Meer trainingen

In Nederland kennen we de volgende niveaus van trainingen voor de jeugd:


1. Verenigingstrainingen
Voor jeugdleden van de verenigingen. OSM Badminton biedt vier verschillende jeugdtrainingen aan: Jeugdgroep 1, Jeugdgroep 2, Jeugdcompetitietraining en de Santosa-jeugdtraining.


2. Breedtetrainingen
Bedoeld voor kinderen die net wat vaker willen trainen. Onze Santosa-jeugdtraining valt ook in deze categorie.


3. Badmintonschool of talentcentrum.
Voor jeugdspelers die sterk gemotiveerd zijn, is er de mogelijkheid extra trainingen te volgen bij een badmintonschool of talentcentrum. Dit zijn particuliere initiatieven/stichtingen vaak verbonden aan een badmintonvereniging.


Badminton Nederland zoekt de samenwerking met deze aanbieders, en hanteert daarbij een sterren-systeem dat iets zegt over de scholing van de trainers, de omvang van het aanbod en de relatie met de badmintonverenigingen.


Dit zijn de dichtstbijzijnde badmintonscholen/talentcentra:
- Badmintonschool Utrecht geeft trainingen in sporthal De Dreef in Overvecht - Utrecht. Badmintonschool Utrecht biedt extra jeugdtraining voor enthousiaste jeugdleden die gemotiveerd zijn en willen werken aan individuele ontwikkel-punten. Trainers zijn Eric Martherus (heeft bij OSM de Kika-trainingen gegeven), Tiny Boeren en Celeste Greve.
- Badminton Topsport Flevoland (BTF) School in Almere georganiseerd door BV Almere.
- CHEMPS in Beusichem, een initiatief van trainer Bart den Hollander, die veel in de badminton doet, zoals het leveren van onze clubkleding.
- Regiotraining Harderwijk in Harderwijk die samenwerkt met BC Harderwijk.


De Badminton academie Amersfoort biedt door omstandigheden momenteel (2020) geen trainingen aan spelers buiten BC Amersfoort zelf, aan.


4. Regionaal Trainingscentrum (RTC)
Een RTC is een officieel trainingscentrum van Badminton Nederland. Trainen op een RTC is de volgende stap na training op een badmintonschool of vereniging voor talentvolle jonge spelers die het naar de mening van Badminton Nederland in zich hebben om door te stromen naar de nationale selectie. Op dit moment zijn er RTC’s in Almere, Arnhem, Den Haag en Eindhoven. Ontwikkeling naar topniveau vraagt flink wat trainingsuren. De samenwerking met LOOT-scholen maakt het combineren van school en sport gemakkelijker.


5. Papendal
Dit is voor spelers van de Nationale selectie. Alle selecties nemen deel aan trainingen op het Sportcentrum Papendal onder leiding van een bondscoach, assistent bondscoaches en fysiotherapeuten.


Lees verder: Badmintonles op locatie.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email