zo 23-09-07 10:001BC Nijkerk 1thuis7 - 1
zo 07-10-07 10:003BC Amersfoort 7thuis2 - 6
vr 12-10-07 19:304Inside '82 1Baarn5 - 3
za 24-11-07 13:457BC 't Veen 1Veenendaal3 - 5
zo 02-12-07 13:008BC Nijkerk 1Nijkerk4 - 4
zo 09-12-07 10:009BC Thiela 1thuis2 - 6
zo 16-12-07 13:0010BC Amersfoort 7Amersfoort5 - 3

Het eerste team van OSM moest het in de 10de speelweek opnemen tegen BC Amersfoort 7. Ondanks dat het een uitwedstrijd was, waren er in de hal veel bekende gezichten te zien van andere OSM'ers (team 2) en ex-OSM'ers (Yannic en Kirsten).

Jeroen had tijdens de training voorafgaand aan de wedstrijd helaas weer last gekregen van zijn lies. Hij wilde het deze speelweek daarom wat rustiger aan doen en hierdoor was Ronald als derde heer aan het team toegevoegd.

Na het inspelen werd er gestart met het herendubbel. De eerste set werd nipt door Niels en Jeroen gewonnen. De tweede set werd er goed gedrukt en kwamen Niels en Jeroen al snel op een ruime voorsprong te staan. Deze gaven ze niet meer uit handen en hiermee was het eerste punt binnen. Voor Jeroen zou de dubbel vandaag zijn enige partij zijn en hij kon dus alweer rustig gaan zitten (en gezien zijn "waggelende loopje" was dit maar goed ook).

Voordat er met het damesdubbel begonnen kon worden, moest Mirjam eerst op zoek naar nieuwe schoenen. Tijdens het inspelen was een van haar schoenen plots kapot gegaan. Plakken hielp niet meer, maar gelukkig bleek Nadine dezelfde maat te hebben en kon Mirjam toch starten met dubbelen, zij het niet op haar eigen schoenen. De eerste set van de dubbel ging grotendeels gelijk op. Aan het einde trokken de BC Amersfoorters echter een sprintje en haalden ze de eerste set binnen. De tweede set ging minder goed en was vrij snel afgelopen. Voor Nadine kwam dit goed uit, want die wilde haar schoenen graag weer terug zodat ze kon beginnen aan haar single. Gelukkig voor Mirjam bleek BC Amersfoort boven in hun sporthal een klein winkeltje te hebben waar ze ook sportschoenen verkochten (en ook nog in de juiste maat!).

Na de dubbels mocht Niels starten met zijn single. Hij speelde tegen Lennart en dat was niet voor de eerste keer. Omdat Niels er qua onderlinge confrontaties iets minder goed voor stond, ging hij enigszins twijfelend de wedstrijd in. Ook deze keer werd het weer een mooie en vooral spannende wedstrijd. Niels speelde zonder veel fouten en wist met harde smashes netjes in twee sets de winst binnen te halen. Goed voor het zelfvertrouwen.

Ondertussen was ook Mirjam gestart met haar single. Van te voren was al duidelijk dat dit een lastige partij zou worden. De jonge tegenstandster wist met snel spel en harde slagen de meeste punten te maken. Ondanks Mirjam's verzet (en nieuwe schoenen) ging haar single in twee sets verloren.

Met een 2 - 2 tussenstand waren er al evenveel wedstrijdpunten behaald als in het vorige onderlinge duel. Met nog 4 wedstrijden te gaan was het dus zaak om nog wat extra punten binnen te halen. Werk aan de winkel voor Ronald en Sietske.

Ronald begon aan een spannende single. In de eerste set stond hij steeds op een kleine achterstand, maar deze wist hij aan het einde goed te maken. Nadat de tegenstander al aardig wat setpoints had verspeeld, wist Ronald alsnog de eerste set te winnen. In de tweede en derde set begon Ronald meer en meer fouten te maken en wist hij weinig meer tegen het lastige spel van zijn tegenstander in te brengen. Helaas ging zijn single in drie sets verloren.

Sietske moest het opnemen tegen een bekeken speelster. Met harde geplaatste slagen wist ze het Sietske erg moeilijk te maken. Daar kwam bij dat het Sietske zelf niet erg lekker liep en het resultaat laat zich dan ook raden: verlies in twee sets.

Met een 4 - 2 achterstand werd er gehoopt dat de mixen wel extra punten op zouden leveren. Mirjam en Niels speelden de eerste mix. In een hele spannende eerste set trokken Mirjam en Niels aan het langste eind: winst met 22 - 20. In de tweede set werd er erg goed gespeeld, zowel Mirjam als Niels waren continu heel aanvallend aan het spelen. Het Amersfoortse koppel deed wat het kon, maar kon niet voorkomen dat OSM ook de tweede set won.

Met nog een mix te gaan werd er gehoopt dat de einduitslag op 4 - 4 uit zou komen. Al snel werd duidelijk dat dit niet ging lukken. Het mixen liep bij Sietske en Ronald niet best. Ze raakten beide een beetje gefrustreerd en dit kwam het spel niet ten goede. Terecht werd de laatste mix met duidelijke cijfers door Amersfoort gewonnen.

Einduitslag: 5 – 3 verlies. Een puntje meer dan in het vorige onderlinge duel, maar er had nog meer in gezeten.

Kijk voor foto's van deze wedstrijd (en die van team 2) op onze media pagina.

zo 06-01-08 10:0011Inside '82 1thuis3 - 5
zo 13-01-08 11:0012BV Houten 1Houten7 - 1
zo 20-01-08 10:0013BC 't Veen 1thuis2 - 6
zo 27-01-08 11:0014BC Iduna 1Utrecht6 - 2