Beginnerstraining

De beginnerstraining richt zich op - de naam zegt het al - de beginnende speler. In groepjes van maximaal acht beginners, worden de basistechniek, de conditie en spelregelkennis op een zodanig niveau gebracht, dat de beginnende speler zelfstandig met de andere leden kan samenspelen op de vrije speelavonden.


Nieuwe leden die nog nooit eerder in verenigingsverband hebben gebadmintond, kunnen worden verplicht deel te nemen aan de beginnerstraining. Dit omdat zonder training en badmintonervaring het voor niemand leuk is een partijtje te spelen op de vrije speelavonden: de beginner omdat hij veel punten verliest, en zijn mede- en tegenstanders omdat die geen (in)spannend partijtje kunnen spelen. De afgelopen jaren biedt de vereniging voor nieuwe leden een pakket aan, waar deze beginnerstraining standaard is inbegrepen.


Je schrijft je in voor een bepaalde trainingsgroep. Elke groep heeft een eigen aanvangstijd. De training zelf duurt een uur en wordt gegeven door één van onze enthousiaste trainers. De beginnerstrainingen worden op baan 1 en 2 gegeven tijdens het vrij spelen. Ze starten in de week na de open dagen in september en januari en kunnen zes weken achter elkaar worden gevolgd.


De trainer zal altijd de trainingen afstemmen op de groep, als leidraad hebben de trainers een gedetailleerd trainingsschema gemaakt.


Lees verder: Gevorderdentraining.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email