Open jeugdtoernooien

Vaak zijn spelers van OSM te vinden op Open jeugdtoernooien. Dat zijn toernooien die een andere vereniging organiseert, maar die wel open staan voor deelnemers buiten die vereniging. Op deze toernooien speel je in een leeftijdscategorie en meestal kan je kiezen uit enkel, dubbel en/of gemengd dubbel. Er zijn informele toernooien en toernooien die zijn aangemeld bij de bond.

Informele toernooien

Badmintonverenigingen rond Utrecht, ook OSM, organiseren (on)regelmatig uitwisselingstoernooien. Ze zijn gericht op kinderen met geen of weinig wedstrijdervaring. Het doel is informeel, lekker veel wedstrijden spelen. Houd de berichtgeving vanuit de JC of onze site in de gaten voor de aankondigingen van de uitwisselingstoernooien.

BV Huizen organiseert drie keer per seizoen een groot informeel toernooi. Per toernooi doen er maximaal 130 kinderen mee. Het is een toernooi waar op elk niveau meegedaan kan worden. Van een recreant die net twee weken op badminton zit, tot een ervaren competitiespeler. Iedereen kan bij dit toernooi een gezellig potje badmintonnen. En omdat er in poulesysteem gespeeld wordt ben je hoe dan ook verzekerd dat je meerdere wedstrijden speelt.

BC Harderwijk organiseert in mei het Open BCH Jeugdtoernooi . Dit toernooi wordt gespeeld met alleen dubbelwedstrijden in poules die op sterkte zijn ingedeeld. De kinderen worden ingedeeld in poules, waarna er partijen worden gespeeld met steeds wisselende partners en tegenstanders uit de poule. Ook dit toernooi is geschikt voor alle jeugdspelers, recreant, competitiespeler, beginnend of gevorderd.

Formele toernooien

Dit zijn de open jeugdtoernooien die zijn aangemeld bij Badminton Nederland en staan aangekondigd op toernooi.nl. De wedstrijdresultaten worden online bijgehouden en zijn achteraf in te zien. Meestal worden de spelers ingedeeld in de leeftijdscategorieën: U-11, U-13, U-15, U-17 en U-19. In "U-19" mag je spelen als je op 31 december van het seizoen waarin het toernooi valt, jonger bent dan 19 jaar, etc. Standaard wordt met plastic shuttles gespeeld. De afgelopen jaren is het ook mogelijk op deze toernooien in een aantal categorieën met veren shuttles te spelen. De inschrijving is op individuele basis en moet je zelf regelen.

Spelers van OSM doen regelmatig mee aan:

  • ons eigen OSM Open Jeugdtoernooi
  • Inside Open Jeugdtoernooi in Baarn
  • BV Unicum Woerdens Jeugd-Stadstoernooi in Woerden
  • BV Slotermeer in Amsterdam
  • Gouweslag Jeugd Toernooi in Gouda
  • BC Veenendaal Jeugdtoernooi in Veenendaal
  • BC Limes Jeugdtoernooi in Alphen aan den Rijn
  • BC Mariken Jeugdtoernooi in Nijmegen
  • Jeugdtoernooi BC Schijndel.

Top-toernooien

De Regio Centrum organiseert elk jaar de Regionale Jeugd Kampioenschappen en vaak ook een open jeugdtoernooi, beide in Amersfoort. De bond organiseert het Nationaal Jeugdtoernooi als side-event van het Nederlands Kampioenschap in Almere. En dan zijn er nog de Junior Master-toernooien. Dat zijn toernooien waar de meer ambitieuze spelers aan deelnemen en waarbij je punten kan halen om de Junior Master van Nederland te worden.


Lees verder: Badmintonclinic op locatie.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email