaar. Het lesaanbod is complexer en bevat vaak doorlopende oefeningen op de hele badmintonbaan.

C. Voorbereiding op competitie

In deze groep werk je meer aan het spelen van partijtjes, vaak als voorbereiding op deelname aan de jeugdcompetitie.


Lees verder: Jeugdgroep 2.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email