Clubhistorie

De vereniging is op 27 mei 1975 opgericht als onderdeel van de Omni-Sportvereniging Maarssen (OSM).
In de begintijd huurde men een paar baantjes in Sporthal Bloemstede. Al snel moest er een wachtlijst worden ingesteld, waarop je wel een jaar kon staan.


In 1979 kwam het sportcomplex Bisonspoor ter beschikking en sindsdien is dat de thuisbasis van OSM. In 1992 is de omni zo groot geworden dat de onderdelen zijn verzelfstandigd, zo ook OSM Badminton.


Ondanks het teruglopende aantal badmintonners in Nederland, bleef de vereniging gestadig groeien. Daarom ging het bestuur in 2001 in op het voorstel van de korfbalvereniging OVVO om op maandagavond hun pasgebouwde hal te huren. Met uitzondering van de dinsdag kan je nu elke dag van de week badmintonnen bij OSM Badminton.

Naast de gebouwen heeft OSM ook veel gehad aan zijn trainers. John van Rooijen brengt al sinds de jaren 80 de senioren de basisbeginselen bij en met Uun Santosa, meervoudig Nederlands kampioen, bereikt OSM steeds grotere hoogten, zoals het winnen van de Junior Masters in 2006 en het bereiken van de landelijke competitie door het eerste team in 2007.


Meer informatie vindt u in het historisch overzicht dat erelid en ex-voorzitter Adriaan Beljaars heeft geschreven in de Jubileumkrant van OSM Badminton in 2000.


Lees verder: Topprestaties.