Technische commissie

De technische commissie (TC) richt zich op de activiteiten voor de senioren: de speelavonden, trainingen, toernooien en de deelname aan de bondscompetities.


De technische commissie bestaat uit de volgende personen:


De activiteiten van de TC
- De TC organiseert de Open avond, waarbij ze nieuwe leden ontvangt die met een begeleider/trainer een avond meespelen. De TC maakt de aankondiging (met hulp van de RC), zorgt dat er informatiemateriaal (via de secretaris) is. Er is een programma.
- Vrije speel-avonden: De TC regelt het hoe de recreanten op de vrije speelvonden kunnen spelen (het labelbord). De TC zorgt ervoor dat er iemand is om de tossavonden te begeleiden.
- De TC organiseert alle recreantentoernooien: het openingstoernooi, het beginnerstoernooi, het senioren-invitatie-toernooi, het champagne-toernooi, het tulptoernooi en het slottoernooi. De TC maakt de aankondiging (met hulp van de RC). de TC verzorgt de wedstrijdplanning. De aanwezige leden registeren zich bij de wedstrijdleiding en met behulp van de Toernooiplanner, laptop, speelbriefjes en pennen wordt er gedurende 11 min. per ronde gestreden om prijzen.
- De clubkampioenschappen is de jaarlijkse strijd om de titel met veel bekers en prijzen. Het kent een eigen reglement met verschillende categorieën naar ervaring. De TC verzorgt de aankondiging (met hulp van de RC). Het toernooi draait op toernooi.nl. Daarvoor is een licentie nodig (te verkrijgen bij de secretaris) en er is een handleiding. Op toernooi.nl schrijven deelnemers zich in. Daarna maakt de TC de poule-indeling en wedstrijdplanning. Op de dag zelf zorgt de TC dat de zaal beschikbaar is, regelt een fotograaf, shuttles, pennen, laptop, schrijft wedstrijdbriefjes en houdt de standen bij. De finales krijgen een teller en daarna reikt de TC de prijzen uit. De uitslagen vermeldt de TC in het verslag (met hulp van de RC).
- Coördineren van alle trainingen voor de volwassenen: de beginnerstraining, gevorderdentraining, recreantentraining en de competitietraining in overleg met de trainers. De TC begeleidt de trainers. (noot: Trainer Uun Santosa organiseert een eigen Santosa-training op de woensdag. De TC helpt alleen bij aanmelden voor deze training)


Wat doet de Competitie-contactpersoon?
De CCP is de enige contactpersoon tussen de teams en Badminton Nederland, de organisator van de competitie.
De CCP:
- organiseert de inschrijving;
- maakt de indeling van de teams in nauw overleg met de trainer;
- informeert de teams over de gang van zaken;
- kan wedstrijden verplaatsen namens een team;
- geeft toestemming (of niet) voor invallers (dit is aan regels verbonden);
- is de vraagbaak voor vragen en problemen tijdens de competitie;
- en regelt de huldiging.


Lees verder: Redactiecommissie.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email