Meer trainingen

In Nederland kennen we de volgende niveaus van trainingen voor de jeugd:

1. Verenigingstrainingen

Voor jeugdleden van de verenigingen. OSM Badminton biedt drie verschillende jeugdtrainingen aan: Jeugdgroep 1, Jeugdgroep 2 en de Jeugdcompetitietraining.

2. Breedtetrainingen

Bedoeld voor kinderen die net wat vaker willen trainen. Er is op dit moment geen aanbod in onze omgeving voor deze categorie.

3. Badmintonschool of talentcentrum

Onze BSU-training valt in deze categorie.

Voor jeugdspelers die sterk gemotiveerd zijn, is er de mogelijkheid extra trainingen te volgen bij een badmintonschool of talentencentrum. Dit zijn particuliere initiatieven/stichtingen vaak verbonden aan een badmintonvereniging.

Badminton Nederland zoekt de samenwerking met deze aanbieders, en hanteert daarbij een sterren-systeem dat iets zegt over de scholing van de trainers, de omvang van het aanbod en de relatie met de badmintonverenigingen.

Dit zijn de dichtstbijzijnde badmintonscholen/talentencentra:

  • Badmintonschool Utrecht geeft op maandag trainingen in sporthal De Dreef in Overvecht - Utrecht. Badmintonschool Utrecht biedt extra jeugdtraining voor enthousiaste jeugdleden die gemotiveerd zijn en willen werken aan individuele ontwikkel-punten. Trainers zijn Eric Martherus, Tiny Boeren en Celeste Greve. Vanaf 22/23 biedt BSU samen met OSM een BSU-training aan op de woensdag in de Fazantenhal in Maarssen.
  • Badminton Topsport Flevoland (BTF) School in Almere georganiseerd door BV Almere.
  • CHEMPS. Zij trainen vanaf seizoen 22/23 op de maandag in Beusichem en de vrijdag in Sporthal De Bron in Amersfoort. CHEMPS is een initiatief van trainer Bart den Hollander, die veel in de badminton doet, zoals het leveren van onze clubkleding.
  • Regiotraining Harderwijk in Harderwijk die samenwerkt met BC Harderwijk.

4. Regionaal Trainingscentrum (RTC)

Pré-RTC is de voorbereiding voor spelers in de leeftijdscategorie onder 11 en onder 13 op de aansluiting bij het Regionaal Trainingscentrum (RTC). Badmintonschool Utrecht verzorgt deze training in samenwerking met Badmintonbond Nederland. Twee keer per week train je in een kleine groep van maximaal 8 spelers per trainer. Het doel is deelname aan de Junior Masters toernooien, het NJK en aansluiting bij het Regionaal TrainingsCentrum. De trainersstaf van BSU bepaalt de deelname.

Een RTC is een officieel trainingscentrum van Badminton Nederland. Trainen op een RTC is de volgende stap na training op een badmintonschool of vereniging voor talentvolle jonge spelers die het naar de mening van Badminton Nederland in zich hebben om door te stromen naar de nationale selectie. Op dit moment zijn er RTC’s in Almere, Arnhem, Den Haag en Eindhoven. Ontwikkeling naar topniveau vraagt flink wat trainingsuren. De samenwerking met LOOT-scholen maakt het combineren van school en sport gemakkelijker.

5. Papendal

Dit is voor spelers van de Nationale selectie. Alle selecties nemen deel aan trainingen op het Sportcentrum Papendal onder leiding van een bondscoach, assistent bondscoaches en fysiotherapeuten.


Lees verder: Badmintonclinic op locatie.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email