Vrije speelavonden

Vrije speelavonden zijn avonden waarop je als (senior) lid langs kan komen om te badmintonnen. Je kan vrij spelen op:

  • de maandagavond in de Fazantenkamphal van 20:00 tot 22:30.
  • de maandagavond in de OVVO-hal van 20:00 tot 22:30. Deze hal is beperkt beschikbaar: alleen in september, oktober, april, mei en juni.
  • de donderdagavond in de Safari-hal van 20:30 tot 22:30.

De vrije speelavonden staan open voor alle leden: zowel beginnend, recreatief en competatief. Het is bedoeld voor seniorleden, maar ook jeugdleden mogen gebruik maken van de vrije speelavond, mits het bestuur toestemming heeft gegeven.

Labelsysteem

Voor een eerlijke verdeling wordt gebruik gemaakt van een uitgekiend labelsysteem. Elk lid heeft een eigen label. Door dit op het afhangbord op een bepaalde tijd voor één van de speelvelden te hangen, reserveer je het speelveld voor 20 minuten. Er kunnen maximaal vier spelers per baan afhangen. De aanvangstijden variëren, zodat ook als je later en/of alleen binnenkomt, je relatief snel een plek kan reserveren. Als je aan het trainen bent, mag je niet reserveren.

Omdat in het begin van de avond veel leden aanwezig zullen zijn, zijn alle banen volledig bezet, dus iedereen speelt dubbelpartijen. De niveaus van de spelers zullen verschillen. Door de sterkste speler met de zwakste speler te combineren, komt de partij doorgaans in een redelijk evenwicht en dat leidt tot spannende, leuke partijtjes. Vaak wordt dan na afloop van de partij met z'n vieren doorgehangen, maar je kan ook opsplitsen en bij andere badmintonners je label hangen. Het is een goede gewoonte om als iemand alleen hangt of nog niet hangt maar overduidelijk alleen is, hem/haar mee te laten draaien in een viertal, waarbij iedereen om de beurt een pauze neemt na een game. Op het eind van de avond wordt het rustiger en is er ruimte voor enkelspelen.

Gastlabels

Elk lid kan een gast uitnodigen om op de vrije speelavond een keer mee te spelen. Hiervoor kan je een gastlabel aanvragen bij de secretaris Lenette Rietveld. Dit kost 2,00 per avond. Gastlabels zijn voor incidenteel gebruik.

Toss-avonden

Om iedereen eens flink te husselen en iedereen met iedereen te laten spelen, is er regelmatig (zie de agenda) een Toss-avond. We maken gebruik van de TossToernooiPlanner, die er voor zorgt dat je steeds nieuwe gezichten om je heen ziet. We spelen steeds rondes van pak 'm beet 10 minuten, dat is meestal genoeg voor een hele game. Dit doen we ongeveer anderhalf uur. Daarna mag je nog verder spelen, maar stopt het husselen.

Je hoeft niet in te schrijven of op een bepaalde tijd aanwezig te zijn voor de toss-avonden, je kan op elk moment instromen. Wel is er alléén toss-avond op deze avond. Er is dus geen gelegenheid tot "normaal afhangen". Er zijn geen prijzen of uitslagen. Gewoon recreatief dubbelen/mixen voor de fun.

Recreantentoernooien

Op de vrije speelavonden organiseren we ook vaak de recreantentoernooien.


Lees verder: Beginnerstraining.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email